«Παιδειατροφή»… για το νερό στο Μαρούσι
Ποιότητα Ζωής

«Παιδειατροφή»… για το νερό στο Μαρούσι

Το “Παιδειατροφή” (πρόγραμμα πρόληψης παιδικής παχυσαρκίας υπό την αιγίδα του υπουργείου Υγείας, Διατροφής & Αθλητισμού) γιόρτασε την Παρασκευή 21 Μαρτίου την Παγκόσμια Ημέρα για το Νερό οργανώνοντας δραστηριότητες για την προώθηση της κατανάλωσης νερού. Με τη συμμετοχή των μαθητών, μέσα από παιχνίδι, η δράση υλοποιήθηκε στο 16ο Δημοτικό σχολείο Αμαρουσίου.

Τα παιδιά πήραν μέρος σε μια σκυταλοδρομία νερού προσπαθώντας να γεμίσουν με νερό τον κουβά τους πιο γρήγορα από τους αντιπάλους τους, ενώ στη συνέχεια πραγματοποίησαν έναν αγώνα ταχύτητας προσπαθώντας να μη χύσουν το νερό από ένα δοχείο που κρατούσαν.  Τα παιχνίδια πραγματοποιήθηκαν στον προαύλιο χώρο του σχολείου και μπροστά από τις βρύσες οι οποίες σε προηγούμενη δράση του “Παιδειατροφή” είχαν ζωγραφιστεί από τα παιδιά σε συνεργασία με επαγγελματία ζωγράφο με σκοπό την προώθηση του νερού. Επιπλέον, κάθε τάξη ετοίμασε ένα κολάζ για το νερό, το οποίο θα διακοσμεί τα τμήματα υπενθυμίζοντας σε όλους πόσο σημαντική είναι η κατανάλωση νερού.

«Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι που το σχολείο μας συμμετέχει στον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Νερού μέσα από το πρόγραμμα Παιδειατροφή. Το νερό και η ενυδάτωση είναι πολύ σημαντικά για την υγεία των παιδιών, ενώ οι σωστές βάσεις θα λειτουργήσουν και ως εφόδιο για τη μετέπειτα ενήλικη ζωή τους» δήλωσε ο διευθυντής του 16ου Δημοτικού Σχολείου Αμαρουσίου Κωνσταντίνος Δουρούκας.

Η δράση που αφιερώθηκε στην Παγκόσμια Ημέρα Νερού ήταν μέρος της Ευρωπαϊκής πρωτοβουλίας «EPODE for the Promotion of Health Equity (EPHE)», η οποία συντόνισε ταυτόχρονες δραστηριότητες στο Βέλγιο, τη Βουλγαρία, τη Γαλλία, την Ολλανδία, την Πορτογαλία και τη Ρουμανία όπου και υλοποιείται το πρόγραμμα.

Η EPODE προωθεί την ισότητα στον τομέα της υγείας (EPHE) μέσω ενός πανευρωπαϊκού προγράμματος που συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και έχει ως στόχο να μειώσει τις ανισότητες του πληθυσμού στον τομέα της υγείας και συγκεκριμένα στις ενότητες κατανάλωσης νερού, ποικιλίας στην κατανάλωση φρούτων και λαχανικών, φυσικής δραστηριότητας και περισσότερου και ποιοτικότερου ύπνου.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet