Αντιφασιστική Πρωτοβουλία: «Κράτος – παρακράτος δουλεύουν μαζί»
Κοινωνία

Αντιφασιστική Πρωτοβουλία: «Κράτος – παρακράτος δουλεύουν μαζί»

Η Αντιφασιστική Πρωτοβουλία Φορέων και Συλλογικοτήτων Αμαρουσίου και Βορείων Προαστίων καταφέρεται, με ανακοίνωσή της, εναντίον της επίθεσης μελών της «Χρυσής Αυγής» στην υπό κατάληψη βίλα Κουβέλου στο Μαρούσι, αλλά και εναντίον των ΜΑΤ που παρενέβησαν με σκοπό, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, να εκκενώσουν τον χώρο.

Παράλληλα, η Αντιφασιστική Πρωτοβουλία καταφέρεται εναντίον του δημάρχου Αμαρουσίου, Γιώργου Πατούλη, καθώς μιλά για «συκοφαντική επίθεση του δημάρχου Αμαρουσίου, στο τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο, όπου επιστρατεύοντας τη θεωρία “των δύο άκρων” προσπάθησε να ταυτίσει τους δολοφόνους ναζί της “Χρυσής Αυγής” με την κοινότητα της κατάληψης».

Ακολουθεί η ανακοίνωση:

ΚΡΑΤΟΣ – ΠΑΡΑΚΡΑΤΟΣ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝΕ ΜΑΖΙ

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΚΟΥΒΕΛΟΥ

Την Παρασκευή 1η Αυγούστου, με συνδυασμένη επιχείρηση, οι παρακρατικοί δολοφόνοι της «Χρυσής Αυγής» και οι επίσημες δυνάμεις καταστολής έβαλαν στο στόχαστρο την κατάληψη της βίλας Κουβέλου.

Οι μεν πρώτοι, μετά από εκδήλωση για τα μέλη τους που εκτελέστηκαν στο Ηράκλειο, οργάνωσαν μοτοπορεία που κατέληξε σε άνανδρη επίθεση στον χώρο της κατάληψης. Στη συνέχεια οι δυνάμεις καταστολής (ΜΑΤ κ.λπ.) αντί να κυνηγήσουν τους επιτιθέμενους, περικύκλωσαν και απέκλεισαν τον χώρο της κατάληψης, περιμένοντας, όπως ομολόγησαν, εντολή του εισαγγελέα για να τον εκκενώσουν.

Είχε προηγηθεί βέβαια, προετοιμάζοντας τις εξελίξεις, η συκοφαντική επίθεση του δημάρχου Αμαρουσίου, στο τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο, όπου επιστρατεύοντας τη θεωρία «των δύο άκρων» προσπάθησε να ταυτίσει τους δολοφόνους ναζί της «Χρυσής Αυγής» με την κοινότητα της κατάληψης. Δηλαδή να βάλει στην ίδια ζυγαριά τις δολοφονικές επιθέσεις σε μετανάστες και αγωνιστές, με την πολιτική δράση, με τις οικολογικές και πολιτιστικές πρωτοβουλίες.

Η αντίδραση των αντιφασιστών αγωνιστών της περιοχής μας ήταν άμεση και αποφασιστική. Συγκεντρώθηκαν εκατοντάδες και απαίτησαν την άμεση απομάκρυνση των δυνάμεων καταστολής και το άμεσο κλείσιμο των γραφείων της «Χρυσής Αυγής» στο Μαρούσι. Η αντίδραση αυτή είχε σαν αποτέλεσμα η εντολή του εισαγγελέα να μην έρθει ποτέ και τα ΜΑΤ να αναγκαστούν αργά το βράδυ να αποχωρήσουν.

Αυτή η πρώτη νίκη πρέπει να τους γίνει μάθημα. Όσους μπράβους χρυσαυγίτες και αν επιστρατεύσουν, όσες δυνάμεις καταστολής και αν βγάλουν στο δρόμο, τίποτε δεν είναι δυνατότερο από την επιθυμία για ελεύθερη έκφραση και τον αγώνα για την υπεράσπιση των δημοκρατικών δικαιωμάτων του λαού μας.

Η υπεράσπιση της κατάληψης Κουβέλου είναι, πρώτα από όλα, μάχη για την υπεράσπιση των λαϊκών ελευθεριών και δικαιωμάτων, για την επικράτηση της συλλογικής οργάνωσης και αντίστασης ενάντια στον σκοταδιστικό ατομισμό που θέλουν να μας σπρώξουν. Γι΄ αυτό είναι μία μάχη που αφορά όλους μας.

Κάτω τα χέρια από την κατάληψη Κουβέλου.

Κάτω τα χέρια από τις ελευθερίες και τα δικαιώματά μας.

ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΦΟΡΕΩΝ
ΚΑΙ ΣΥΛΛΟΓΙΚΟΤΗΤΩΝ ΑΜΑΡΟΥΣΙΟΥ ΚΑΙ ΒΟΡΕΙΩΝ ΠΡΟΑΣΤΙΩΝ

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet