«Πάρκινγκ Ευτέρπης: Άρχισαν οι καθυστερήσεις πριν καν αρχίσει το έργο»
Ποιότητα Ζωής

«Πάρκινγκ Ευτέρπης: Άρχισαν οι καθυστερήσεις πριν καν αρχίσει το έργο»

Η ανεξάρτητη δημοτική σύμβουλος Μαίρη Διακολιού σχολιάζει την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Αμαρουσίου στη συνεδρίαση της 27ης Σεπεπτεμβρίου 2016, με βάση την οποία τροποποιήθηκε η σύμβαση που αφορά στον χώρο στάθμευσης της πλατείας Ευτέρπης, προκειμένου η προθεσμία τριάντα μηνών του εργολάβου για την ολοκλήρωση του έργου να μην αρχίσει να μετρά από την υπογραφή της σύμβασης, αλλά από τις 16-5-2016, οπότε και περικλείστηκε ο χώρος του εργοταξίου.

Σχολιάζοντας την απόφαση, η κα Μ. Διακολιού αναφέρει:

Είναι γνωστό ότι σε ειδική συνεδρίαση του Δ.Σ. προ του καλοκαιριού, ο δήμαρχος κ. Γ. Πατούλης είχε εγγυηθεί στους εμπόρους, επαγγελματίες, ιδιοκτήτες και κατοίκους του κέντρου ότι το έργο θα εκτελεστεί εντός των χρονοδιαγραμμάτων. Πριν ακόμη όμως ξεκινήσει, μετράμε καθυστερήσεις!

Η καθυστέρηση της μεταφοράς των δικτύων της ΔΕΗ, που έγινε αιτία σχετικού διαβήματος του γενικού γραμματέα του Δήμου κ. Διδασκάλου στη ΔΕΔΔΗΕ Α.Ε., είναι μόνο το πρώτο παράδειγμα. Το ποιος φταίει για τις καθυστερήσεις, είτε ο ανάδοχος, είτε η ΔΕΔΔΗΕ Α.Ε., είτε ο υπεργολάβος της Καλογρίτσας και όποιος άλλος, ούτε ενδιαφέρει, ούτε πρέπει να ενδιαφέρει τις Μαρουσιώτισσες και τους Μαρουσίωτες που ταλαιπωρούνται. Το ίδιο αδιάφορο για τους πολίτες είναι και το λεπτομερές χρονοδιάγραμμα κάθε επιμέρους εργασίας, στο οποίο επέμεινε η μειοψηφία.

Η ουσία είναι ότι το έργο αυτό είναι καταστροφικό για την πόλη, καθώς θα προσελκύσει περισσότερα ακόμη αυτοκίνητα στο κέντρο της και επειδή, όπως έχω πολλές φορές επισημάνει, δυσχεραίνει τον σχεδιασμό μιας πραγματικά θετικής παρέμβασης για το κέντρο, δηλαδή της υπογειοποίησης του ΗΣΑΠ, που έχω προτείνει, και την οποία θα έπρεπε να προετοιμάζουμε (μελέτες, αίτηση χρηματοδότησης κ.λπ.) με την ευκαιρία της έλευσης του μετρό.

Καταστροφική είναι ήδη η υλοποίηση του έργου αυτού για όλους μας γιατί αναγκαζόμαστε -εδώ και μερικούς μήνες και θα το κάνουμε για πολύ καιρό ακόμη- να ανεχθούμε την ταλαιπωρία από την κυκλοφοριακή συμφόρηση, από την πτώση των τζίρων μας, αν είμαστε έμποροι και γενικά επαγγελματίες, από την αδυναμία να εκμισθωθούν τα ακίνητα, αν είμαστε ιδιοκτήτες, και ο κατάλογος δεν τελειώνει.

Κι αφού τα προβλήματα ξεκίνησαν από τώρα δεν θέλω ούτε να φαντάζομαι τι μπορεί να συμβεί όταν (αν) ξεκινήσει το έργο, κι αυτό γιατί ένα τέτοιο είδους εγχείρημα είναι φυσικό να εγκυμονεί και απρόοπτα.

Εν τέλει η ουσία είναι ότι για το έργο αυτό κανείς, υπεύθυνα, δεν μπορεί να εγγυηθεί τίποτα, εκτός από την υποβάθμιση της ζωής μας.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet