Θερμά υποδέχθηκαν οι πολίτες την 37η Εθελοντική Αιμοδοσία στον Δήμο Αμαρουσίου
Print Friendly, PDF & Email
Μαρούσι

Θερμά υποδέχθηκαν οι πολίτες την 37η Εθελοντική Αιμοδοσία στον Δήμο Αμαρουσίου

Ξεκίνησε με μεγάλη συμμετοχή Μαρουσιωτών το τριήμερο εθελοντικής αιμοδοσίας που διοργανώνει ο Οργανισμός Κοινωνικής Πολιτικής και Αλληλεγγύης Δήμου Αμαρουσίου (ΟΚΟΙΠΑΔΑ) για την ενίσχυση της Δημοτικής Τράπεζας Αίματος, ώστε να μπορεί να καλύψει τις ανάγκες σε μονάδες αίματος των εθελοντών αιμοδοτών, κατοίκων και πολιτών, όπως ενημερώνει η δημοτική αρχή.

Το πρόγραμμα των επομένων δύο ημερών έχει ως ακολούθως:

  • Τρίτη 8 Ιουνίου 2021, κατά τις ώρες 9:00 -13:30.
  • Τετάρτη 9 Ιουνίου 2021, κατά τις ώρες 14:00 -19:30.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, για την αποφυγή συνωστισμού και την καλύτερη τήρηση των μέτρων ασφάλειας, οι εθελοντές αιμοδότες παρακαλούνται να κλείσουν ραντεβού στην τηλεφωνική γραμμή της αιμοδοσίας: 213 2031940 .  

Την αιμοληψία αναλαμβάνει κινητό συνεργείο του Νοσοκομείου «Φλέμινγκ», το οποίο αποτελείται από επιστημονικό προσωπικό, διασφαλίζοντας την τήρηση των υγειονομικών κανονισμών για την προστασία των αιμοδοτών.

Τα μέλη της Δημοτικής Τράπεζας Αίματος εφοδιάζονται με κάρτα εθελοντή αιμοδότη του υπουργείου Υγείας και Πρόνοιας. Με την κάρτα αυτή το μέλος εξασφαλίζει σε περίπτωση ανάγκης μονάδες αίματος για τον ίδιο ή τους συγγενείς του.

Ο δήμαρχος Αμαρουσίου, Θεόδωρος Αμπατζόγλου, κατά την παρουσία του στην πρώτη ημέρα της 37ης Εθελοντικής Αιμοδοσίας, συνοδευόμενος από τον πρόεδρο του ΟΙΚΟΙΠΑΔΑ, Πέτρο Κόνιαρη, δήλωσε:

«Η μεγάλη ανταπόκριση που δείχνουν οι συμπολίτες μας είναι συγκινητική. Η Τράπεζα Αίματος του Δήμου μας, είναι τράπεζα ζωής και ελπίδας. Συγχαρητήρια στους εργαζόμενους των κοινωνικών υπηρεσιών μας για την προσπάθεια που καταβάλουν έτσι ώστε ο θεσμός της αιμοδοσίας να βρίσκεται στην κορυφή των δράσεων αλληλεγγύης και εθελοντισμού του Αμαρουσίου».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2021
Powered by Wisenet