Δήμος Αμαρουσίου: Η απαλλαγή τελών κατάληψης κοινοχρήστων χώρων επιχειρήσεων ισχύει για το διάστημα 15/3 έως 31/5
Επιχειρήσεις – Αγορά

Δήμος Αμαρουσίου: Η απαλλαγή τελών κατάληψης κοινοχρήστων χώρων επιχειρήσεων ισχύει για το διάστημα 15/3 έως 31/5

Διευκρινίσεις σχετικά με τις αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου Αμαρουσίου για την απαλλαγή από τα αναλογούντα τέλη κατάληψης κοινοχρήστων χώρων επιχειρήσεων που διέκοψαν ή περιόρισαν υποχρεωτικά τη λειτουργία τους λόγω των μέτρων αποτροπής της διασποράς του κορωνοϊού δίνει η δημοτική αρχή.

Σε συνέχεια ερωτημάτων ιδιοκτητών επιχειρήσεων που καταλαμβάνουν κοινόχρηστους χώρους στα όρια του Δήμου Αμαρουσίου, η διοίκηση διευκρινίζει ότι, αντιλαμβανόμενη την κρισιμότητα των καταστάσεων την περίοδο των εκτάκτων μέτρων λόγω Covid-19, ψηφίστηκαν ομόφωνα από το Δημοτικό Συμβούλιο:

  1. H απαλλαγή από τα αναλογούντα τέλη για το χρονικό διάστημα που ισχύουν οι περιορισμοί για τις επιχειρήσεις που διακόπτουν ή περιορίζουν υποχρεωτικά τη λειτουργία τους λόγω των μέτρων αποτροπής της διασποράς του κορωνοϊού και δεν κάνουν χρήση παραχωρημένου κοινόχρηστου χώρου.
  2. Ο συμψηφισμός με μελλοντικές απαιτήσεις τελών, σε περίπτωση που έχουν ήδη καταβληθεί ποσά εντός του διαστήματος απαλλαγής.

Όπως σημειώνεται στη σχετική ανακοίνωση, σε συμπλήρωση της ανωτέρω απόφασης, η δημοτική αρχή εισηγήθηκε σε επόμενη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου και ψηφίστηκε ομόφωνα, να οριστεί ως χρονική διάρκεια ισχύος της ως άνω αναφερόμενης απαλλαγής το χρονικό διάστημα από 15/3/2020 έως 31/5/2020.

Το σχετικό απόσπασμα από τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Αμαρουσίου

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet