Συνάντηση φορέων για την πυροπροστασία του Δάσους Συγγρού
Ποιότητα Ζωής

Συνάντηση φορέων για την πυροπροστασία του Δάσους Συγγρού

Η ενίσχυση των μέτρων πυροφύλαξης και ο συντονισμός των ενεργειών από μέρους του κάθε φορέα για την πυροπροστασία του δάσους Συγγρού κατά τη διάρκεια των θερινών μηνών, εξετάστηκαν και ανακεφαλαιώθηκαν στη σύσκεψη που συγκάλεσε ο δήμαρχος Αμαρουσίου και πρόεδρος του Συνδέσμου Δήμων για την Προστασία και Ανάπλαση του Πεντελικού (ΣΠΑΠ) Γιώργος Πατούλης, με τη συμμετοχή αρμόδιων εκπροσώπων του Δήμου Αμαρουσίου, του ΣΠΑΠ, του Ινστιτούτου Γεωπονικών Επιστημών (ΙΓΕ) και της Τοπικής Εφορείας Προσκόπων Αμαρουσίου-Μελισσίων.

Στη συνάντηση συμμετείχαν, επίσης, από μέρους του Δήμου Αμαρουσίου ο αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος Βασίλης Κόκκαλης, από μέρους του ΙΓΕ ο διευθυντής Γιώργος Μπαλωτής, από μέρους της Τοπικής Εφορείας Προσκόπων Αμαρουσίου-Μελισσίων ο υπεύθυνος της οργανωτικής ομάδας πυροφύλαξης Γιώργος Αφεντούλης, και από μέρους του ΣΠΑΠ ο αντιπρόεδρος της Εκτελεστικής Επιτροπής Λεωνίδας Ψυχόπαιδας, καθώς και συνεργάτες των φορέων.

Στη διάρκεια της συνάντησης ανακεφαλαιώθηκαν από τον κ. Γ. Πατούλη οι ενέργειες και τα μέτρα που βρίσκονται ήδη σε εφαρμογή όπως:

  • 24ωρη φύλαξη του Δάσους Συγγρού από το προσωπικό του Δήμου Αμαρουσίου που βρίσκεται σε εγρήγορση για κάθε περίπτωση έκτακτης ανάγκης,
  • τα τρία πλήρως επανδρωμένα πυροσβεστικά οχήματα, ένα του Δήμου Αμαρουσίου, ένα του ΣΠΑΠ, και ένα από τον Όμιλο Βαρδινογιάννη, που, επίσης, βρίσκονται επί ποδός για να διαχειριστούν κάθε πύρινη απειλή.

Στη συνάντηση επιβεβαιώθηκε, επίσης, η συμβολή από μέρος του ΙΓΕ στην περιφρούρηση του Δάσους Συγγρού με εκπαιδευμένο προσωπικό φύλαξης κατά τους μήνες Ιούλιο και Αύγουστο. Παράλληλα, συμφωνήθηκε η ενίσχυση του έργου της επιτήρησης καθ΄ όλο το 24ωρο με την τοποθέτηση στο πυροφυλάκιο του Δάσους εθελοντών της Τοπικής Εφορείας Προσκόπων Αμαρουσίου-Μελισσίων από 8:00 π.μ. έως 12:00 μ.μ. για το διάστημα από 1η έως 31 Ιουλίου. Τη νυχτερινή βάρδια από τις 12:00 π.μ. έως τις 7:00 π.μ. έχει αναλάβει να καλύψει κατά τη θερινή περίοδο εποχικό προσωπικό του ΣΠΑΠ.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, ιδιαίτερη έμφαση έδωσε ο δήμαρχος Αμαρουσίου στο θέμα του κατάλληλου συντονισμού προκειμένου για την καλύτερη λειτουργία των μέτρων πυροπροστασίας. Στο ίδιο πλαίσιο αποφασίστηκε, επίσης, η περαιτέρω ενίσχυση του έργου της περιφρούρησης από ομάδα εθελοντών αποτελούμενη από φορείς και δημότες με στόχο να μπορούν να συμβάλλουν οργανωμένα και αποτελεσματικά. Για τον λόγο αυτό έχει ήδη ξεκινήσει η καταγραφή των ενδιαφερόμενων εθελοντών που αφού λάβουν την κατάλληλη εκπαίδευση και τις απαραίτητες οδηγίες από μέρους του συντονιστή φορέα θα μπορούν να ενεργοποιηθούν ώστε να συνδράμουν στο έργο της προστασίας του δάσους κατά τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet