Αντίθετος με το κολονάκια στην οδό Άρεως ο Σύλλογος Αγ. Νικολάου-ΚΑΤ Αμαρουσίου
Κοινωνία

Αντίθετος με το κολονάκια στην οδό Άρεως ο Σύλλογος Αγ. Νικολάου-ΚΑΤ Αμαρουσίου

Ανοικτή επιστολή προς τον δήμαρχο Αμαρουσίου, Θεόδωρο Αμπατζόγλου, σχετικά με την οδό Άρεως, απευθύνει ο κ. Βασίλειος Μπακάλης, πρόεδρος του Συλλόγου Αγίου Νικολάου-ΚΑΤ Αμαρουσίου.

Αφορμή της επιστολής είναι η απόφαση της δημοτικής αρχής να τοποθετήσει κολονάκια αποτροπής στάθμευσης στη συγκεκριμένη οδό, κάτι με το οποίο διαφωνεί ο Σύλλογος.

Στην επιστολή προς τον δήμαρχο ο κ. Μπακάλης αναφέρει:

Αγαπητέ κ. Αμπατζόγλου,

Την Τρίτη 7.7.2020, στην οδό Άρεως της περιοχής του Αγίου Νικολάου, τοποθετήθηκαν κολονάκια από πολυμερή υλικά δίπλα από τα πεζοδρόμια του ρεύματος ανόδου της οδού προς Κηφισιά, μεταξύ των οδών Βασ. Αλεξάνδρου και Κνωσού. Με τον τρόπο αυτό, στο στενότερο κομμάτι της Άρεως σε αυτά τα δύο οικοδομικά τετράγωνα, δεν παρκάρουν καθόλου αυτοκίνητα, διευκολύνοντας οδηγούς, οχήματα και την τοπική και υπερτοπική συγκοινωνία με λεωφορεία. Από την άλλη όμως δημιουργείται αναστάτωση στους κατοίκους των πολυκατοικιών στον συγκεκριμένο χώρο, καθώς χάνονται θέσεις παρκαρίσματος οχημάτων, σε μια περιοχή που όπως σε όλο το Μαρούσι, αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα χώρου.

Το μείζον όμως είναι πως έτσι παγιώνεται μια κατάσταση στην οποία είμαστε αντίθετοι και προσπαθούμε να αλλάξουμε, χρόνια πλέον και κατά τη διάρκεια θητειών προηγούμενων δημοτικών αρχών. Το πρόβλημα της συμφόρησης στο στενό κομμάτι αυτό της Άρεως το έχουμε επισημάνει μέσω του Συλλόγου της περιοχής, επιχειρηματολογώντας όμως υπέρ της ανάγκης μονοδρόμησης  του σημείου αυτού. Και αντίθετα στα σχέδια μονοδρόμησης που έχουν γίνει από συγκοινωνιολόγους για λογαριασμό προηγούμενων δημοτικών αρχών, ο Σύλλογός μας έχει καταθέσει από καιρό και είναι σε γνώση σας, τη δική του πρόταση.

Στην πρότασή μας τονίζουμε πως η μονοδρόμηση εξυπηρετεί να γίνει στο κομμάτι της οδού Άρεως μεταξύ των οδών Βασ. Αλεξάνδρου και Κνωσού/Μακεδονίας (ακριβώς δηλαδή εκεί που έχουν τοποθετηθεί τα κολονάκια), με την κίνηση των οχημάτων να γίνεται προς τον νότο (κέντρο Αμαρουσίου). Τα οχήματα που μέχρι και τώρα ανεβαίνουν τη Βασ. Αλεξάνδρου και στρίβουν (δεξιά) στην Άρεως  για κινηθούν προς βορρά (Κηφισιά), με την πρότασή μας θα συνεχίζουν μέχρι την οδό Αισώπου, θα στρίβουν δεξιά και θα βρίσκουν πάλι την οδό Άρεως στο ύψος της οδού Πίνδου (περνώντας λίγο από αυτή).

Με την πρόταση αυτή δεν αλλάζει τίποτα στην ουσία στην κατεύθυνση των δρόμων της περιοχής, δεν επηρεάζεται η οδός Πλουτάρχου με το μουσείο Τσαρούχη, κόσμημα της περιοχής μας, ενώ επιπλέον δεν αλλάζει τίποτα στη διασταύρωση Μακεδονίας/Άρεως όπου τα οχήματα εξακολουθούν να έχουν τη δυνατότητα να πηγαίνουν προς Μαρούσι αλλά και Κηφισιά. Δημιουργείται χώρος στον οποίο μπορούν να γίνουν παρεμβάσεις εξωραϊσμού και να διατηρηθούν θέσεις παρκαρίσματος οχημάτων.

Στο κοντινό παρελθόν και στα σημεία αυτά είχαν τοποθετηθεί αντίστοιχα κολονάκια ώστε να μην σταθμεύουν οχήματα, όμως στην πράξη αυτά δεν λειτούργησαν αποτελεσματικά και τελικά καταστράφηκαν. Σας ζητώ λοιπόν οι παρεμβάσεις αυτές να έχουν χαρακτήρα προσωρινό και να εξετάσετε και πάλι την παραπάνω πρόταση του Συλλόγου της περιοχής μας.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet