Δήμος Αμαρουσίου: Επιταχύνονται οι εξελίξεις για την επέκταση του Σχεδίου στην περιοχή Ηπειρώτικα-Καρπάθικα
Κοινωνία

Δήμος Αμαρουσίου: Επιταχύνονται οι εξελίξεις για την επέκταση του Σχεδίου στην περιοχή Ηπειρώτικα-Καρπάθικα

Για την πρόοδο των διαδικασιών αναφορικά με την επέκταση του Σχεδίου στην περιοχή Ηπειρώτικα-Καρπάθικα (Βόρεια & Ανατολικά του νεκροταφείου) ενημερώθηκε ο Εξωραϊστικός Σύλλογος Ηπειρωτών Αμαρουσίου «Ο Άγιος Γεώργιος» κατά τη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε με τον δήμαρχο Αμαρουσίου Θεόδωρο Αμπατζόγλου την Πέμπτη 8 Ιουνίου 2023, στο δημαρχείο της πόλης.

Αναλυτική ενημέρωση επί του θέματος έκανε ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Κωνσταντίνος Ρώτας στον πρόεδρο Γιάννη Γιαννέλα, τα μέλη του Συλλόγου και κατοίκους της περιοχής.

Όπως υπογράμμισε «οι διαδικασίες προχώρησαν πιο γρήγορα από το αναμενόμενο. Μετά την έγκριση από την αρμόδια υπηρεσία του υπουργείου Υγείας για την κατ’ εξαίρεση επέκταση της πολεοδομικής μελέτης στα 50 μέτρα από τα όρια του υφιστάμενου νεκροταφείου, αντί για τα 250 μέτρα που προβλέπει ο νόμος, ο φάκελος βρίσκεται στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αττικής για την οριοθέτηση της οριστικής γραμμής επέκτασης του Σχεδίου με απόφαση του γενικού γραμματέα. Μετά την οριστική έγκριση, το επόμενο στάδιο είναι η ανάρτηση του Πολεοδομικού Σχεδίου, προκειμένου να λάβουν γνώση οι ιδιοκτήτες.
Ο δήμαρχος κ. Αμπατζόγλου παρακολουθεί το θέμα εκ του σύνεγγυς και πιθανότατα να πάμε σε επίσπευση της διαδικασίας, ενδεχομένως και νωρίτερα από το τέλος του έτους».

Ο δήμαρχος Αμαρουσίου Θεόδωρος Αμπατζόγλου επισήμανε ότι «το πρόβλημα που αντιμετωπίζουν επί 20 και πλέον έτη οι κάτοικοι της συγκεκριμένης περιοχής ξεκόλλησε και έχει μπει στην τελική ευθεία για την τακτοποίησή του.
Με σταθερή πολιτική βούληση συνεχίζουμε να  επιλύουμε προβλήματα δεκαετιών και προχωρούμε με γρήγορους ρυθμούς στην πολεοδομική τακτοποίηση περιοχών στο Μαρούσι, απελευθερώντας τις αναπτυξιακές δυνάμεις της πόλης μας».

Στη συνάντηση παρέστησαν, επίσης, στελέχη του τμήματος Πολεοδομικού Σχεδιασμού του Δήμου Αμαρουσίου, ενώ εκ μέρους του Συλλόγου παρευρέθηκαν επίσης ο γραμματέας Κωνσταντίνος Μπίκας, ο ταμίας Νίκος Τζάλλας και οι κάτοικοι Δημήτρης Ζυγουνάς, Δημήτρης  Θεοδωρακούδης, Γεώργιος Μάντζιος, Γεώργιος Τζάλλας και Γιάννης Τσόγκλης, «οι οποίοι ευχαρίστησαν θερμά τον δήμαρχο Αμαρουσίου για το αμέριστο ενδιαφέρον του και την πολιτική βούληση να δίνει τις βέλτιστες λύσεις σε χρονίζοντα προβλήματα», όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση του Δήμου.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2023
Powered by Wisenet