Στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση απόψεις της Ενότητας για την ΜΠΕ Μυτιληναίου
Ποιότητα Ζωής

Στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση απόψεις της Ενότητας για την ΜΠΕ Μυτιληναίου

Κατατέθηκαν σήμερα, Παρασκευή 11 Νοεμβρίου 2016 από δημοτικούς συμβούλους και μέλη της παράταξης Ενότητα Ανατροπή και Έργο για το Μαρούσι στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση οι απόψεις της παράταξης σχετικά με τη Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΜΠΕ) για την επέκταση κτηρίου στην οδό Αρτέμιδος 8 στον Παράδεισο Αμαρουσίου.

Όπως ενημερώνει η παράταξη, το κτήριο ανήκει σε εταιρεία του ομίλου Μυτιληναίου και προβλέπεται η ανέγερση επιπλέον των υπαρχόντων 5.000 τ.μ. και η κατασκευή υπόγειου γκαράζ χωρητικότητας περίπου 270 θέσεων.

Σύμφωνα με το κείμενο που κατατέθηκε, για ένα έργο μεγάλης εκτάσεως όπως το συγκεκριμένο, κρίνεται απολύτως αναγκαία η υποβολή και έγκριση Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων. Επισημαίνεται από την παράταξη ότι «μόνο μέσω αυτής της διαδικασίας μπορούν να ελαχιστοποιηθούν οι επιπτώσεις στο φυσικό και στο ανθρωπογενές περιβάλλον, τα οποία έχουν επιβαρυνθεί σημαντικά λόγω της πολυποικιλότητας τω χρήσεων γης, της άναρχης δόμησης και της μεγάλης συγκέντρωσης εμπορικών χρήσεων γης». Η παράταξη τονίζει, επίσης,  ότι η ΜΠΕ πρέπει να εκπονηθεί για ολόκληρο το  έργο και όχι μόνο για την επέκταση του ώστε να εκτιμηθούν συνολικά οι επιπτώσεις του στο περιβάλλον.

«Οι περιβαλλοντικές συνέπειες του έργου», σημειώνει η παράταξη, «πρέπει να υπολογιστούν με βάση ακριβή στατιστικά στοιχεία και μια επαρκή εμπεριστατωμένη μελέτη. Η επέκταση του κτηρίου συνεπάγεται δόμηση στα 31.000 τ.μ. και διέλευση υπερπληθώρας αυτοκινήτων επισκεπτών και εργαζομένων. Ο επιπλέον οικοδομικός και κυκλοφοριακός φόρτος αναμένεται να προκαλέσουν μεγαλύτερη επιβάρυνση του οικιστικού ιστού, ο οποίος ήδη έχει υποστεί ανεπανόρθωτα πλήγματα».

Η Ενότητα Ανατροπή και Έργο για το Μαρούσι ζητά «η ΜΠΕ να ποσοτικοποιήσει τη βλάβη του περιβάλλοντος φυσικού και ανθρωπογενούς, ώστε να είναι δυνατή η λήψη μέτρων, που ελαχιστοποιούν τη βλάβη που μέλλει προκληθεί. Επίσης, κρίνει απολύτως απαραίτητο, να μην προχωρήσει η έγκριση οιασδήποτε κυκλοφοριακής μελέτης χωρίς τη σύμφωνη γνώμη του Δήμου Αμαρουσίου με δεδομένο, πως όλοι οι δρόμοι που αναφέρονται στη ΜΠΕ ανήκουν στο οδικό δίκτυο του Δήμου».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet