Δήμαρχος Αμαρουσίου: Στηρίζουμε τη Γυναίκα σε κάθε επίπεδο
Κοινωνία

Δήμαρχος Αμαρουσίου: Στηρίζουμε τη Γυναίκα σε κάθε επίπεδο

Με την ευκαιρία του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας της Γυναίκας ο δήμαρχος Αμαρουσίου, Γιώργος Πατούλης, απευθύνει το ακόλουθο μήνυμα:

Η σημερινή μέρα είναι αφιερωμένη στους αγώνες των γυναικών σε όλο τον κόσμο για την αναγνώριση της ισότιμης θέσης της ως οντότητα μέσα στην οικογένεια, στην εργασία, στην κοινωνία.

Μέχρι σήμερα έχουν γίνει πολλά βήματα μπροστά, αλλά μένουν πολλά ακόμα που μπορούν να γίνουν στην κατεύθυνση του πλήρους σεβασμού των δικαιωμάτων των γυναικών και της καταπολέμησης φαινομένων που μέχρι και σήμερα θίγουν τη γυναικεία υπόσταση ως άνθρωπο και εργαζόμενη.

Η τοπική κοινωνία και η Αυτοδιοίκηση μπορούν να απλώσουν ένα πέπλο προστασίας για τη Γυναίκα και να την οπλίσουν με δύναμη για διεκδίκηση του ρόλου και της θέσης που της αξίζει σε κάθε έκφανση της ζωής της.

Εμείς, ως δημοτική αρχή, ενισχύουμε κάθε προσπάθεια που έχει να κάνει με τη στήριξη της Γυναίκας σε επίπεδο εργασίας, κοινωνικής συμμετοχής και εκπροσώπησης στα κοινά. Σε αυτό το πλαίσιο κυμαίνονται και οι πρωτοβουλίες μας για στήριξη της γυναικείας επιχειρηματικότητας, η επιλογή των γυναικών σε θέσεις διοικητικής ευθύνης στον Δήμο μας, η στήριξη των εργαζόμενων μητέρων μέσα από ένα σύγχρονο και ευρύ δίκτυο παιδικών σταθμών.

Θέλουμε τη Γυναίκα συμμέτοχο στο κοινωνικό «γίγνεσθαι», ισότιμο συνομιλητή και συνοδοιπόρο. Μαζί με τη Γυναίκα συνεχίζουμε τον αγώνα δυναμικά ώστε, από την περίσκεψη που προσφέρει η σημερινή ημέρα, να περάσουμε στη δράση.  

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet