Σαββατοκύριακο γεμάτο τέχνη στο «Ιδιόμελο»
Επιχειρήσεις – Αγορά

Σαββατοκύριακο γεμάτο τέχνη στο «Ιδιόμελο»

Πλούσιο καλλιτεχνικό Σαββατοκύριακο, αυτό του Σάββατου 12 και Κυριακής 13 Απριλίου, στον χώρο τέχνης «Ιδιόμελο», καθώς η κλασική μουσική συναντά τη βυζαντινή παράδοση, τα παιδιά «μαθαίνουν» την άλφα βήτα και η ποίηση του Κωνσταντίνου Καβάφη συναντά τη μουσική του Claude Debussy.

Σάββατο 12 Απριλίου

Το «SEPTETO CINEMA SOL–FA» συναντά την κλασική μουσική μαζί με τη βυζαντινή παράδοση και παρουσιάζει, για πρώτη φορά, το Σάββατο του Λαζάρου 12 Απριλίου, βυζαντινούς ύμνους και έργα κλασικών συνθετών όπως των Mozart, Beethoven, Schubert, Grieg και άλλων, ερμηνευμένα με ξύλινα και χάλκινα πνευστά όργανα.

Συντελεστές:
Flute: Μιχάλης Ναυπλιώτης
Clarinet Bb: Κώστας Παπαζίδης
Clarinet Bb: Νίκος Τσόλας
Αlto Sax: Δημήτρης Μαρουσάκης
Τenoro Sax: Ζωή Θεοδωροπούλου
Trumpet Eb: Στέλιος Κουνάδης
Trombone& euphonium: Δημήτρης Κωνσταντάκης
Tuba: Στέλιος Μαγκανάς
Τραγούδι: Ζωή Θεοδωροπούλου
Αφήγηση κειμένων: Αναστασία Σιδηρουργού
Κείμενα-Ενοργάνωση: Δημήτρης Κωνσταντάκης.

Ώρα έναρξης: 20:30. Τιμή εισόδου: 10 ευρώ.

Κυριακή 13 Απριλίου πρωί

Την Κυριακή 13 Απριλίου 2014, στις 11:30 το πρωί, ο Πέτρος Δουρδουμπάκης έρχεται στον Χώρο Τέχνης «Ιδιόμελο» με μια συναυλία «αλφαβητάρι». «Με το Α και το Β» ο τίτλος της, απευθύνεται σε παιδιά προσχολικής ηλικίας. Πρόκειται για μια σειρά μελοποιημένων ποιημάτων από το ομώνυμο βιβλίο της Παυλίνας Παμπούδη («με το Άλφα και το Βήτα», εκδόσεις Κέδρος). Ο Πέτρος Δουρδουμπάκης θα παίξει στην κιθάρα του και θα τραγουδήσει –μαζί και με τα παιδιά – τα ευφρόσυνα στιχάκια της Π. Παμπούδη, σε μια μουσική και παιδαγωγική εμπειρία.

Μαζί του οι μουσικοί:
Ούτι – φωνή: Γρηγόρης Παναγιωτόπουλος
Ηλεκτρική κιθάρα: Αντώνης Απέργης.

Ώρα έναρξης: 11:30. Τιμή εισόδου: 5 ευρώ.

Κυριακή 13 Απριλίου βράδυ

Την Κυριακή των Βαΐων 13 Απριλίου 2014 ο Χώρος Τέχνης «Ιδιόμελο» φιλοξενεί μια βραδιά αφιερωμένη στον Αλεξανδρινό ποιητή Κωνσταντίνο Καβάφη και στον Γάλλο μουσουργό Claude Debussy – δύο μεγάλους καλλιτέχνες που με την πρωτοποριακή και ιδιότυπη αντίληψή τους περί λογοτεχνίας και μουσικής συνεισέφεραν τα μέγιστα στην τέχνη. Επιλεγμένα ποιήματα από τα Αναγνωρισμένα, Κρυμμένα και Αποκηρυγμένα του Κωνσταντίνου Καβάφη απαγγέλλει ο δημοσιογράφος – φλαουτίστας Πέτρος Στεργιόπουλος. ΄Εργα του Claude Debussy ερμηνεύουν η φλαουτίστα Ελλάς Χαλκιά και η πιανίστα Κατερίνα Καραμπάτσα.

Ώρα έναρξης: 20:30. Τιμή εισόδου: 10 ευρώ.

Χώρος Τέχνης «Ιδιόμελο», Ελευθερίου Βενιζέλου 17, πλησίον σταθμού ΗΣΑΠ. Κρατήσεις και πληροφορίες στο τηλέφωνο: 210 6817042.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet