Στο επιχειρησιακό πρόγραμμα για δημιουργία ανοικτών κέντρων εμπορίου μετέχει ο Δήμος Αμαρουσίου
Επιχειρήσεις – Αγορά

Στο επιχειρησιακό πρόγραμμα για δημιουργία ανοικτών κέντρων εμπορίου μετέχει ο Δήμος Αμαρουσίου

Ο Δήμος Αμαρουσίου σε συνεργασία με τον Εμπορικό Σύλλογο Αμαρουσίου και το Εμπορικό & Βιομηχανικό Επιμελητήριο Αθηνών (ΕΒΕΑ) προτίθεται να υποβάλει πρόταση στο πλαίσιο της πρόσκλησης με τίτλο «Ανοικτά Κέντρα Εμπορίου» του επιχειρησιακού προγράμματος «Ανταγωνιστικότητα – Επιχειρηματικότητα Καινοτομία» 2014 – 2020. Στο πλαίσιο αυτό, την Τετάρτη 17 Οκτωβρίου 2018 στις 18:00 θα πραγματοποιηθεί ενημερωτική συνάντηση των ενδιαφερομένων στο δημαρχείο Αμαρουσίου (αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου, Βασ. Σοφίας 9, Μαρούσι).

Στόχος της παραπάνω πρότασης αποτελεί η ενίσχυση και τόνωση της οικονομικής δραστηριότητας στον Δήμο μέσω της αναβάθμισης της λειτουργικότητας και της αισθητικής, καθώς και η οργάνωση της οικονομικής δραστηριότητας με την υιοθέτηση και χρήση έξυπνων εφαρμογών.

Στο ανωτέρω πλαίσιο και ειδικότερα στην κατηγορία ενεργειών «Ανάδειξη ταυτότητας εμπορικής περιοχής» δύναται, όπως ενημερώνει ο Δήμος, να συμμετέχουν επιχειρήσεις για την εκτέλεση των ακόλουθων παρεμβάσεων ή συνδυασμών αυτών:

  • προμήθεια και εγκατάσταση διαφώτιστων στεγάστρων,
  • ανάδειξη και επενδύσεις με ομοιόμορφα υλικά των (π.χ. πέτρα, μάρμαρο) εξωτερικών όψεων,
  • προμήθεια και εγκατάσταση ομοιόμορφων στεγάστρων, τεντών,
  • προμήθεια και εγκατάσταση ομοιόμορφων επιγραφών (π.χ. μεταλλικές, ξύλινες, ομοιόμορφη γραφή),
  • προμήθεια και εγκατάσταση κάθετων κήπων – ανθοστηλών και σύνδεση με σύστημα άρδευσης,
  • εργασίες χρωματισμού εξωτερικών όψεων,
  • προμήθεια και εγκατάσταση ειδικού φωτισμού εξωτερικών όψεων,
  • προμήθεια και εγκατάσταση κατακόρυφων διαχωριστικών, σκιάστρων, ομπρελών τεντών σε δημοτικό κοινόχρηστο χώρο που έχουν μισθώσει οι επιχειρήσεις.

Η συμμετοχή στην πρόταση δεν επιφέρει καμία οικονομική επιβάρυνση, ενώ οι ενδιαφερόμενοι θα επωφεληθούν από τις έμμεσες ενέργειες που στοχεύουν στην αναβάθμιση της εμπορικής περιοχής.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet