ΔΑΣ Αμαρουσίου: «Ξεκαθαρίστηκε ποιος υπηρετεί ποιον»
Κοινωνία

ΔΑΣ Αμαρουσίου: «Ξεκαθαρίστηκε ποιος υπηρετεί ποιον»

Η παράταξη του Σωματείου Εργαζομένων Δήμου Αμαρουσίου ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ καταφέρεται εναντίον όσων προέκυψαν από τη Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Αμαρουσίου, σχετικά με την αξιολόγηση των υπαλλήλων.

Στην ανακοίνωσή της η παράταξη αναφέρεται στα δύο ψηφίσματα που προέκυψαν, εκείνο της διοίκησης Αμαρουσίου που ζητά μιας άλλης μορφής αξιολόγηση και εκείνο της ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ Αμαρουσίου που ζητά την κατάργηση του σχετικού νόμου. Παράλληλα, καταφέρεται εναντίον της δημοτικής παράταξης του ΣΥΡΙΖΑ, η οποία ψήφισε και τα δύο ψηφίσματα, όπως αναγράφεται στην ανακοίνωση που ακολουθεί.

Στο προχθεσινό Δημοτικό Συμβούλιο για ακόμα μία φορά οι μάσκες έπεσαν. Το ποιος υπηρετεί ποιον για μία ακόμα ξεκαθαρίστηκε στο χθεσινό Δημοτικό Συμβούλιο.

Από τη μία το ψήφισμα της Διοίκησης του Δήμου όπου επί της ουσίας συντάσσεται με την ΚΕΔΚΕ ζητώντας μία άλλη αξιολόγηση και από την άλλη το ψήφισμα της ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ που μιλάει για κατάργηση του αντιλαϊκού αντεργατικού νόμου 4250/2014 καταδικάζοντας και το πνεύμα και το γράμμα του νόμου για Μόνιμη και Σταθερή Εργασία και για δημόσιες υπηρεσίες στην εξυπηρέτηση των λαϊκών αναγκών.

Στην όλη διαδικασία την έκπληξη την έκανε η παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ, όπου για άλλη μια φορά φάνηκε ο τυχοδιωκτικός ρόλος του αφού ψήφισε και τα δύο ψηφίσματα όπου δεν είχαν καμία σχέση το ένα με το άλλο.

Ενώ όσο αφορά στην αποστολή στοιχείων για τον επανέλεγχο των ΙΔΑΧ , η Διοίκηση δήλωσε ότι το επόμενο διάστημα θα τα αποστείλει με το αιτιολογικό ότι δεν συντρέχουν λόγοι ανησυχίας.

Συνάδελφοι/σσες

Στόχος τους δεν είναι ο καλύτερος και αποδοτικότερος δημόσιος τομέας, αλλά η δημιουργία ενός μικρότερου πιο ευέλικτου ακόμα πιο αυταρχικού κράτους στην εξυπηρέτηση της κερδοφορίας των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων και της καπιταλιστικής ανάπτυξης. Στο πλαίσιο αυτό περιλαμβάνονται οι απολύσεις και οι ανατροπές των εργασιακών σχέσεων.

Καμιά εμπιστοσύνη σε όλους αυτούς που μιλάνε για αντικειμενικά κριτήρια ή σε αυτούς που μιλάνε για μία άλλη αξιολόγηση πιο δίκαια. Όλες αυτοί που μιλάνε για αντικειμενικότητα, για ένα άλλο σύστημα αξιολόγησης το μόνο που επιδιώκουν είναι το να καλλιεργούν αυταπάτες με μοναδικό στόχο τον εγκλωβισμό των εργαζόμενων. Αντικειμενικά κριτήρια στον καπιταλισμό δεν υπάρχουν.

Για μας νόμος είναι να έχουμε Μόνιμη και Σταθερή δουλειά με πλήρη δικαιώματα και με μισθούς που να ικανοποιούν τις σύγχρονες αυξημένες ανάγκες μας, για αυτούς νόμος είναι το πώς θα μεγαλώσουν τα κέρδη τους μέσα από την εξαθλίωση μας και την υποταγή μας στους νόμους τους.

Οι εργαζόμενοι έναν μόνο τρόπο έχουν να αποκρούσουν και να αντιπαλέψουν τη συγκεκριμένη αντιλαϊκή αντεργατική πολιτική της συγκυβέρνησης Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ και της Ευρωπαϊκής Ένωσης, την οργανωμένη δράση τους στα σωματεία με μαζικές διαδικασίες, μέσα από το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα, με το πλαίσιο του ΠΑΜΕ και του ΣΥΝΔΙΚΑΤΟΥ των ΟΤΑ.

Απαιτούμε από τη Διοίκηση του Δήμου να δώσει εντολή στις υπηρεσίες ώστε να μη σταλεί κανένα στοιχείο ΙΔΑΧ γιατί θα αποτελέσουν τη νέα δεξαμενή απολύσεων.

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ 9 ΙΟΥΛΗ
10:30 ΣΤΗΝ ΟΜΟΝΟΙΑ

Δημοκρατική Αγωνιστική Συνεργασία
Παράταξη του Σωματείου Εργαζομένων Δήμου Αμαρουσίου

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet