Η 7η ΕΞΠΟΤΡΟΦ ανοίγει αυλαία στο Μαρούσι
Print Friendly, PDF & Email
Επιχειρήσεις – Αγορά

Η 7η ΕΞΠΟΤΡΟΦ ανοίγει αυλαία στο Μαρούσι

Μια έκθεση-θεσμός, κυρίως για επαγγελματίες, αλλά και για όσους θέλουν να γνωρίσουν ελληνικά προϊόντα του τομέα τροφίμων και ποτών, μας περιμένει ανανεωμένη και πιο προσιτή συγκοινωνιακά, στην Helexpo…

24-26 Ιανουαρίου το γνωστό εκθεσιακό κέντρο του Αμαρουσίου φιλοξενεί τη μεγάλη έκθεση ΕΞΠΟΤΡΟΦ, που υπόσχεται φέτος ανανεωμένη παρουσία και ενδιαφέρουσες γαστρονομικές εκδηλώσεις. Όσον αφορά αυτό το τελευταίο, να σημειώσουμε την ενότητα «Μαγειρεύουμε Ελλάδα» και τη νέα ενότητα «Greek Dish Challenge», με οικοδέσποινα την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου και 100 chefs και bartenders, που θα παρουσιάσουν τις νέες τάσεις στους τομείς τους. Παράλληλα, θα γίνουν 10 masterclasses από επαγγελματίες sommeliers και chefs με τέσσερις θεματικές ενότητες.

Θα εκτεθούν τα προϊόντα περισσότερων από 350 Ελλήνων παραγωγών, ενώ τα βιολογικά προϊόντα θα έχουν τον δικό τους χώρο «bio-corner» και στη νέα ενότητα «Honey Bar» οι εξπέρ του είδους θα παρουσιάζουν επιλεγμένα μέλια και προϊόντα μελιού.

Πρεμιέρα και για το ενδιαφέρον περίπτερο των Γαστρονομικών Κοινοτήτων του Greek Gastronomy Guide, όπου ο Γιώργος Πίττας υπόσχεται να ανταμώσουν «προϊόντα και τοπικές κουζίνες, τόποι, τοπία…. και κυρίως άνθρωποι που επιχειρούν να κάνουν τους τόπους τους ένα μεγάλο τραπέζι γεύσεων, γνώσεων, δημιουργίας, συνεργασίας και χαράς. Κι από εκεί να συνομιλήσουν και με άλλους τόπους στην Ελλάδα και το εξωτερικό».

Ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα θα είναι και η παρουσία 27 Ιταλών παραγωγών από την Καλαβρία, που ισχυρίζονται ότι παράγουν με αρχαίους ελληνικούς σπόρους, με τοπικά προϊόντα της πατρίδας τους, μέσα από το πρόγραμμα Agora Calabria που παρουσιάζει το Ελληνοϊταλικό Επιμελητήριο. Οι Ιταλοί εκπρόσωποι θα έχουν τη δυνατότητα να συνομιλήσουν με Έλληνες επιχειρηματίες του χώρου, ενώ δημόσιες παρουσιάσεις και γευσιγνωσίες θα μας φέρουν πιο κοντά στις γεύσεις της Καλαβρίας.

Πηγή: athinorama.gr/Ντίνα Γκρουμούτη

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2020
Powered by Wisenet