Αύξηση τζίρου και κερδών για τον Όμιλο ΙΑΣΩ στο πρώτο εξάμηνο 2017
Print Friendly, PDF & Email
Επιχειρήσεις – Αγορά

Αύξηση τζίρου και κερδών για τον Όμιλο ΙΑΣΩ στο πρώτο εξάμηνο 2017

Ως ιδιαίτερα ικανοποιητικά, «αν λάβουμε υπόψη μας τις συνθήκες υπό τις οποίες επιτεύχθηκαν και τις επιβαρύνσεις που υπέστησαν από τις παρεμβάσεις και τις περικοπές του ΕΟΠΥΥ», χαρακτηρίζει τα οικονομικά αποτελέσματα του πρώτου φετινού εξαμήνου του ΙΑΣΩ, ο πρόεδρος του Ομίλου Δρ. Γεώργιος Σταματίου.

Ειδικότερα, ο κύκλος εργασιών του Ομίλου, μετά από την επιβολή των μηχανισμών rebate και claw-back, ανήλθε στα 61,42 εκατ. ευρώ, σημειώνοντας αύξηση 4,04% από 59,03 εκατ. ευρώ που ήταν το αντίστοιχο εξάμηνο του 2016. Ομοίως ο κύκλος εργασιών της μητρικής εταιρείας  ΙΑΣΩ διαμορφώθηκε στα 34,72 εκατ. ευρώ από 34,18 εκατ. ευρώ που ήταν το αντίστοιχο εξάμηνο του 2016.

Στον Όμιλο τα μικτά κέρδη, μετά από την επιβολή των μηχανισμών rebate και claw-back, ανήλθαν σε 15,12 εκατ. ευρώ, σημειώνοντας αύξηση  57,07%, έναντι 9,62 εκατ. ευρώ που ήταν το αντίστοιχο εξάμηνο του 2016. Ομοίως, αύξηση κατά 27,87% παρουσίασε και η μητρική εταιρεία, με τα μικτά κέρδη να διαμορφώνονται στα 11,17 εκατ. ευρώ, ενώ το αντίστοιχο εξάμηνο του 2016 ήταν 8,74 εκατ. ευρώ.

Επίσης, τα κέρδη προ τόκων, φόρων & αποσβέσεων (EBITDA) του Ομίλου ανήλθαν στα 16,33 εκατ. ευρώ, σημειώνοντας αύξηση 44,68%, έναντι 11,29 εκατ. ευρώ που ήταν το αντίστοιχο εξάμηνο του 2016. Η μητρική εταιρεία παρουσίασε αύξηση κατά 24,07%, με τα κέρδη προ τόκων, φόρων & αποσβέσεων (EBITDA) να διαμορφώνονται στα 12,36 εκατ. ευρώ, ενώ το αντίστοιχο εξάμηνο του 2016 ήταν 9,96 εκατ. ευρώ.

Τέλος, τα κέρδη προ τόκων & φόρων (EBIT) σε επίπεδο Ομίλου παρουσίασαν σημαντική αύξηση και ανήλθαν σε 11,46 εκατ. ευρώ, έναντι κερδών 6,10 εκατ. ευρώ το 2016, ενώ στη μητρική εταιρεία, τα κέρδη προ τόκων & φόρων (EBIT) επίσης αυξήθηκαν και ανήλθαν σε 10,03 εκατ. ευρώ, έναντι κερδών 7,58 εκατ. ευρώ το 2016.

Ο πρόεδρος του Ομίλου Δρ. Γεώργιος Σταματίου σχολιάζοντας τα αποτελέσματα δήλωσε ότι:

«Τα οικονομικά αποτελέσματα των εταιρειών του Ομίλου μας είναι ιδιαίτερα ικανοποιητικά, αν λάβουμε υπόψη μας τις συνθήκες υπό τις οποίες επιτεύχθηκαν και τις επιβαρύνσεις που υπέστησαν από τις παρεμβάσεις και τις περικοπές του ΕΟΠΥΥ. Απορρέουν από την προσήλωση στις αξίες μας, που μας έδωσαν και συνεχίζουν να μας δίνουν πρωτιές, οι οποίες είναι: α) ευγένεια & φιλικότητα, β) ενδιαφέρον & προσοχή, γ) επαγγελματισμός, δ) αφοσίωση & φροντίδα, ε) αξιοπρέπεια και στ) σεβασμός στις ξεχωριστές ανάγκες των ασθενών.

»Τα αποτελέσματα επιβεβαιώνουν την πληρότητα και την ορθότητα των στρατηγικών μας στόχων που είναι: α) η διατήρηση και επαύξηση του μεριδίου της αγοράς σε τομείς με συγκριτικό πλεονέκτημα και σε υπηρεσίες που εμφανίζουν υψηλή ζήτηση, β) η αναζήτηση καινοτόμων υπηρεσιών, μέσω συνεργασιών με εταιρείες του εξωτερικού, που πρωτοπορούν και εξελίσσουν την ιατρική επιστήμη και γ) η εξασφάλιση χαμηλότερων και ανταγωνιστικών τιμών, μέσω ενεργειών συρρίκνωσης του κόστους λειτουργίας και μέσω συνεργειών με άλλους εξωτερικούς συνεργάτες.

»Σημαντικός πυλώνας της στρατηγικής του ομίλου είναι η Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη. Για εμάς ύψιστη προτεραιότητα αποτελεί ο άνθρωπος ασθενής, καθώς και η προσφορά υψηλού επιπέδου υπηρεσιών υγείας. Στο πλαίσιο αυτό και στις δύσκολες μέρες που διανύουμε, η έννοια της εταιρικής κοινωνικής ευθύνης έχει πάντα βαρύνουσα σημασία. Μέσα από το πρόγραμμα «δίπλα σας», κάτω από το οποίο εντάσσουμε σημαντικές δράσεις, θα συνεχίσουμε να αγκαλιάζουμε όλους όσους το έχουν πραγματικά ανάγκη. Υπογραμμίζω την ευθύνη, το ενδιαφέρον και την προσφορά του Ομίλου μας για την κοινωνία, μέσα από την ασκούμενη περιβαλλοντική πολιτική.

»Με την ευκαιρία καλώ όλα τα μέλη της οικογένειας ΙΑΣΩ να παραμείνουν προσηλωμένοι στους ίδιους στόχους και το επόμενο διάστημα και τονίζω ότι η σχέση μας με τους ιατρούς, τους μετόχους, το προσωπικό, τα στελέχη και τους ασθενείς μας, θα αποτελεί πάντα την μυστική συνταγή της επιτυχίας μας».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2022
Powered by Wisenet