Για την πορεία υλοποίησης έργων της Περιφέρειας Αττικής στον Δήμο Αμαρουσίου συζήτησαν Γ. Πατούλης και Θ. Αμπατζόγλου
Print Friendly, PDF & Email
Κοινωνία

Για την πορεία υλοποίησης έργων της Περιφέρειας Αττικής στον Δήμο Αμαρουσίου συζήτησαν Γ. Πατούλης και Θ. Αμπατζόγλου

Ο περιφερειάρχης Αττικής, Γιώργος Πατούλης, στο πλαίσιο των επαφών που πραγματοποιεί με δημάρχους της Αττικής, προκειμένου να ενημερωθεί για τις ανάγκες των τοπικών κοινωνιών, με σκοπό τη δρομολόγηση των απαιτούμενων έργων, συναντήθηκε χθες (19/11) με τον δήμαρχο Αμαρουσίου, Θεόδωρο Αμπατζόγλου, όπως ενημερώνει η περιφερειακή αρχή.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, κατά τη διάρκεια της συνάντησης ο περιφερειάρχης Αττικής υπογράμμισε ότι η Περιφέρεια Αττικής θα συμβάλει στην πλήρη υλοποίηση των έργων που είναι απαραίτητα για να παραμείνει το Μαρούσι μια ανθρώπινη πόλη.

Στο επίκεντρο της συνάντησης, στην οποία συμμετείχε ο διευθυντής Τεχνικών έργων της Περιφέρειας, Α. Καλογερόπουλος, ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων, Β. Κάββαλος και η προϊσταμένη διεύθυνσης Τεχνικών Έργων, Μ. Σεραφετινίδου του Δήμου Αμαρουσίου,  βρέθηκε η πορεία υλοποίησης των έργων που εκτελούνται από την Περιφέρεια στον Δήμο, ενώ ιδιαίτερη αναφορά έγινε και στα νέα έργα που εντάχθηκαν στο πρόγραμμα εκτελεστέων έργων της Περιφέρειας Αττικής, όπως των αγωγών ομβρίων στο κέντρο Αμαρουσίου και τα Ανάβρυτα, της απορροής ομβρίων υδάτων στην Αγ. Φιλοθέη Αμαρουσίου και τα αντιπλημμυρικά στον Αγ. Νικόλαο Αμαρουσίου συνολικού προϋπολογισμού ύψους 3,8 εκατ. ευρώ, αναφέρει η διοίκησης της Περιφέρειας, προσθέτοντας ότι τη συνάντηση απασχόλησε και το θέμα του γηπέδου ποδοσφαίρου στο κτήμα Καρέλλα και η ωριμότητα της μελέτης.

Ο δήμαρχος αναφέρθηκε στη μεγάλη σημασία που έχουν τα αντιπλημμυρικά έργα για το Μαρούσι και εξέφρασε την ικανοποίησή του για την ένταξη των σημαντικών αυτών έργων καθώς αποτελούν πάγιο και διαχρονικό αίτημα του Δήμου απέναντι στην Περιφέρεια που τώρα ικανοποιείται από τον κ. Πατούλη.

Οι δύο πλευρές συμφώνησαν όπου υπάρχει ωρίμανση μελετών, αυτές να προχωρήσουν άμεσα με προτεραιότητα για όσες σχετίζονται με την ασφάλεια των πολιτών.

Όπως επισημαίνει η περιφερειακή αρχή, ο κ. Πατούλης έκανε ιδιαίτερη αναφορά στο έργο για το ρέμα Σαπφούς, ένα εμβληματικό έργο για το Μαρούσι και σημείωσε ενδεικτικά πως εντός των επομένων τριών χρόνων θα έχει περατωθεί. Ακόμη αναφέρθηκε στον νέο τρόπο ισότιμης διαχείρισης των αιτημάτων ασφαλτοστρώσεων που θα ξεκινήσει από το νέο έτος, ενώ υπογράμμισε ότι η Περιφέρεια Αττικής υποστηρίζει την υπερτοπικότητα της πόλης του Αμαρουσίου και συμβάλλει στην ανάπτυξη των αναγκαίων υποδομών.

«Θα συμβάλλουμε έμπρακτα στην ενίσχυση των υποδομών του Αμαρουσίου το οποίο τα προηγούμενα χρόνια είχε αδικηθεί. Με δεδομένο ότι αποτελεί προτεραιότητα μας η ασφάλεια των πολιτών, θα συμβάλλουμε στην ένταξη  αντιπλημμυρικών έργων, υποδομών και εγκαταστάσεων που έχουν σχέση με τη βελτίωση της ποιότητας ζωής και άθλησης των πολιτών. Σε συνεργασία με τη δημοτική αρχή Αμαρουσίου, θα υλοποιήσουμε μέσα στην τρέχουσα θητεία, μια σειρά από αναγκαία έργα στο Μαρούσι για να παραμείνει μια ανθρώπινη πόλη», δήλωσε ο περιφερειάρχης.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2021
Powered by Wisenet