Δήμος Αμαρουσίου: Δειγματοληπτική επιστημονική έρευνα για τη σύνταξη Προφίλ Υγείας της πόλης
Print Friendly, PDF & Email
Κοινωνία

Δήμος Αμαρουσίου: Δειγματοληπτική επιστημονική έρευνα για τη σύνταξη Προφίλ Υγείας της πόλης

Ο Δήμος Αμαρουσίου, ως πιστοποιημένο μέλος του Ευρωπαϊκού Δικτύου Υγειών Πόλεων του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας – ΠΟΥ, οφείλει, σύμφωνα με τις οδηγίες του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, να προχωρήσει στην εκπόνηση του Προφίλ Υγείας του Δήμου και για τον λόγο αυτό συνεργάζεται με το Εθνικό Διαδημοτικό  Δίκτυο Υγειών Πόλεων Προαγωγής Υγείας – ΕΔΔΥΠΠΥ.

Όπως ενημερώνει ο Δήμος Αμαρουσίου, στο πλαίσιο της παραπάνω δέσμευσης, θα εφαρμόσει -βάσει των αρμοδιοτήτων του-, πολιτικές πρόληψης και δράσεις ενημέρωσης του πληθυσμού που καλύπτουν όλο το φάσμα των ηλικιών, καθώς και τις ευπαθείς ομάδες, με κύριο σκοπό την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής στην πόλη με επίκεντρο τον άνθρωπο.

Ο δήμαρχος Αμαρουσίου, Γιώργος Πατούλης, δήλωσε σχετικά:

«Η εκπόνηση του Προφίλ Υγείας θα ενισχύσει την παροχή υπηρεσιών προς τους κατοίκους σε σχέση με την διαμόρφωση μέτρων που θα αναβαθμίσουν τη δημόσια υγεία και θα βελτιώσουν το περιβάλλον και τις συνθήκες ζωής στην πόλη».

Για την εκπόνηση του Προφίλ Υγείας χρειάζεται να διεξαχθεί δειγματοληπτική επιστημονική έρευνα που εμπεριέχει ένα εκτενές ερωτηματολόγιο στο οποίο θα κληθούν να απαντήσουν ανά Δημοτική Ενότητα, οι μόνιμοι κάτοικοι του Δήμου. Θα διανεμηθούν 588 ερωτηματολόγια σε όλον τον Δήμο, αναλογικά με τον πληθυσμό του, από εθελοντές – συνεντευκτές.

Την εκπαίδευση των εθελοντών, σε καθορισμένη ημερομηνία και δημοτικό χώρο θα αναλάβει επιστημονικός συνεργάτης του ΕΔΔΥΠΠΥ και μέλος του Ινστιτούτου Κοινωνικής και Προληπτικής Ιατρικής – ΙΚΠΙ. Οι εκπαιδευόμενοι θα παραλάβουν Βεβαίωση Παρακολούθησης στην ελληνική και αγγλική γλώσσα από το ΙΚΠΙ, για τον εμπλουτισμό του βιογραφικού τους σημειώματος.

Κατόπιν της εκπαίδευσης και στη διάρκεια διεξαγωγής της έρευνας, οι εθελοντές θα έχουν μαζί τους μια Βεβαίωση Συνεντευκτή από τον Δήμο που θα επιβεβαιώνει την ιδιότητα τους ώστε να ξεπεραστούν τυχόν επιφυλάξεις από τους συμμετέχοντες.

Με ανακοίνωσή του ο Δήμος Αμαρουσίου καλεί όποιον πολίτη ενδιαφέρεται να συμβάλλει στη διεξαγωγή της εν λόγω έρευνας ως εθελοντής –  συνεντεύκτης να δηλώσει συμμετοχή μέχρι την Παρασκευή 10 Μαΐου στο e-mail: [email protected]  Πληροφορίες: Κυριακή Κόλλια, τηλ. 213 2038147.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2020
Powered by Wisenet