Εκρήξεις σε ΔΟΥ Αμαρουσίου και Σισμανόγλειο – Μεγάλες ζημιές στο νοσοκομείο
Φωτογραφία: eurokinissi/ERT
Μαρούσι

Εκρήξεις σε ΔΟΥ Αμαρουσίου και Σισμανόγλειο – Μεγάλες ζημιές στο νοσοκομείο

Τεράστιες υλικές ζημιές σημειώθηκαν στο Σισμανόγλειο Νοσοκομείο έπειτα από την ισχυρή έκρηξη που σημειώθηκε τα ξημερώματα της Πέμπτης 7 Ιουλίου, λίγη μάλιστα ώρα μετά από μία ακόμη έκρηξη σε σχετικά κοντινό σημείο, στη ΔΟΥ Αμαρουσίου. Το ισόγειο αλλά και ο πρώτος όροφος του νοσοκομείου έχουν υποστεί μεγάλες ζημιές, καθώς ή έκρηξη ήταν πολύ δυνατή και όπως λένε οι άνθρωποι από θαύμα δεν υπήρξαν τραυματισμοί.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, οι δράστες ήταν ντυμένοι γιατροί και έτσι προσέγγισαν τον χώρο που βρίσκεται το ΑΤΜ το οποίο έβαλαν στο «μάτι». Μπροστά στην πύλη του νοσοκομείου υπάρχει η ασφάλεια του κτηρίου, με τους δράστες να ακινητοποιούν τον φύλακα πιθανότατα με τη χρήση όπλου και να τον διώχνουν από το σημείο.

Στις έρευνες και η αντιτρομοκρατική

Στη συνέχεια μπήκαν στο ισόγειο, εκεί που υπάρχει το ATM, και με εκρηκτικό μηχανισμό, που ακόμη δεν έχει βρεθεί, προσπάθησαν να ανατινάξουν το μηχάνημα. Μάλιστα, λόγω της φύσης της επίθεσης, στις έρευνες συμμετέχει και η αντιτρομοκρατική υπηρεσία. Τελικά δεν κατάφεραν να παραβιάσουν το ΑΤΜ και τράπηκαν σε φυγή.

Σε ό,τι έχει να κάνει με την έκρηξη διερευνάται αν έχουν χρησιμοποιήσει οι δράστες κάποιο αέριο -και όχι για παράδειγμα δυναμίτιδα- για να προκαλέσουν την έκρηξη και γι’ αυτό δεν έχει εντοπιστεί ακόμη μηχανισμός. Αποτέλεσμα, πάντως, ήταν να σπάσει η πόρτα του νοσοκομείου και τζαμαρίες αλλά και πολλές ζημιές στο ισόγειο και τον πρώτο όροφο, αφού από το ωστικό κύμα έπεσαν μέχρι και ψευδοροφές.

Σημειώνεται ότι νωρίτερα, στις 4 τα ξημερώματα, υπήρξε έκρηξη στη ΔΟΥ Αμαρουσίου, στην οδό Πλαταιών, που προκάλεσε υλικές ζημιές στην πρόσοψη. Πιθανή σύνδεση ανάμεσα στα δύο περιστατικά, εξετάζεται από τους αξιωματικούς της αστυνομίας.

Πηγή: reader.gr

Έκρηξη στη ΔΟΥ Αμαρουσίου – Κλιμάκιο της Αντιτρομοκρατικής στο σημείο

Έκρηξη στη ΔΟΥ Αμαρουσίου - Κλιμάκιο της Αντιτρομοκρατικής στο σημείο
INTIME NEWS / ΣΤΕΦΑΝΟΥ ΣΤΕΛΙΟΣ

Κλιμάκιο της Αντιτρομοκρατικής ερευνά από τα ξημερώματα την έκρηξη που σημειώθηκε στη ΔΟΥ Αμαρουσίου, ενώ δεν αποκλείουν και θα ερευνήσουν το ενδεχόμενο αν υπάρχει κάποια σχέση και με το περιστατικό που συνέβη στο Σισμανόγλειο και την τοποθέτηση μηχανισμού σε ATM.

Οι δράστες, χωρίς να υπάρξει προειδοποιητικό τηλεφώνημα, τοποθέτησαν τον εκρηκτικό μηχανισμό στο μαντρότοιχο της ΔΟΥ και λίγα λεπτά μετά σημειώθηκε η έκρηξη που προκάλεσε υλικές ζημιές στο μαντρότοιχο αλλά και στην τζαμαρία του 1ου ορόφου της Εφορίας.

Στο σημείο έφτασαν αμέσως κλιμάκιο του ΤΕΕΜ και δεν αποκλείεται ο μηχανισμός να αποτελείτο από μασούρι με δυναμίτη.

Το περιστατικό αυτό αποτελεί ένα αναβαθμισμένο χτύπημα σε σχέση με τις «καταδρομικές» αλλά και τις εμπρηστικές επιθέσεις που το τελευταίο διάστημα σημειώνονται σχεδόν σε καθημερινή βάση. Όλα δείχνουν ότι υπάρχει μία κλιμάκωση των επιθέσεων και μάλιστα στα όρια, πια, του επικίνδυνου καθώς για το χτύπημα στη ΔΟΥ Αμαρουσίου δεν υπήρχε κάποιο προειδοποιητικό τηλεφώνημα και θα μπορούσε αυτό να μεταφραστεί ως ένα τυφλό χτύπημα.

Σε κάθε περίπτωση, τα στελέχη της Κατεχάκη «βλέπουν» αλματώδη εξέλιξη στην ποιότητα των χτυπημάτων αλλά και στη χρήση του μηχανισμού, καθώς από τους εμπρηστικούς μηχανισμούς και τα γκαζάκια οι ομάδες έχουν περάσει στη δεύτερη φάση, χρησιμοποιώντας πια εκρηκτικό μηχανισμό.

Πηγή: cnn.gr/Μίνα Καραμήτρου

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet