Δημιουργία ξενώνα για άτομα με αυτισμό και αναπηρία
Κοινωνία

Δημιουργία ξενώνα για άτομα με αυτισμό και αναπηρία

Τη δημιουργία ξενώνα στο Μαρούσι που θα αγκαλιάσει τα παιδιά και τα άτομα με αυτισμό και αναπηρία προανήγγειλε ο δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος Πατούλης στην εκδήλωση που διοργάνωσε ο Σύλλογος Γονέων και Φίλων Αυτιστικών Ατόμων «Αναγέννηση», με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ευαισθητοποίησης για τον αυτισμό.

Στον χαιρετισμό του προς τους γονείς και φίλους του Συλλόγου ο δήμαρχος Αμαρουσίου συνεχάρη την πρόεδρο Ευαγγελία Χαβιαρά–Κοκκινάκη και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου για το ουσιαστικό έργο τους, υπογραμμίζοντας ότι ο Δήμος Αμαρουσίου και ο ίδιος προσωπικά βρίσκονται στο πλευρό τους και τους στηρίζουν.

«Συνεχίζουμε την προσπάθεια μας, και μετά την παραχώρηση του χώρου στονΔήμο μας για τη στέγαση των γραφείων του Συλλόγου, έχουμε σχεδιάσει και προχωρούμε το επόμενο διάστημα με ευρωπαϊκούς πόρους στη δημιουργία ξενώνα ημιαυτόνομης διαβίωσης για τα παιδιά και τα άτομα με αυτισμό και αναπηρία, ώστε οι οικογένειές τους να μπορούν να αποδεσμεύονται από την αποκλειστική φροντίδα τους.

»Με πρωτοβουλία μας εξάλλου, λειτουργούμε το Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης Ατόμων με Αναπηρία (ΚΔΑΠ –ΑμεΑ), όπου παρέχουμε δωρεάν υπηρεσίες υψηλής ποιότητας σε εκπαίδευση και ψυχαγωγία στα παιδιά και τις οικογένειες τους που φιλοξενούνται στο Κέντρο.

»Αγκαλιάζουμε με αγάπη και ενδιαφέρον τις ευπαθείς ομάδες της πόλης μας που έχουν ανάγκη την υποστήριξη και τη συμπαράστασή μας και θα συνεχίσουμε να το πράττουμε και τα επόμενα χρόνια», ανέφερε, σύμφωνα με την ανακοίνωση.

Από την πλευρά της η κ. Ε. Κοκκινάκη εξέφρασε τις εγκάρδιες ευχαριστίες της προς τον δήμαρχο Αμαρουσίου για όλες τις ενέργειες και πρωτοβουλίες που έχει αναλάβει για την εύρυθμη λειτουργία του Συλλόγου, σημειώνοντας:

«Χάρη σε εσάς, και τη “μεγάλη” σας καρδιά, ο Σύλλογος μας έχει στέγη σήμερα και σας ευχαριστούμε θερμά για όσα μας έχετε προσφέρει, όταν η Κεντρική Εξουσία κωφεύει, φρενάροντας εδώ και χρόνια με γραφειοκρατικές διαδικασίες την προσπάθεια μας για την ανέγερση του “Σπιτιού για τα Αυτιστικά Παιδιά”, σε ιδιόκτητο οικόπεδο και με την ευγενική υποστήριξη των χορηγών μας».

Στην εκδήλωση το θέμα«Η συμπεριφορά μας απέναντι στα παιδιά – άτομα με αυτισμό» ανέπτυξαν η ψυχίατρος Βασιλική Μαρμαγκιόλη και η νευρολόγος Ευγενία Καραντώνη. Επίσης για τη «Βία στα αυτιστικά παιδιά» μίλησε ο ψυχολόγος Παντελής Πρώιος. Στο πλαίσιο της εκδήλωσης, η συγγραφέας Αγγελική Συρρή-Στεφανίδου παρουσίασε το βιβλίο της «Λες και ήταν χθες», τα έσοδα του οποίου θα διατεθούν στον Σύλλογο «Αναγέννηση».

Παρούσα στην εκδήλωση ήταν και η δημοτική σύμβουλος, υπεύθυνη για την Καθημερινότητα του Πολίτη Ρένα Χαλιώτη.

Σχετικά άρθρα

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet