Αναμονή για τη μεγάλη κτηριακή επένδυση του «The Grid» στο Μαρούσι
ektasis-isologismoi.eu
Επιχειρήσεις – Αγορά

Αναμονή για τη μεγάλη κτηριακή επένδυση του «The Grid» στο Μαρούσι

Έως το τέλος της χρονιάς το αργότερο θα έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία για τα ακίνητα της Ektasis Development που θα αλλάξουν χέρια, μετά τους πλειστηριασμούς που έλαβαν χώρα πριν από λίγο καιρό.

Ανάμεσά τους και το νέο κτ;hριο σύγχρονων γραφείων με την κωδική ονομασία «The Grid» στο Μαρούσι, που κατέληξε (άνευ απροόπτου) στις Noval – Brook Lane.

Μέχρι την οριστικοποίηση του αποτελέσματος των πλειστηριασμών και την οριστική απόκτηση των ακινήτων, δεν μπορούν να γίνουν πολλά από τους πλειοδότες, παρά να οργανώσουν τον σχεδιασμό της επόμενης ημέρας.

Έως τότε υπάρχουν νομικές διαδικασίες που πρέπει να τρέξουν για να ολοκληρωθούν οι πλειστηριασμοί, καθώς η Ektasis Development βρίσκεται υπό ειδική διαχείριση. Για τα μεν ακίνητα που δέχθηκαν περισσότερες από μία προσφορές, αναμένεται το δικαστήριο να επικυρώσει την έκθεση της ειδικής διαχειρίστριας σχετικά με τα ακίνητα, τους πλειοδότες και τις προσφορές τους.

Αντίστοιχα, το ίδιο θα γίνει και για τα άλλα ακίνητα, που δέχθηκαν όμως μια μόνο προσφορά. Σε αυτά συγκαταλέγονται 10 μικρότερης αξίας ακίνητα, όπως τα διαμερίσματα στο Ηράκλειο και ένα οικόπεδο με οίκημα στην περιοχή του Γέρακα.

Όμως, γι’ αυτά πρέπει, όπως ορίζει ο νόμος, να προηγηθεί Γενική Συνέλευση των Πιστωτών, που θα επιβεβαιώσουν το αποτέλεσμα αυτό. Η συγκεκριμένη συνέλευση έχει ήδη οριστεί για τις 21 Απριλίου.

Το νέο «The Grid» στο Μαρούσι

Αναμφισβήτητα το μεγαλύτερο ενδιαφέρον του Project Ektasis παρουσιάστηκε για το ακίνητο που στέγαζε έως το 2009 την εταιρεία Kodak στο Μαρούσι.

Το ακίνητο, 17 στρεμμάτων, σε θέση – φιλέτο στο Μαρούσι, αποτέλεσε την αιχμή του δόρατος των διαγωνισμών, με στόχο την εκποίηση ακινήτων της άλλοτε κραταιάς Ektasis Development.

Οι πληροφορίες θέλουν το κοινό σχήμα «The Grid» (κατά 50%-50%) των Noval Property ΑΕΕΑΠ και του fund Brook Lane να έχουν πλειοδοτήσει στον διαγωνισμό. Για το ίδιο ακίνητο προσφορά κατέθεσαν οι Prodea – Dimand, το fund Fortress, η Ten Brinke και ο όμιλος Μυτιληναίου.

Το ακίνητο βρίσκεται στην οδό Χειμάρρας 10-12 και Λεωφόρο Αμαρουσίου – Χαλανδρίου, στην περιοχή Σωρός στο Μαρούσι, και λόγω της θέσης του ενδείκνυται για κατασκευή σύγχρονων γραφειακών χώρων.

Ποιοι πλειοδότησαν για τα υπόλοιπα ακίνητα

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, για το ακίνητο στον κόμβο Καλυφτάκη πλειοδότησε η φαρμακοβιομηχανία Unipharma, ενώ η ολλανδική Ten Brinke πλειοδότησε για δύο ακίνητα, με έμφαση σε οικιστικά ακίνητα.

Στο πακέτο ακινήτων προς πώληση περιλαμβάνονται και τέσσερα ακίνητα, τα οποία αυτή τη στιγμή μισθώνει η ΑΒ Βασιλόπουλος για τη λειτουργία καταστημάτων της.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, προσφορά κατέθεσαν και για τα 4 ακίνητα, ωστόσο πλειοδότησαν μόνο σε δύο από αυτά: το κατάστημα στον Άγιο Δημήτριο και το κατάστημα στα Βριλήσια.

Για το ακίνητο στην Κηφισιά, ιδιοκτησίας κατά 20% της Ektasis Development, φέρεται να πλειοδότησε η εταιρεία Ατλάντα, ενώ για το ακίνητο στο Ηράκλειο Κρήτης μια τοπική εταιρεία.

Πηγή: bizness.gr

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet