Γ. Πατούλης: Στηρίζουμε τις πρωτοβουλίες που προωθούν την εκπαίδευση
Κοινωνία

Γ. Πατούλης: Στηρίζουμε τις πρωτοβουλίες που προωθούν την εκπαίδευση

Στη σημαντική πρωτοβουλία που ανέλαβαν τα Εκπαιδευτήρια Δούκα, προκειμένου να αποσαφηνίσουν μία νέα εκπαιδευτική μεθοδολογία, όπως το Stream, αναφέρθηκε ο δήμαρχος Αμαρουσίου, Γιώργος Πατούλης, κατά τον χαιρετισμό του στην επιστημονική ημερίδα, σχετικά με το πρωτοποριακό εκπαιδευτικό μοντέλο STREAM – Science, Technology, Reading & Writing, Engineering, Art, Mathematics.

«Τέτοιες ημερίδες προωθούν την εκπαίδευση στην Ελλάδα και συμβάλουν στη βελτίωση της Παιδείας. Ο Δήμος Αμαρουσίου στηρίζει τέτοιες δράσεις, καθώς πιστεύει ότι οι μαθητές πρέπει να επωφελούνται από κάθε εκπαιδευτική καινοτομία» υπογράμμισε, μεταξύ άλλων, ο δήμαρχος Αμαρουσίου.

Στην ημερίδα μίλησαν, επίσης, ο συγγραφέας Χρήστος Χωμενίδης, ο γλύπτης, καθηγητής στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, Κώστας Βαρώτσος, ο καθηγητής στο τμήμα Διαχείρισης Φυσικών Καταστροφών & Παράκτιας Μηχανικής Πολυτεχνείου Κρήτης, Κώστας Συνολάκης, ο ομότιμος καθηγητής Εφαρμοσμένων Μαθηματικών & αντεπιστέλλον μέλος της Ακαδημίας Αθηνών, Γιώργος Δάσιος, ο μαθηματικός και θεωρητικός Τέχνης, καθηγητής Σχολής Καλών Τεχνών, Άρης Μαυρομμάτης, ο science communicator, κοινωνικός επιχειρηματίας και public speaker, Θοδωρής Αναγνωστόπουλος και ο αντιπρόεδρος του Wordlwide Education της Microsoft, Anthony Salcito.

Σκοπός της ημερίδας ήταν, μέσα από τις εμπειρίες ζωής των ομιλητών, να γίνει κατανοητό ότι ο συνδυασμός όλων αυτών των επιστημών, μαζί με τις δεξιότητες της Γραφής και της Ανάγνωσης, συμβάλλουν σε μια ολοκληρωμένη ακαδημαϊκή και επαγγελματική πορεία.

Την επιστημονική ημερίδα είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν μέλη εκπαιδευτικών ιδρυμάτων και οργανισμών, εκπρόσωποι εκπαιδευτικών φορέων και ενώσεων, συγγραφείς, δημοσιογράφοι, εκπαιδευτικοί όλων των ειδικοτήτων ανεξαρτήτως βαθμίδας, φοιτητές, γονείς μαθητών που αναζητούν καινοτόμες προσεγγίσεις, με στόχο την εκκίνηση γόνιμου διαλόγου και την ανταλλαγή απόψεων, ιδεών και καλών πρακτικών.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet