Ένωση Γονέων Αμαρουσίου: Απομάκρυνση Αθ. Βελή από φορείς σχετιζόμενους με την Παιδεία
Print Friendly, PDF & Email
Κοινωνία

Ένωση Γονέων Αμαρουσίου: Απομάκρυνση Αθ. Βελή από φορείς σχετιζόμενους με την Παιδεία

Για «χουντική – ακροδεξιά πρόκληση» από τον δημοτικό σύμβουλο Αμαρουσίου Αθανάσιο Βελή κάνει λόγο το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Συλλόγων Γονέων Αμαρουσίου.

Η Ένωση σημειώνει ότι ο δημοτικός σύμβουλος κατά τη διάρκεια χαιρετισμού του στην τελετή αγιασμού του 3ου Γυμνασίου Αμαρουσίου αναφώνησε «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» και όπως τονίζει «το σύνθημα αυτό της φασίζουσας ακροδεξιάς είναι άρρηκτα συνδεδεμένο στη λαϊκή συνείδηση με τις πιο μαύρες σελίδες της ελληνικής ιστορίας».

Μάλιστα, η Ένωση καλεί τον δήμαρχο Αμαρουσίου και τους δημοτικούς συμβούλους να καταδικάσουν την ενέργεια αυτή του κ. Αθ. Βελή. Μάλιστα, καλεί τον δήμαρχο να απομακρύνει τον κ. Βελή διά παντός από οποιαδήποτε τυχόν συμμετοχή του σε επιτροπές, νομικά πρόσωπα ή οργανισμούς σχετιζόμενες με την Παιδεία και τα σχολεία του Δήμου, όπως σημειώνεται στην ακόλουθη ανακοίνωση:

Χουντική – ακροδεξιά πρόκληση του Αθανάσιου Βελή (δημοτικού συμβούλου της πλειοψηφούσας παράταξης)

Στην τελετή αγιασμού του 3ου Γυμνασίου Αμαρουσίου (11/9/17) παρευρέθηκαν εκπροσωπώντας τη δημοτική Αρχή και κατ΄ επέκταση τον δήμαρχο κ. Γ. Πατούλη, ο δημοτικός σύμβουλος και αντιδήμαρχος κ. Βασίλης Κόκκαλης και ο δημοτικός σύμβουλος και πρώην αντιδήμαρχος Αθανάσιος Βελής.

Ο κ. Βελής τελείωσε τον χαιρετισμό του αναφωνώντας, το γνωστό χουντικό – ακροδεξιό σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια», ενώπιον πολλών γονέων, του συνόλου των εκπαιδευτικών και των μαθητών, αρκετοί εκ των οποίων παρότι αιφνιδιάστηκαν, διαμαρτυρήθηκαν και αποδοκίμασαν τη συγκεκριμένη αναφορά, του προφανώς νοσταλγού των χουντικών συνθημάτων κ. Αθ. Βελή.

Το σύνθημα αυτό της φασίζουσας ακροδεξιάς είναι άρρηκτα συνδεδεμένο στη λαϊκή συνείδηση με τις πιο μαύρες σελίδες της ελληνικής ιστορίας, με ρίζες στη δικτατορία του Μεταξά το 1936, αλλά και παλαιότερα, βρήκε δε την απόλυτη έκφρασή του στην επταετή χούντα του Παπαδόπουλου και μαζί με το «Ελλάς Ελλήνων Χριστιανών» αποτέλεσαν το «σήμα κατατεθέν» της χούντας.

Με ιδεολογική βάση αυτά τα συνθηματολογικά τρίπτυχα της ακροδεξιάς εξαπολύθηκαν από τη χούντα σκληρότατες διώξεις εναντίον δημοκρατικών πολιτών και αντιφρονούντων, φρικτά βασανιστήρια, δολοφονίες, καταστρατηγήθηκαν τα ατομικά δικαιώματα ενός ολόκληρου λαού και καταλήξαμε στην προδοσία της Κύπρου.

Δυστυχώς αυτά τα χουντικά συνθήματα επιβιώνουν ως σήμερα, με κύριο εκφραστή τη Χρυσή Αυγή, που απροκάλυπτα τα αναφωνεί ακόμα και μέσα στη Βουλή των Ελλήνων.

Εμείς καταδικάζουμε απερίφραστα τη χουντική – ακροδεξιά πρόκληση του Δημοτικού Συμβούλου (και πρ. αντιδημάρχου) κ. Βελή Αθανάσιου, του δηλώνουμε ότι πλέον είναι ανεπιθύμητος σε όλες τις εκδηλώσεις των μαθητών και των Συλλόγων Γονέων του Δήμου μας και καλούμε:

1. Το σύνολο των δημοτικών συμβούλων όλων των παρατάξεων να καταδικάσουν έμπρακτα, δημόσια και κατηγορηματικά τη συγκεκριμένη ενέργεια του κ. Βελή που προσβάλει το σύνολο του Δημοτικού Συμβουλίου και του μαρουσιώτικου λαού και να προβεί σε όποιες δικές του ενέργειες.

2. Τον δήμαρχο Αμαρουσίου κ. Γ. Πατούλη να καταδικάσει έμπρακτα, δημόσια και κατηγορηματικά τη συγκεκριμένη ενέργεια που προσβάλλει και τον ίδιο και να τον απομακρύνει διά παντός από οποιαδήποτε τυχόν συμμετοχή του σε επιτροπές, νομικά πρόσωπα ή οργανισμούς σχετιζόμενες με την Παιδεία και τα σχολεία του Δήμου μας.

Το Δ.Σ. της Ένωσης Συλλόγων Γονέων Αμαρουσίου

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2022
Powered by Wisenet