Οι θέσεις της Ενότητας στη διαπαραταξιακή για τον ΧΕΥ Νερατζιώτισσας
Ποιότητα Ζωής

Οι θέσεις της Ενότητας στη διαπαραταξιακή για τον ΧΕΥ Νερατζιώτισσας

Συγκλήθηκε τη Δευτέρα 25-1-2016 η διαπαραταξιακή επιτροπή προκειμένου να καθορίσει την κοινή αντιμετώπιση του θέματος που έχει δημιουργηθεί μετά την έκδοση στις 22-1-2016 οικοδομικής άδειας από την ΥΔΟΜ (Πολεοδομία) Αμαρουσίου για την κατασκευή κτηρίου γραφείων 5.000τ.μ και μέγιστου ύψους 18μ. στο οικόπεδο ΧΕΥ Νερατζιώτισσας, δίπλα από το Mall.

Από πλευράς δημοτικής Αρχής συμμετείχαν ο κ. δήμαρχος και οι αντιδήμαρχοι, κα Ρ. Χαλιώτη, οι κ.κ. Δ. Καρλαύτης, Σπ. Σταθούλης. Από τη μειοψηφία έλαβαν μέρος ο κ. Κ. Βλάχος και ο κ. Δ. Πολυχρονιάδης, εκπροσωπώντας τον κ. Τ. Σπυρόπουλο. Παρευρέθη επίσης ο γ. γραμματέας του Δήμου κ. Γ. Διδασκάλου.

Ακολουθεί η ανακοίνωση της δημοτικής παράταξης της μείζονος μειοψηφίας του Δημοτικού Συμβουλίου Αμαρουσίου, Ενότητα Ανατροπή και Έργο για το Μαρούσι, σχετικά με τις προτάσεις και τις θέσεις της αναφορικά με το μείζον θέμα που έχει προκύψει:

Η παράταξή μας εκπροσωπήθηκε από τον επικεφαλής της Λ. Μαγιάκη και τη δημοτική σύμβουλο κα Αικ. Ψάλτη και προέβαλλε τις παρακάτω θέσεις:

  • Η εξέλιξη αυτή επιδεινώνει ακόμα περισσότερο την ποιότητα ζωής των κατοίκων μιας περιοχής ήδη επιβαρημένης περιβαλλοντικά από μεγάλης έντασης υπερτοπικές εμπορικές και συγκοινωνιακές χρήσεις.
  • Επιβεβαιώνει τη συμφωνία της με όλες τις σχετικές αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου που ζητούν οι δημόσιοι χώροι που βρίσκονται στο Μαρούσι και έχουν περιέλθει στο ΤΑΙΠΕΔ, έκτασης 50 περίπου στρεμμάτων, να δοθούν στον Δήμο για να αναπτυχθούν ως κοινόχρηστοι-κοινωφελείς χώροι προς όφελος της τοπικής κοινωνίας. Προτείνει το αίτημα αυτό να διεκδικηθεί δυναμικά με παραστάσεις προς τους αρμόδιους υπουργούς. Στους χώρους αυτούς περιλαμβάνεται το οικόπεδο και τα κτίρια της Κεραμικής στη Λεωφόρο Κηφισίας.
  • Θεωρεί την πώληση από το ΤΑΙΠΕΔ του οικοπέδου ΧΕΥ Νερατζιώτισσα, έκτασης 5 στρεμμάτων, στην πολύ χαμηλή τιμή του 1,8 εκατ.€, με την εκ των υστέρων αλλαγή των προβλεπόμενων χρήσεων γης επί τα χείρω και αύξηση κατά 20% του συντελεστή δόμησης ως «ξεπούλημα», που ευνοεί την αγοράστρια εταιρία ΝΕΡΑΤΖΙΩΤΙΣΣΑ Α.Ε και αγγίζει τα όρια της απιστίας του ΤΑΙΠΕΔ προς το Ελληνικό Δημόσιο.
  • Δηλώνει ότι η εκδοθείσα από την ΥΔΟΜ Αμαρουσίου άδεια δόμησης δεν είναι σύννομη εξ αιτίας σοβαρών νομικών πλημμελειών, γεγονός που επισήμανε έγκαιρα προς την Υπηρεσία και τη δημοτική Αρχή και για τον λόγο αυτό πρέπει να προσβληθεί από τον Δήμο στις αρμόδιες Αρχές.
  • Προτείνει με πρωτοβουλία του κ. δημάρχου και όλων των παρατάξεων να κινητοποιηθούν οι κάτοικοι και οι φορείς της πόλης και ιδιαίτερα των περιοχών που γειτνιάζουν με δημόσιες εκτάσεις που έχουν μεταφερθεί στο ΤΑΙΠΕΔ για πώληση (Ψαλίδι, Αγ. Θωμάς, Αγ. Φιλοθέη), προκειμένου να εκφραστεί αγωνιστικά η ομόθυμη θέληση των κατοίκων να περιέλθουν στον Δήμο εκτάσεις αυτές  με  κοινόχρηστες-κοινωφελείς χρήσεις.

Η δημοτική Αρχή δήλωσε κατ΄ αρχάς ότι δεν συντρέχουν νομικοί λόγοι για προσβολή της άδειας και επιφυλάχθηκε να τοποθετηθεί συνολικά σε επόμενη συνεδρίαση που θα γίνει το συντομότερο δυνατόν.

Σχετικά άρθρα

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet