ΔΑΣ ΟΤΑ Αμαρουσίου: Η δημοτική αρχή να σταματήσει κάθε διαδικασία τροποποίησης του Οργανισμού Εσωτερικών Υπηρεσιών
Φωτογραφία: dikaiologitika.gr
Κοινωνία

ΔΑΣ ΟΤΑ Αμαρουσίου: Η δημοτική αρχή να σταματήσει κάθε διαδικασία τροποποίησης του Οργανισμού Εσωτερικών Υπηρεσιών

Να σταματήσει κάθε διαδικασία τροποποίησης του Οργανισμού Εσωτερικών Υπηρεσιών καλεί τη δημοτική αρχή η ΔΑΣ ΟΤΑ Αμαρουσίου, τονίζοντας ότι «δεν πρέπει να επιτραπεί η ίδρυση της Δημοτικής Αστυνομίας και του Εσωτερικού Ελέγχου».

Ειδικότερα, η ΔΑΣ ΟΤΑ Αμαρουσίου αναφέρει:

«Για ακόμα μια φορά ο Δήμος Αμαρουσίου “πρωτοπορεί” δημιουργεί Δημοτική Αστυνομία. Η απόφαση της δημοτικής αρχής να δημιουργήσει σήμερα έναν ακόμα κατασταλτικό μηχανισμό μόνο τυχαία δεν είναι.

Η κατά τα άλλα “ανεξάρτητη” δημοτική αρχή του Δήμου Αμαρουσίου υλοποιεί στο ακέραιο τις πολιτικές αποφάσεις της κυβέρνησης. Μάλιστα φτάνει σε σημείο να τροποποιεί ειδικότητες που είναι αναγκαίες για τον Δήμο προκειμένου να φτιάξει μια ακόμα αστυνομία. Συγκεκριμένα ντύνει στο χακί τις παρακάτω ειδικότητες:

  • Τρεις οργανικές θέσεις Π.Ε. Διοικητικού Οικονομικού.
  • Μία οργανική θέση Τ.Ε. Τεχνολογικών Εφαρμογών.
  • Μια οργανική θέση Τ.Ε. Γραφιστικής.
  • Μία οργανική θέση Δ.Ε. Συντηρητών Έργων Τέχνης.
  • Δύο οργανικές θέσεις Δ.Ε. Χειριστών Η/Υ.
  • Και δέκα θέσεις Δ.Ε. Διοικητικών Γραμματέων.
  • Και όλους αυτούς τους μετατρέπει σε δημοτικούς αστυνόμους.

Η δημιουργία της Δημοτικής Αστυνομίας έρχεται σε μία εποχή που όλοι είμαστε στη κυριολεξία οργισμένοι. Από τη μία έχουμε να αντιμετωπίσουμε την ακρίβεια στα είδη λαϊκής κατανάλωσης και στην ενέργεια που τσακίζει τα εισοδήματα μας και από την άλλη έρχεται ο Δήμος Αμαρουσίου να συστήσει τμήμα Δημοτικής Αστυνομίας για να αντιμετωπίσει τους “εγκληματίες” δημότες.

Αντί να προχωρήσει σε μαζικές μόνιμες προσλήψεις διοικητικών υπαλλήλων για το σύνολο των υπηρεσιών, αντί να προχωρήσει στην μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων στη καθαριότητα, στους παιδικούς σταθμούς και στις κοινωνικές δομές (Βοήθεια Στο Σπίτι, Κέντρα Κοινότητας κ.λπ.) επιλέγει να ρίξει ένα σκασμό λεφτά για να συστήσει Δημοτική Αστυνομία, που σύμφωνα με τις εξαγγελίες της κυβέρνησης θα φέρουν γκλοπ και χειροπέδες.

Βέβαια ξέρουμε πολύ καλά ότι η αντιλαϊκή πολιτική των κυβερνήσεων και των δημοτικών αρχών για να μπορέσει να υλοποιηθεί θέλει αυταρχισμό και καταστολή.

Ακόμα και η στιγμή της δημιουργίας του συγκεκριμένου κατασταλτικού σώματος μόνο τυχαία δεν είναι. Έρχεται μετά από μία απεργία και μια απεργιακή συγκέντρωση μαζική όπου χιλιάδες εργαζόμενοι βγήκαν στους δρόμους και διαδήλωσαν ότι η κατάσταση που βιώνουμε δεν πάει άλλο, δεν μπορούμε να ζήσουμε με αυτούς τους μισθούς.

Όμως οι τροποποιήσεις του Οργανισμού Εσωτερικών Υπηρεσιών δεν σταματάνε εδώ. Παράλληλα δημιουργεί και υπηρεσία εσωτερικού ελέγχου προκειμένου να μετράει την αποδοτικότητα των συναδέλφων μας και να βάζει στόχους για το επόμενο διάστημα.

Οι αποφάσεις της δημοτικής αρχής θα πρέπει να εξοργίσουν όλους τους συναδέλφους μας στον Δήμο. Αλήθεια οι συνάδελφοι που θα στελεχώσουν το συγκεκριμένο τμήμα τι ακριβώς θα μετράνε; Αλήθεια στην υπηρεσία καθαριότητας τι ακριβώς θα μετρήσουν; Στην υπηρεσία του κοιμητηρίου; Στην υπηρεσία πρασίνου που πρόσφατα ιδιωτικοποιήθηκε; Θα δώσει νούμερα αποδοτικότητας για τον εργολάβο; Αλλά και στις υπόλοιπες διοικητικές υπηρεσίες τι θα μετρήσουν; Αλήθεια στο γραφείο προσωπικού που οι συνάδελφοι κατά κοινή ομολογία είναι μισοί σε σχέση με τις ανάγκες της υπηρεσίας τι θα μετρήσουν; Στα ΚΕΠ που καθημερινά εξυπηρετούν 200 και πλέον δημότες τι στόχο θα τους βάλουν; Στο δημοτολόγιο ή το ληξιαρχείο οι συνάδελφοι τι στόχο θα βάλουν, να καλούν τους δημότες να γεννούν ή να πεθαίνουν;

Εμείς καλούμε όλους τους δημοτικούς συμβούλους που θα καλεστούν στο ερχόμενο Δημοτικό Συμβούλιο να ψηφίσουν την συγκεκριμένη τροποποίηση και την δημιουργία του συγκεκριμένου τμήματος, να πάνε μία βόλτα με το απορριμματοφόρο ειδικά αυτή την εποχή και να ορίσουν αυτοί τους στόχους.

Καλούμε τη διοίκηση του Δήμου Αμαρουσίου να σταματήσει κάθε διαδικασία τροποποίησης του ΟΕΥ όσο αφορά αυτές τις δύο υπηρεσίες. Καμιά από τις δύο δεν θα είναι προς όφελος των δημοτών.

Καλούμε τους συναδέλφους μας, τα σωματεία του Δήμου μας, τους φορείς της πόλης μας να αντιταχθούν και να μην επιτρέψουν να δημιουργηθούν οι “νέες” δύο υπηρεσίες, τα δύο “νέα” εκτρώματα.

Αν η διοίκηση του Δήμου Αμαρουσίου νοιάζεται για τους δημότες και για τους εργαζόμενους της τώρα να προχωρήσει στη μονιμοποίηση όλων των συναδέλφων συμβασιούχων χωρίς όρους και προϋποθέσεις. Να μελετήσει με βάση τις ανάγκες των υπηρεσιών και να προχωρήσει σε μαζικές προσλήψεις Μόνιμου Προσωπικού για το σύνολο των υπηρεσιών».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet