Αυτοψίες του δημάρχου Αμαρουσίου σε έργα στον Παράδεισο και σε εργασίες αποψιλώσεων στην περιοχή της Αγ. Φιλοθέης
Print Friendly, PDF & Email
Κοινωνία

Αυτοψίες του δημάρχου Αμαρουσίου σε έργα στον Παράδεισο και σε εργασίες αποψιλώσεων στην περιοχή της Αγ. Φιλοθέης

Ο δήμαρχος Αμαρουσίου, Θεόδωρος Αμπατζόγλου, πραγματοποίησε αυτοψία την Πέμπτη 27 Μαΐου 2021 στην περιοχή του Παραδείσου όπου εκτελούνται εργασίες που αφορούν σε καθαρισμούς, γενικότερους ευπρεπισμούς, ασφάλεια πολιτών κ.ά, όπως ενημερώνει η δημοτική αρχή.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, οι εργασίες στην περιοχή του Παραδείσου Αμαρουσίου πραγματοποιήθηκαν σε συνέχεια της συνάντησης που είχε ο δήμαρχος την Παρασκευή 14 Μαΐου 2021 με εκπροσώπους του Επιμορφωτικού-Εκπολιτιστικού Συλλόγου Παραδείσου Αμαρουσίου και συγκεκριμένα με τον πρόεδρο Δημήτρη Κλητοράκη και τη γενική γραμματέα, Νίκη Τσάμπρα.

Στον Παράδεισο πραγματοποιούνται και βρίσκονται σε φάση ολοκλήρωσης οι εργασίες:

 • Βάψιμο νησίδας με κίτρινη διαγράμμιση (από Λ. Κηφισίας έως Επιδαύρου).
 • Βάψιμο παγκακίων (από Λ. Κηφισίας έως Κ. Δημητρίου).
 • Βάψιμο ρείθρων (από Λ. Κηφισίας έως Κ. Δημητρίου).
 • Βάψιμο κάγκελων (από Κ. Δημητρίου).
 • Βάψιμο κάγκελων σχολείου (Κ. Δημητρίου).
 • Βάψιμο περίφραξης παιδικής χαράς (Κ. Δημητρίου).
 • Τοποθέτηση μικρού κάδου εξωτερικά παιδικής χαράς (Κ. Δημητρίου).
 • Τοποθέτηση μικρού κάδου στο 6ο σχολείο.
 • Στήριξη παγκακίων (Κ. Δημητρίου).
 • Έλεγχος δρόμων και πεζοδρομίων που χρήζουν επιδιόρθωσης.
 • Έλεγχος δρόμων για πινακίδες σήμανσης.

Στη συνέχεια ο δήμαρχος μετέβη στο αλσύλλιο της περιοχής (Μιμικόπουλου) όπου εκεί γίνονταν οι εργασίες:

 • Αποψίλωσης των δασωδών και θαμνωδών εκτάσεων.
 • Καθαρισμοί.

Κάτοικοι των περιοχών που επισκέφτηκε ο κ. Αμπατζόγλου και συνομίλησε μαζί τους, εξέφρασαν την ικανοποίησή τους για την ανταπόκριση της δημοτικής αρχής στα αιτήματά τους.

Μετά την ολοκλήρωση της επίσκεψής του στην περιοχή του Παραδείσου, ο κ. Αμπατζόγλου δήλωσε:

«Πιστοί στις δεσμεύσεις μας και σε συνέχεια των διαβουλεύσεων με τους κατοίκους του Αμαρουσίου προχωρούμε σε εργασίες και στις σχετικές απαραίτητες μελέτες/σχεδιασμούς που ανταποκρίνονται άμεσα στην ασφάλεια, την καθαριότητα και τον ευπρεπισμό των γειτονιών μας».

Τον δήμαρχο συνόδεψαν στις αυτοψίες οι αντιδήμαρχοι Γιάννης Νικολαράκος, Ρένα Χαλιώτη, Επαμεινώνδας Κατσιγιάννης, Κωνσταντίνος Ρώτας, η εντεταλμένη σύμβουλος ανάπτυξης τουρισμού και προστασίας καταναλωτή, Φανή Λέκκα, καθώς και μέλη των τεχνικών υπηρεσιών του Δήμου.

Επιπροσθέτως, ο κ. Αμπατζόγλου πραγματοποίησε αυτοψία την Παρασκευή 28 Μαΐου 2021 σε περιοχή της Αγίας Φιλοθέης (Μετόχι) όπου εκτελούνται εργασίες αποψιλώσεων από τις δυνάμεις και τους εθελοντές της Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Αμαρουσίου υπό την εποπτεία του αρμόδιου αντιδημάρχου Πολιτικής Προστασίας, Στέφανου Τσιπουράκη, παρουσία του αντιδημάρχου Καθαριότητας, Επαμεινώνδα Κατσιγιάννη και του δημοτικού συμβούλου Κων/νου Αντωνόπουλου, όπως ενημερώνει η δημοτική αρχή.

Ο δήμαρχος κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του ενημερώθηκε για τις εργασίες ενώ είχε τη δυνατότητα να συνομιλήσει με κατοίκους για ζητήματα της περιοχής αλλά και να λάβει γνώση από στελέχη του υπουργείου Πολιτισμού για το έργο αναστήλωσης της ιστορικής εκκλησίας «Μετόχι Αγίας Φιλοθέης».

Μετά την ολοκλήρωση της επίσκεψής του στην περιοχή, ο κ. Αμπατζόγλου δήλωσε:

«Η αντιπυρική περίοδος επιβάλλει συγκεκριμένες ενέργειες από την πλευρά του Δήμου, αλλά και την προσεκτική συμπεριφορά των πολιτών. Η προστασία του περιβάλλοντος και του πρασίνου απαιτεί τον καθαρισμό των ιδιόκτητων οικοπέδων και την αποφυγή κάθε είδους ρύπανση των κοινόχρηστων χώρων. Καμία συμπεριφορά που θέτει σε κίνδυνο τη Δημόσια Ασφάλεια δεν θα γίνει ανεκτή».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2021
Powered by Wisenet