Ερώτημα Ενότητας για τη ρύθμιση οφειλών της ΛΑΜΔΑ προς τον Δήμο Αμαρουσίου
Επιχειρήσεις – Αγορά

Ερώτημα Ενότητας για τη ρύθμιση οφειλών της ΛΑΜΔΑ προς τον Δήμο Αμαρουσίου

Ερώτημα προς τον αντιδήμαρχο Οικονομικών Δήμου Αμαρουσίου, Σπύρο Σταθούλη, σχετικά με την πληρωμή σε δόσεις οφειλής της εταιρείας ΛΑΜΔΑ προς τον Δήμο Αμαρουσίου κατέθεσε ο επικεφαλής της παράταξης Ενότητα Ανατροπή και Έργο για το Μαρούσι, Λευτέρης Μαγιάκης.

Σε σχετική ανακοίνωσή της η παράταξη επισημαίνει:

Η δημοτική Αρχή Πατούλη προσπαθεί άρον, άρον και χωρίς να έχει δικαίωμα, λόγω εκπνοής της θητείας της, να διευθετήσει συνολικά την υπόθεση Mall το συντομότερο δυνατόν, σύμφωνα και με δημοσιεύσεις έγκριτων οικονομικών εφημερίδων.

Ακολουθεί η ερώτηση προς τον αντιδήμαρχο Οικονομικών, Σπ. Σταθούλη, η οποία κατατέθηκε στις 14 Αυγούστου 2019:

Πληρωμή σε δόσεις οφειλής της ΛΑΜΔΑ προς τον Δήμο Αμαρουσίου

Με την απόφασή της 233/2019 η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Αμαρουσίου αποφάσισε στις 9/8/2019 να διευκολύνει τη ΛΑΜΔΑ. Συγκεκριμένα η ΛΑΜΔΑ οφείλει στον Δήμο Αμαρουσίου ποσό 3.102.530,63 που προέρχεται από τόκους υπερημερίας δικαστικής εκκρεμότητας από το 2002 για υπόθεση πώλησης μετοχών στην υπόθεση MALL.

Η Οικονομική Επιτροπή αποφάσισε να καταβληθεί αυτό το ποσό σε 48 ισόποσες άτοκες δόσεις επειδή υπάρχει «ανάγκη να διευθετηθεί άμεσα και οριστικά» η εκκρεμότητα.

Κατόπιν αυτών ερωτάται ο αρμόδιος αντιδήμαρχος:

  • Ποιος νόμος επιτρέπει την ανωτέρω διευθέτηση και γιατί δεν αναφέρεται στο αποφατικό;
  • Με βάση το ισχύον θεσμικό πλαίσιο έχει η Οικονομική Επιτροπή αρμοδιότητα λήψης παρόμοιας απόφασης χωρίς την έγκριση του Δημοτικού Συμβουλίου;
  • Ποια είναι η ανάγκη άμεσης και οριστικής διευθέτησης τρεις μόνο εβδομάδες πριν από την εγκατάσταση της νέας δημοτικής Αρχής;

Ο ερωτών δημοτικός σύμβουλος

Λ. Μαγιάκης

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet