Ακίνητα της «Μπάμπης Βωβός» βγαίνουν στο… σφυρί σε Μαρούσι, Χαλάνδρι και Μεταμόρφωση
Print Friendly, PDF & Email
Επιχειρήσεις – Αγορά

Ακίνητα της «Μπάμπης Βωβός» βγαίνουν στο… σφυρί σε Μαρούσι, Χαλάνδρι και Μεταμόρφωση

Ανώνυμες Εταιρείες Επενδύσεων Ακίνητης Περιουσίας (ΑΕΕΑΠ), επενδυτικά κεφάλαια ξένα και ελληνικά, αλλά και ιδιώτες συμμετέχουν, σύμφωνα με πληροφορίες, στην πρώτη αξιολόγηση που βρίσκεται σε εξέλιξη για δύο χαρτοφυλάκια ακινήτων που έχουν τεθεί προς πώληση, αυτά της Μπάμπης Βωβός και της Grupo Dolphin.

Το πρώτο και μεγαλύτερο, εκτιμώμενης αξίας, τουλάχιστον 80 εκατ. ευρώ, περιλαμβάνει 5 ακίνητα τα οποία ανήκουν σε μία εταιρεία (πωλούνται δηλαδή όλα μαζί) και έχει τεθεί προς πώληση από την Alpha Bank. Σε αυτό περιλαμβάνονται, ακίνητα – γραφειακοί χώροι που έχουν περιέλθει στην τράπεζα από την Μπάμπης Βωβός Διεθνή Τεχνική (ΜΒΔΤ) και, συγκεκριμένα, επί της Λεωφόρου Κηφισιάς 95 – 97 και της Λεωφόρου Κηφισιάς 24 στο Μαρούσι και επί της οδού Τζαβέλλα 1-3 στο Χαλάνδρι (ακίνητο μισθωμένο στη Vodafone), το κτήριο που στεγάζει την AXA Ασφαλιστική στην οδό Μιχαλακοπούλου 48 και εμπορικό ακίνητο στην Εθνική Οδό (Μεταμόρφωση) με έκθεση αυτοκινήτων.

Η διαδικασία προβλέπει την κατάθεση μη δεσμευτικών προσφορών αρχικά και, στη συνέχεια, νομικό – τεχνικό έλεγχο και δεσμευτικές προσφορές.

Εκτιμάται ότι θα ολοκληρωθεί στις αρχές του επομένου έτους.

Το δεύτερο χαρτοφυλάκιο ακινήτων, αξίας περίπου 28 εκατ. ευρώ, ανήκει στη αργεντίνικη εταιρεία Grupo Dolphin, η οποία απέκτησε τα ακίνητα σταδιακά κατά τη διάρκεια των ετών 2013 – 2015.

Περιλαμβάνει κτήριο στη Λεωφόρο Βασιλίσσης Σοφίας, απέναντι από την αμερικανική πρεσβεία, το οποίο στέγαζε παλαιότερα τη γαλλική τράπεζα BNP Paribas και αγοράστηκε το 2013 από τον αργεντίνικο όμιλο έναντι 10,3 εκατ. ευρώ, κτήριο στην περιοχή της Νέας Κηφισιάς και άλλα ακόμα δύο.

Και αυτή η αγοραπωλησία εκτιμάται ότι θα ολοκληρωθεί αρχές του επόμενου έτους.

Πηγή: mononews.gr

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2021
Powered by Wisenet