ΔΑΣ ΟΤΑ Αμαρουσίου: Ιδιωτικοποιήσεις υπηρεσιών και «δουλεμπόριο» εργαζομένων από τον Δήμο
Κοινωνία

ΔΑΣ ΟΤΑ Αμαρουσίου: Ιδιωτικοποιήσεις υπηρεσιών και «δουλεμπόριο» εργαζομένων από τον Δήμο

Για «αντεργατική πολιτική» κατηγορεί τη δημοτική αρχή Αμαρουσίου η ΔΑΣ ΟΤΑ Αμαρουσίου, αναφερόμενη στην ανάθεση σε ιδιώτη του τομέα της ανακύκλωσης χαρτιού, αλλά και της «ενοικίασης» εργαζομένων για τη στελέχωση της δημοτικής συγκοινωνίας.

Στην ανακοίνωσή της η ΔΑΣ ΟΤΑ Αμαρουσίου αναφέρει:

Η αντεργατική πολιτική του Δήμου συνεχίζεται. Δεν πρόλαβε να μπει ο καινούριος χρόνος και ήδη έχουμε την πρώτη ιδιωτικοποίηση σε τομέα της ανακύκλωσης και συγκεκριμένα στο χαρτί. Στο προχθεσινό Δημοτικό Συμβούλιο η διοίκηση του Δήμου προχώρησε στη συμμετοχή «προγράμματος» για την ανακύκλωση του χαρτιού. Ο Δήμος θα δώσει χώρο στην εταιρεία όπου θα τοποθετησεί κοντέϊνερ και θα μαζεύει το χαρτί και η εταιρία «ως αντάλλαγμα» θα δώσει στον Δήμο ανακυκλωμένο χαρτί Α4 και τίποτα άλλο. 

Παράλληλα, στα ύπουλα και στα μουλωχτά, χωρίς καμιά απόφαση οργάνου, προχώρησε στην ενοικίαση εργαζομένων – οδηγών για τη στελέχωση της δημοτικής συγκοινωνίας.

Οι δικαιολογίες ότι δεν μπορεί ο Δήμος να προσλάβει προσωπικό γνωρίζουν και οι ίδιοι ότι δεν ευσταθούν. Θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει έστω τη διαδικασία για προσλήψεις έκτακτου προσωπικού για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού. Αλλά δεν θέλουν. Ο δήμαρχος Αμαρουσίου μια χαρά υλοποιεί τις κατευθύνσεις της κυβέρνησης και τις απαιτήσεις των εργολάβων. Για μια ακόμα φορά αποδεικνύεται ότι σκοπός και της σημερινής διοίκησης του Δήμου δεν είναι η αναβάθμιση των υπηρεσιών του και η στελέχωση των υπηρεσιών με μόνιμο προσωπικό για την καλύτερη εξυπηρέτηση του πολίτη όπως δηλώνει, αλλά η συστηματική υποβάθμισή τους με απώτερο στόχο το πέρασμα τους στα ιδιωτικά συμφέροντα.

Τεράστιες είναι και οι ευθύνες των υπηρεσιακών παραγόντων, γιατί αυτοί υπογράψαν τις μελέτες και τις εισηγήσεις.

Δεν θα τους περάσει. Αν νομίζουν ότι θα χρησιμοποιήσουν την πανδημία για την υλοποίηση της αντεργατικής πολιτικής τους είναι βαθιά νυχτωμένοι. Θα μας δουν μπροστά τους και να είναι σίγουροι ότι δεν θα τους αρέσει.   

Καλούμε τον δήμαρχο έστω και τώρα να σταματήσει κάθε προσπάθεια ιδιωτικοποίησης των υπηρεσιών του Δήμου, να προχωρήσει άμεσα σε προσλήψεις μόνιμου προσωπικού για το σύνολο των υπηρεσιών.  

Καλούμε και όλους τους συναδέλφους να πλαισιώσουν ακόμα περισσότερο τις ταξικές δυνάμεις, τις δυνάμεις της ΔΑΣ ΟΤΑ. Να απομακρυνθούν από δήθεν «ανεξάρτητους» συνδικαλιστές που από τη μία κατέχουν θέσεις διοίκησης και από την άλλη βάζουν πλάτη στη διοίκηση του Δήμου για τις πολιτικές τους.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet