Τι συμβαίνει με το πάρκινγκ του Δήμου στο πρώην οικόπεδο Παναγόπουλου;
Ποιότητα Ζωής

Τι συμβαίνει με το πάρκινγκ του Δήμου στο πρώην οικόπεδο Παναγόπουλου;

Με επιστολή του που απέστειλε στον Τύπο και την οποία -όπως ενημερώνει ο ίδιος- έχει αποστείλει σε όλους τους δημοτικούς συμβούλους Αμαρουσίου της προηγούμενης δημοτικής περιόδου και στον δήμαρχο Γιώργο Πατούλη, ο πρώην δημοτικός σύμβουλος Κώστας Νταλούκας θέτει σοβαρά ερωτήματα για το πώς γίνεται η διαχείριση του χώρου στάθμευσης στο τρίτο υπόγειο γκαράζ του σούπερ μάρκετ Βασιλόπουλος, το οποίο κτίστηκε στο πρώην οικόπεδο Παναγόπουλου.

Ο συγκεκριμένος χώρος είχε παραχωρηθεί ως δωρεά στον Δήμο για τις ανάγκες στάθμευσης των δημοτών και αυτό ήταν ένα από τα επιχειρήματα με τα οποία οι δημοτικοί σύμβουλοι της τότε πλειοψηφίας, μεταξύ των οποίων και ο κ. Κ. Νταλούκας, είχαν ψηφίσει τη σχετική εισήγηση της δημοτικής αρχής για την ανέγερση του σούπερ μάρκετ. Ωστόσο, όπως αναφέρει ο εν λόγω δημοτικός σύμβουλος η απόφαση δεν εφαρμόζεται, αφήνοντας περιθώρια να σκεφτεί κάποιος για “πιθανή διαπλοκή”.

Ακολουθεί η επιστολή του κ. Κ. Νταλούκα:

Τίποτε πιο αδόκιμο από αποφάσεις Δημοτικού Συμβουλίου που δεν εφαρμόζονται με τον τρόπο που έχουν ψηφιστεί. Πολύ περισσότερο όταν τις έχεις ψηφίσει και ο ίδιος και όταν διαπιστώνεις ότι αφήνουν το περιθώριο για κάποιον να σκεφτεί ότι πιθανόν να υπάρχει διαπλοκή!

Ο λόγος για το πρώην οικόπεδο Παναγόπουλου, που στη θέση του κτίστηκε το σούπερ μάρκετ Βασιλόπουλος, επί της Χατζηαντωνίου, λίγο πιο κάτω από το ΙΚΑ, στο Μαρούσι.

Αν δεν με απατά η μνήμη μου, όταν την τελευταία φορά είχε έρθει προς ψήφιση το θέμα αυτό, στο τότε Δημοτικό Συμβούλιο, η εισήγηση που ψηφίσαμε έγραφε ότι θα έχει τρία υπόγεια γκαράζ, και ότι το τρίτο κάτω γκαράζ θα δινόταν ως δωρεά στον Δήμο Αμαρουσίου από την κατασκευαστική Εταιρεία Ektasis Development, που είχε αναλάβει το έργο. Όπως πληροφορήθηκα αργότερα πράγματι το τρίτο κάτω γκαράζ αποτελεί πλέον δημοτική περιουσία του Δήμου Αμαρουσίου με συμβολαιογραφική πράξη.

Το βράδυ εκείνο, ένα από τα επιχειρήματα που μας έπεισαν να υπογράψουμε την απόφαση, μεταξύ των άλλων επιχειρημάτων που ακούσαμε από τα χείλη του δημάρχου, ήταν ότι με το τρίτο αυτό γκαράζ θα είχαμε περισσότερες θέσεις στάθμευσης για τους δημότες Αμαρουσίου. Πολύ σημαντικό ως επιχείρημα, αν λάβει κανείς υπ΄ όψη του το πόσο έχει αυξηθεί και πιέζει ασφυκτικά το πρόβλημα στάθμευσης στον Δήμο μας. Ένα Δήμο με λιγοστές θέσεις στάθμευσης και ανύπαρκτα δημοτικά γκαράζ, που αν και έπρεπε εδώ και χρόνια να έχουν γίνει, παραμένουν ακόμα υποσχέσεις στα χαρτιά, και την κυκλοφορία στον Δήμο μας να είναι πλέον ανυπόφορη.

Σήμερα έτυχε να επισκεφθώ το εν λόγω κατάστημα στο Μαρούσι για να ψωνίσω. Κατέβηκα τη ράμπα και στάθμευσα στο δεύτερο υπόγειο γκαράζ.

Έκανα τα ψώνια μου και στην συνέχεια στο ταμείο με ρώτησαν αν είχα αυτοκίνητο στο υπόγειο γκαράζ. Αιφνιδιασμένος ρώτησα την ταμία αν αυτό διαφοροποιεί τον λογαριασμό. Η απάντησή της ήταν ότι δεν τον διαφοροποιεί, αλλά με ρώτησε προκειμένου να μου δώσει το χαρτί για να ανοίξω την μπάρα εξόδου του υπόγειου γκαράζ και να μπορέσω έτσι να φύγω με το αυτοκίνητό μου.

Εκείνη την στιγμή μου ήρθε στο μυαλό το τρίτο υπόγειο γκαράζ, περιουσία πλέον του Δήμου Αμαρουσίου, και αφελώς ξαναρώτησα:

– Μα δεν υπάρχει και τρίτο υπόγειο γκαράζ που ανήκει στον Δήμο; Πώς φεύγουν αυτοί που έχουν παρκάρει στο γκαράζ αυτό;
– Δεν γνωρίζω κάτι σχετικά με αυτό που με ρωτάτε κύριε, μου απάντησε ευγενικά η ταμίας.

Εδώ λοιπόν κύριε δήμαρχε και κύριοι του Δημοτικού Συμβουλίου Αμαρουσίου φαίνεται να υπάρχει πρόβλημα!

Αν το υπόγειο γκαράζ είναι ιδιοκτησία του Δήμου Αμαρουσίου και εσείς δεν έχετε αποφασίσει ακόμα για τη χρήση του, το αυτονόητο θα ήταν να το κλείνατε και να μην επιτρέπατε σε κανένα να μπαίνει, μέχρις ότου αποφασίσετε τι θα το κάνετε. Με τον τρόπο αυτό δεν θα αφήνατε σε κανέναν το περιθώριο να σκεφτεί πιθανή διαπλοκή με το σούπερ μάρκετ ή ότι, εν τέλει, η ψήφιση από τους τότε δημοτικούς συμβούλους (και από εμένα προσωπικά) που το ψήφισαν, πιθανόν εν γνώσει τους ή εν αγνοία τους, εξυπηρετούσε άλλους σκοπούς.

Αν πάλι θέλατε να το αφήσετε ανοικτό, τότε η μπάρα στην είσοδο/έξοδο της ράμπας έπρεπε να έχει καταργηθεί.

Μένοντας σε χρήση αποκλείει το τρίτο υπόγειο γκαράζ να χρησιμοποιηθεί από δημότες που θέλουν απλώς να σταθμεύσουν και όχι να αγοράσουν κάτι από το σούπερ μάρκετ, δεδομένου ότι η ράμπα που οδηγεί στην μπάρα και ανοίγει μόνο με το χαρτί από το σούπερ μάρκετ, είναι και η μοναδική έξοδος για το αυτοκίνητο.

Νταλούκας  Κων/νος

Παιδίατρος

Πρόεδρος της Ένωσης Ελευθεροεπαγγελματιών Παιδιάτρων Αττικής

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet