Λαϊκή Συσπείρωση: Ίδια πολιτική από το Golden Hall έως το Ελληνικό…
Print Friendly, PDF & Email
Ποιότητα Ζωής

Λαϊκή Συσπείρωση: Ίδια πολιτική από το Golden Hall έως το Ελληνικό…

Για «ολοκληρωτική παράδοση» του πρώην Διεθνούς Ραδιοτηλεοπτικού Κέντρου στον όμιλο Λάτση κάνει λόγο η Λαϊκή Συσπείρωση Αμαρουσίου με αφορμή τις εξελίξεις για το πρώην Διεθνές Κέντρο Ραδιοτηλεόρασης (IBC), αλλά και με αναφορά στα υπόλοιπα μεγάλα πολεοδομικά θέματα που απασχολούν το σύνολο της χώρας (π.χ. ΧΕΥ, Ελληνικό, περιφερειακά αεροδρόμια κ.λπ.).

Ακολουθεί η ανακοίνωση της παράταξης:

Αυτό το έργο το έχουμε ξαναδεί!

Άλλη μια παράσταση παίχτηκε τις μέρες αυτές μπροστά στον Μαρουσιώτικο λαό από τις παρατάξεις των αστικών κομμάτων στο Δημοτικό Συμβούλιο και στο Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής. Τη φορά αυτή με αφορμή την ολοκληρωτική παράδοση του πρώην Διεθνούς Ραδιοτηλεοπτικού Κέντρου (IBC), και τώρα Golden Hall, στον Όμιλο Λάτση.

Η παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ στο Μαρούσι, με σεβασμό πάντα απέναντι στην «υγιή επιχειρηματικότητα», κατακεραύνωνε διά στόματος Μαγιάκη τη διοίκηση Πατούλη -της Ν.Δ.- για τη συμφωνία της στο νέο ξεπούλημα αφήνοντας, όπως κάνει πάντα, στο απυρόβλητο την κυβέρνηση Τσίπρα, που ολοκλήρωνε το έργο της κυβέρνησης Σαμαρά. Ύστερα από λίγες μέρες, με «επιχειρήματα» ταυτόσημα με αυτά του Ομίλου και της δημοτικής Αρχής, η παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ, που ασκεί τη διοίκηση στην Περιφέρεια Αττικής, έκανε το αντίθετο. Αποφάσιζε στο Περιφερειακό Συμβούλιο το ξεπούλημα του συγκροτήματος στο σύνολό του.

Συμπρωταγωνιστής στο έργο και οι παρατάξεις του ΠΑΣΟΚ. Καταψήφισαν στο Δημοτικό Συμβούλιο ενώ οι ομογάλακτοί τους στο Περιφερειακό Συμβούλιο συναποφάσιζαν εν χωρώ με τους συμβούλους του ΣΥΡΙΖΑ, της Ν.Δ. και των δορυφόρων τους υπέρ των συμφερόντων του ομίλου.

Και να ΄ταν μόνο αυτό! Αυτό το έργο το έχουμε πολλές φορές ξαναδεί, με τελευταίο «επεισόδιο» τον ΧΕΥ Νερατζιώτισσας: Με τις διοικήσεις του κυβερνητικού ΤΑΙΠΕΔ και του Δήμου στον ρόλο του «κακού», την παράταξη Μαγιάκη στον ρόλο του «καλού» και την κυβέρνηση στον ρόλο της «αθώας περιστεράς».

Και δεν τελειώνουμε εδώ, υπάρχουν και τα «προσεχώς». Με πρώτο τον εξαγνισμό, σύμφωνα και με τις υποδείξεις της «καταδικαστικής» κατά τα άλλα απόφασης του ΣτΕ, του μεγαλύτερου αυθαίρετου της χώρας (της Ευρώπης ολόκληρης), του MALL, που -όπως προαναγγέλλει η υπό διαβούλευση Στρατηγική Μελέτη Περιβαλλοντικών- θα του φορέσουν με καθυστέρηση 12 χρόνων τον μανδύα της καπιταλιστικής νομιμότητας. Δεν χρειάζονται μαντικές ικανότητες για να συμπεράνει κανείς ότι το γνωστό σενάριο θα επαναληφθεί: Και πάλι ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ του Μαρουσιού θα κατακεραυνώνουν, και πάλι ο ΣΥΡΙΖΑ της Περιφέρειας θα υπερψηφίζει -από κοντά και οι παρατάξεις ΠΑΣΟΚ, Ν.Δ. και παρατρεχάμενοι-, και πάλι η διοίκηση Πατούλη θα προσφέρει την εποικοδομητική της ανοχή, και πάλι η κυβέρνηση του κεφαλαίου θα κάνει τη δουλειά της.

Μα δεν πάει άλλο!

Οι κραυγαλέες περιπτώσεις του Golden Hall, του ΧΕΥ Νερατζιώτισσας, του MALL, του Ελληνικού, των περιφερειακών αεροδρομίων, των ΣΔΙΤ στη διαχείριση των απορριμμάτων και τόσες άλλες, δεν είναι ξεκομμένες μεταξύ τους. Υλοποιούνται στο πλαίσιο μιας συνολικότερης πολιτικής, συνέχιση των προηγούμενων κυβερνήσεων Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ, που υπηρετεί και αυτή πιστά το μοντέλο της βάρβαρης καπιταλιστικής ανάπτυξης: Με κόφτες μισθών, συντάξεων και δικαιωμάτων για τα λαϊκά στρώματα και τους δήμους από τη μια, με πλούσιες παροχές για τους καπιταλιστές στο όνομα της ανάπτυξης από την άλλη. Η ποιότητα ζωής των λαϊκών στρωμάτων στο Μαρούσι, σε όλη τη χώρα, συνεχώς χειροτερεύει, οι εργαζόμενοι στα μεγάλα εμπορικά κέντρα βιώνουν καθημερινά την εκμετάλλευση και την εξαθλίωση. Ενώ, όταν πρόκειται για τα κέρδη του κεφαλαίου, βρίσκουν άφθονο και ζεστό χρήμα, προχωρούν σε πρόσθετες παροχές.

Η εργατική τάξη, τα λαϊκά στρώματα στην πόλη μας -και όχι μόνο- πρέπει και με την ευκαιρία αυτή να βγάλουν τα δικά τους συμπεράσματα. Να βγουν στο προσκήνιο, να διεκδικήσουν όλα όσα τους ανήκουν και τους τα κλέβουν, να βαδίσουν στον δρόμο της οικοδόμησης της κοινωνικής συμμαχίας, της ανατροπής της σημερινής βαρβαρότητας, της κατάκτησης της εργατικής λαϊκής εξουσίας.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2022
Powered by Wisenet