Μετατέθηκε ο διαγωνισμός για το real estate project του ΤΕΕ στο Μαρούσι – Τι θα κατασκευαστεί
Φωτογραφία: Αντώνης Νικολόπουλος / Eurokinissi
Επιχειρήσεις – Αγορά

Μετατέθηκε ο διαγωνισμός για το real estate project του ΤΕΕ στο Μαρούσι – Τι θα κατασκευαστεί

Μετατέθηκε ο διαγωνισμός για την αξιοποίηση του ακινήτου του ΤΕΕ στο Μαρούσι. Πιο συγκεκριμένα οι νέες ημερομηνίες είναι στις 4 Σεπτεμβρίου για την κατάθεση των φακέλων και στις 9 του μήνα για την αποσφράγιση των προσφορών.

Ο διαγωνισμός αφορά στην αξιοποίηση του ακινήτου με την υλοποίηση επένδυσης, μέσω συμφωνίας αντιπαροχής με το ΤΕΕ, για την ανέγερση και κατασκευή νεόδμητου κτιρίου/κτιρίων επ’ αυτού, κατόπιν διεθνούς ηλεκτρονικού διαγωνισμού, με ανοικτή διαδικασία, με βάση τις κατωτέρω χρήσεις γης, τους όρους δόμησης του ακινήτου και τους κείμενους κανόνες της πολεοδομικής και εν γένει σχετικής νομοθεσίας και κριτήριο ανάθεσης την πλέον συμφέρουσα από οικονομικής άποψης προσφορά επί τη βάσει μόνο της τιμής.

Η εκτιμώμενη συνολική αξία χωρίς ΦΠΑ είναι 20,29 εκατ. ευρώ και αφορά στο ακίνητο του ΤΕΕ που βρίσκεται στο Μαρούσι επί των οδών Λ. Κηφισιάςς, Διστόμου, Αλαμάνας και Αττικής Οδού, Δήμου Αμαρουσίου (Κόμβος Δαχτυλίδι), στη θέση «Λογοθέτη» ή «Σωρός».

Στο συμβατικό αντικείμενο προβλέπεται το έργο της ανέγερσης και της αξιοποίησης του aκινήτου, με τις αναγκαίες παρεμπίπτουσες εργασίες κατασκευής, διαρρύθμισης, και διαμόρφωσης του περιβάλλοντος χώρου που αποτελούν συνέπεια και συμπλήρωμα του αντικειμένου, ήτοι της συμφωνίας επί αντιπαροχής. Το έργο θα εκτελεστεί με αποκλειστική χρηματοδότηση του αναδόχου. Στο συμβατικό αντικείμενο περιλαμβάνεται και η προηγούμενη κατεδάφιση ημιμόνιμης κατασκευής (οικίσκου) που ευρίσκεται εντός του ακινήτου.

Στα κριτήρια για την ανάθεση του έργου δεν παίζει ρόλο μόνο η τιμή (δηλαδή δεν είναι καθαρά μειοδοτικός).

Τι θα κατασκευαστεί

Στην περιοχή προβλέπονται χρήσεις γής για κατοικία, ξενώνες, ξενοδοχεία και λοιπές τουριστικές εγκαταστάσεις κατηγορίας τουλάχιστον 4 αστέρων, εμπορικά καταστήματα, γραφεία, τράπεζες, ασφάλειες, κοινωφελείς οργανισμοί, κτήρια διοίκησης (απαγορεύονται υπουργεία), εστιατόρια, αναψυκτήρια, κέντρα διασκέδασης – αναψυχής (τα κέντρα νυχτερινής διασκέδασης επιτρέπονται μόνο στα οικόπεδα που έχουν πρόσωπο στο ΒΟΔ), χώροι συνάθροισης κοινού, πολιτιστικά κτίρια και εν γένει πολιτιστικές εγκαταστάσεις, κτίρια εκπαίδευσης, θρησκευτικοί χώροι, κτίρια κοινωνικής πρόνοιας, πάρκινγκ (συμπεριλαμβάνονται τα πλυντήρια αυτοκινήτων) αθλητικές εγκαταστάσεις, εγκαταστάσεις Εμπορικών εκθέσεων, διαγνωστικά κέντρα»

Εφόσον εξαντληθεί ο Σ.Δ. θα κατασκευαστεί κτήριο 10.130τ.μ. με υπόγειους χώρους 10.468τ.μ. Στο ακίνητο θα δημιουργηθούν 310 θέσεις στάθμευσης, εκ των οποίων οι 268 θα είναι υπόγειες θέσεις πλέον δύο οι οποίες θα προορίζονται για στάθμευση μεγάλων οχημάτων και οι 40 υπαίθριες.

Το ελάχιστο αποδεκτό ποσοστό προσφερόμενης αντιπαροχής ανέρχεται σε 35,45% επί του Εμβαδού Αναφοράς (10.130 τ.μ. δόμησης). Συνεπώς, τα Ελάχιστα Τετραγωνικά Αντιπαροχής (ΕΤΑ) ανέρχονται σε 3.591,09τ.μ. και αντιστοιχούν σε χώρους κύριας χρήσης που προσμετρώνται στο Σ.Δ.

Η διάρκεια της σύμβασης ορίστηκε σε 24 μήνες από την υπογραφή της σύμβασης και μέχρι τότε θα πρέπει να ολοκληρωθεί το παραπάνω κατασκευαστικό αντικείμενο.

Πηγή: ypodomes.com

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet