Εναλλακτικά σενάρια αξιοποίησης του ακινήτου που διαθέτει το ΤΕΕ στο Μαρούσι
google.gr/maps
Επιχειρήσεις – Αγορά

Εναλλακτικά σενάρια αξιοποίησης του ακινήτου που διαθέτει το ΤΕΕ στο Μαρούσι

Τουλάχιστον τρεις προτάσεις για μοντέλα αξιοποίησης του ακινήτου – φιλέτου που διαθέτει στο Μαρούσι, ακριβώς απέναντι από το Ιατρικό Κέντρο και πάνω στον κόμβο της Αττικής Οδού με τη Λεωφόρο Κηφισιάς, έχει ζητήσει η διοίκηση του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος (ΤΕΕ). Το οικόπεδο, που σήμερα λειτουργεί ως χώρος στάθμευσης 357 θέσεων, είχε ξαναβγεί στην αγορά προ ετών, αλλά ο σχετικός διαγωνισμός ακυρώθηκε.

Ο πρόεδρος του ΤΕΕ, Γ. Στασινός, έχει ζητήσει να εξεταστούν όλα τα εναλλακτικά σενάρια, από τη διατήρηση του ακινήτου με την υφιστάμενη χρήση, μέχρι την αντιπαροχή, αλλά και την πιθανότητα να παραμείνει το σύνολο του κτηρίου στην ιδιοκτησία του Επιμελητηρίου.

Στο παρελθόν είχε υπολογιστεί ότι στο οικόπεδο μπορούν να κτιστούν περίπου 10.000 τετραγωνικά μέτρα (τ.μ.) χώρων γραφείου. Επίσης, έχει συζητηθεί η κατασκευή κτηρίου γραφείων το οποίο, μεταξύ άλλων, θα στεγάσει και το ΤΕΕ, το οποίο δεν έχει σήμερα ιδιόκτητο χώρο.

Το συγκεκριμένο ακίνητο είναι ένα από τα τελευταία στον Παράδεισο Αμαρουσίου όπου τον τελευταίο καιρό καταγράφεται εκ νέου κινητικότητα για κτήρια γραφείων. Μέχρι το τέλος του χρόνου αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί από την ΤΕΡΝΑ η κατασκευή του συγκροτήματος γραφείων eLement της Prodea, στην οδό Φραγκοκλησιάς. Πρόκειται για την πρώτη ανάπτυξη ακινήτου στην οποία προχώρησε αυτόνομα η μεγαλύτερη ελληνική ΑΕΕΑΠ. Κατασκευάζεται κτήριο γραφείων 13.900τ.μ. που θα πιστοποιηθεί με LEED Platinum όσον αφορά στη βιωσιμότητα.

Έως το τέλος του έτους θα καταβληθεί και το τίμημα αγοράς του ακινήτου της Kodak, στην οδό Χειμάρρας 10-12, από την THE GRID Α.Ε., στην οποία συμμετέχουν με 50% η Noval Property και με 50% η Mavani Holdings Limited του ομίλου Brook Lane Capital. Οι δύο εταιρείες επικράτησαν σε πλειστηριασμό πώλησης περιουσιακών στοιχείων της Ektasis Development. Τώρα σχεδιάζουν την κατασκευή συγκροτήματος γραφείων συνολικής επιφάνειας περίπου 49.000τ.μ. και αναμενόμενης διεθνούς πιστοποίησης κατά LEED.

Μέχρι το 2025 αναμένεται να πραγματοποιηθούν δαπάνες 77,3 εκατ. ευρώ, περιλαμβανομένου και του τιμήματος αγοράς της γης, το 50% των οποίων (38,7 εκατ.) αντιστοιχούν στην Noval Property.

Στην ίδια περιοχή ετοιμάζεται να λειτουργήσει πολυκατάστημα η αλυσίδα ΑΒ, ενώ ήδη έχει τοποθετηθεί με δύο καταστήματα η Σκλαβενίτης.

Πηγή: powergame.gr

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet