Επίσκεψη Λ. Μαγιάκη στην Αγία Φιλοθέη
Κοινωνία

Επίσκεψη Λ. Μαγιάκη στην Αγία Φιλοθέη

Ο επικεφαλής του συνδυασμού ΕΝΟΤΗΤΑ, ΑΝΑΤΡΟΠΗ & ΕΡΓΟ για το Μαρούσι και υποψήφιος δήμαρχος Λευτέρης Μαγιάκης παρεβρέθηκε σε εκδήλωση του Εξωραϊστικού Συλλόγου Αγίας Φιλοθέης Αμαρουσίου ο «Άγιος Γεώργιος», μαζί με άλλους υποψηφίους δημάχους της πόλης. Στην εκδήλωση ο κ. Λ. Μαγιάκης αναφέρθηκε στα σχέδια του συνδυασμού του για τα ζητήματα της περιοχής, όπως φαίνεται στο δελτίο Τύπου που ακολουθεί.

Ο Λ. Μαγιάκης στον Σύλλογο Αγίας Φιλοθέης Αμαρουσίου

Σε εκδήλωση του Εξωραϊστικού Συλλόγου Αγίας Φιλοθέης Αμαρουσίου ο «Αγ. Γεώργιος» με τους υποψηφίους δημάρχους της πόλης παραβρέθηκε ο επικεφαλής του συνδυασμού ΕΝΟΤΗΤΑ, ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΚΑΙ ΕΡΓΟ ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΡΟΥΣΙ υποψήφιος δήμαρχος Λευτέρης Μαγιάκης.

Στην ομιλία του, αφού ευχαρίστησε τον πρόεδρο κ. Ν. Αρβανιτάκη και τα μέλη του Δ.Σ για την πρόσκληση, τοποθετήθηκε για τα θέματα της περιοχής και απάντησε στις ερωτήσεις των κατοίκων. Τα κύρια σημεία της τοποθέτησης του κ. Μαγιάκη ήταν:

Περιοχή Δηλαβέρη

Ένταξη στο σχέδιο επί τη βάσει νέου σχεδιασμού που θα προβλέπει χρήσεις τοπικού κέντρου για την εξυπηρέτηση της περιοχής και νησίδων πρασίνου κατά μήκος της Κηφισίας, αμιγή κατοικία στην υπόλοιπη περιοχή, μικρότερα οικοδομικά τετράγωνα, χάραξη οδών με διέξοδο στην Κηφισίας κατόπιν κυκλοφοριακής μελέτης, πρόβλεψη για κοινόχρηστους και κοινωφελείς χώρους πρασίνου σύμφωνα με την πολεοδομική νομοθεσία.

Απέκλεισε τις υπερτοπικές χρήσεις στην υπό ένταξη περιοχή και αντέκρουσε το «εκβιαστικό» δίλημμα του απερχόμενου δημάρχου «ή ένταξη τώρα με χρήσεις υπερτοπικού κέντρου ή διαιώνιση για πάντα της απαράδεκτης σημερινής κατάστασης».

Ισχυρίστηκε ότι η στάση αυτή αντικειμενικά εξυπηρετεί τα τεράστια οικονομικά συμφέροντα που θα κερδοσκοπήσουν στην υπεραξία των χρήσεων γης και είναι εις βάρος της ποιότητας ζωής της τεράστιας πλειοψηφίας των κατοίκων.

Μετόχι Αγ. Φιλοθέης

Κατοχύρωση του δημόσιου χαρακτήρα και ανάπλαση της περιοχής για την ανάδειξη της θρησκευτικής, ιστορικής και αρχαιολογικής ταυτότητας του χώρου.

Γυμνάσιο Λύκειο

Κατασκευή του Γυμνασίου Λυκείου στον χώρο της ΚΕΔ με ταυτόχρονη εξασφάλιση της λειτουργίας εντός του χώρου ή μεταφοράς του Κέντρου Ελέγχου Σπόρων του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης. Ενέργειες για να μην ματαιωθεί η παραχώρηση λόγω παρέλευσης του χρόνου.

ΤΑΙΠΕΔ

Να μην πουληθούν από το ΤΑΙΠΕΔ ο χώρος του υπουργείου Γεωργίας και το οικόπεδο επί της Σπ. Λούη. Κατοχύρωση του δημόσιου χαρακτήρα τους και ανάπτυξή τους σαν χώρων πρασίνου και ήπιων κοινωφελών χρήσεων.

Άλλες Παρεμβάσεις

  • Άμεση εφαρμογή των δικαστικών αποφάσεων για τις καταπατημένες περιοχές (Υπόθεση Τσέλιος).
  • Άμεσα μέτρα κυκλοφοριακής ανακούφισης της περιοχής από την επιβάρυνση των νοσοκομείων και τη διαμπερή κυκλοφορία, διάνοιξη Απ. Παύλου προς Σπύρου Λούη, τοποθέτηση ηχοπετασμάτων στην Σπύρου Λούη.
  • Βελτίωση Δημοτικής Συγκοινωνίας και σύνδεση με σταθμό Ειρήνης του ΗΣΑΠ.
  • Πεζοδρόμια για την ασφαλή κίνηση των πεζών και εκτέλεση του έργου της πεζογέφυρας επί της Κηφισίας στο ύψος της Ερ. Σταυρού.
  • Συντήρηση των υπαρχουσών αθλητικών και πολιτιστικών υποδομών.

Κλείνοντας την ομιλία του ο υπ. δήμαρχος Λευτέρης Μαγιάκης εμφανίστηκε σίγουρος για τη νίκη του συνδυασμού.

Τόνισε τη μεγάλη σημασία της συμμετοχής των πολιτών και διαβεβαίωσε τους παρευρισκόμενους ότι το ενδιαφέρον του για τα προβλήματα της περιοχής θα είναι το ίδιο και μετά τις εκλογές.

Τον Μάιο αλλάζουμε εποχή. Τον Μάιο αλλάζουμε διοίκηση.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet