«Άργησαν να θυμηθούν»
Κοινωνία

«Άργησαν να θυμηθούν»

Ο δημοτικός συνδυασμός ΕΝΟΤΗΤΑ, ΑΝΑΤΡΟΠΗ & ΕΡΓΟ ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΡΟΥΣΙ εξέδωσε ανακοίνωση αναφορορικά με το δελτίο Τύπου του Δήμου Αμαρουσίου για τις τιμές ζώνης στις Εργατικές Κατοικίες Αμαρουσίου, στην οποία αναφέρει τα εξής:

ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΣ «ΕΝΟΤΗΤΑ ΑΝΑΤΡΟΠΗ & ΕΡΓΟ ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΡΟΥΣΙ»

Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου

Οι δημότες δεν είναι απλά «ψηφοφόροι» για να τους θυμόμαστε πριν τις εκλογές

Με αφορμή την επιστολή του Δημάρχου κ. Πατούλη στον Γενικό Γραμματέα Δημοσίων Εσόδων Χ. Θεοχάρη, για το ζήτημα της τιμής ζώνης των εργατικών κατοικιών στο Μαρούσι, το Γραφείο Τύπου του Συνδυασμού εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση:

Εδώ και καιρό συνδημότες μας, που πλήττονται πολλαπλώς από την κρίση, υφίστανται τον παραλογισμό, αν και κατοικούν σε εργατικές πολυκατοικίες, να τους επιβάλλονται δυσβάστακτα ΕΤΑΚ και ΕΕΤΗΔΕ λόγω μιας άδικης και κοινωνικά «τυφλής» λογικής που ρυθμίζει εξαιρετικά υψηλή τιμή ζώνης για τα ακίνητα αυτά.

Τιμή ζώνης που επιβαρύνει την ήδη δύσκολη κατάσταση που βιώνουν καθημερινά όσοι κατοικούν στο σύμπλεγμα εργατικών πολυκατοικιών, με την έλλειψη ανελκυστήρων να πιστοποιεί ότι δεν πρόκειται για κατασκευές πολυτελείας που χρήζουν περαιτέρω φορολόγησης.

Και όμως, αυτές οι ελλείψεις και η κοινωνική αδικία εις βάρος μη προνομιούχων συμπολιτών μας δεν ήταν «κρυμμένο μυστικό»: κινητοποιήσεις των κατοίκων που με κάθε τρόπο προσπαθούσαν να διεκδικήσουν τα αυτονόητα, ενημερώσεις και σχετικά αιτήματα στον Δήμο από τον Σύλλογο Εργατικών Κατοικιών, έβρισκαν παγερά αδιάφορη τη σημερινή δημοτική ηγεσία που προτιμούσε να μην συγκρούεται με την κυβερνητική πολιτική της αδιαλλαξίας και της κοινωνικής αναλγησίας.

Αλλά να που ο καιρός ήρθε και οι κάτοικοι των εργατικών πολυκατοικιών απέκτησαν τη μόνη, για τη σημερινή δημοτική ηγεσία, χρήσιμη ιδιότητα: ως πιθανοί υποστηρικτές που θα φέρουν στο «σύστημα Πατούλη» τις ψήφους που χρειάζεται εναγωνίως για να κρατηθεί στις δημοτικές υποθέσεις.

Τώρα θυμήθηκε ο Δήμος ότι υπάρχει νόμος και τρόπος να βοηθηθούν οι άνθρωποι που κατοικούν στις εργατικές πολυκατοικίες. Τώρα, λίγο πριν τις εκλογές, με κίνηση όπως πάντα εντυπωσιασμού, που διατυμπανίζεται δημόσια, επιδιώκει να χρυσώσει το χάπι της σκληρής πολιτικής που ακολουθεί η κυβερνητική παράταξη που υποστηρίζει το «σύστημα Πατούλη».

Δεν απαξιώνεται ασφαλώς η όποια κίνηση, έστω και ελάχιστη, όψιμη και καθυστερημένη, βοηθάει τα δίκαια αιτήματα των κατοίκων των εργατικών κατοικιών. Αρκεί αυτή να μην είναι η πρώτη και τελευταία. Αρκεί να μην μείνει σε επιστολές. Αρκεί να έχει συνέχεια και μετά τις εκλογές.

Συνέχεια που ο Συνδυασμός μας δεσμεύεται να δώσει και μετά τη νικηφόρα εκλογική αναμέτρηση, γιατί οι δημότες είναι συγκάτοικοι και συνοδοιπόροι μας, όχι απλά ψηφοφόροι.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet