ΔΑΣ-ΟΤΑ Αμαρουσίου: Οι υπηρεσίες του Δήμου δεν πωλούνται
Κοινωνία

ΔΑΣ-ΟΤΑ Αμαρουσίου: Οι υπηρεσίες του Δήμου δεν πωλούνται

Ότι «οι υπηρεσίες του Δήμου δεν πωλούνται» τονίζει η ΔΑΣ-ΟΤΑ Αμαρουσίου, σημειώνοντας ότι η διοίκηση της πόλης προχωρά στην εκποίηση της Υπηρεσίας Πρασίνου σε εργολάβους με τις διαδικασίες του ανοιχτού διαγωνισμού.

Συγκεκριμένα, αναφέρει: «Για ακόμα μία φορά η Υπηρεσία Πρασίνου ξεπουλιέται. Λόγω αδυναμίας της Υπηρεσίας, μιας και υπάρχει έλλειψη προσωπικού, η διοίκηση του Δήμου Αμαρουσίου προχωρά στην εκποίηση της Υπηρεσίας Πρασίνου σε εργολάβους με τις διαδικασίες του ανοιχτού διαγωνισμού. Το θέμα έρχεται ως εκτός ημερησίας και φυσικά σε συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής.

Η αιτιολογία είναι γνωστή. Ότι η υπηρεσία έχει έλλειψη προσωπικού και μέσων. Η απόφαση της δημοτικής αρχής του Δήμου Αμαρουσίου δεν μας προκαλεί εντύπωση. Άλλωστε και επί των ημερών της σημερινής διοίκησης δεν είδαμε και καμιά προσπάθεια απόκτησης μόνιμου προσωπικού, όχι μόνο για την Υπηρεσία Πρασίνου, αλλά και για τις υπόλοιπες. Αντιθέτως, αυτό που βλέπουμε είναι η σταδιακή απαξίωση των υπηρεσιών με απώτερο σκοπό και στόχο την ιδιωτικοποίησή τους.  

Αντί να διεκδικήσει μόνιμο προσωπικό και επαρκή χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό, επιλέγει να χαρίσει τα χρήματα των δημοτών στους εργολάβους και στους μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους.

Πρόκειται για συνειδητή πολιτική όλων των κυβερνήσεων, αλλά και της μεγάλης πλειοψηφίας των δημάρχων. Οι ιδιωτικοποιήσεις των υπηρεσιών αποτελεί βασική κατεύθυνση της ευρωπαϊκής ένωσης, αλλά και απαίτηση των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων. Οι δήμαρχοι όπως και ο δικός μας δεν θα ήταν άλλωστε απέναντι σε αυτή τη πολιτική. Όσο και να λέει ότι είναι ανεξάρτητος, μια χαρά υλοποιεί την πολιτική της κυβέρνησης.  

Καλούμε τη διοίκηση του Δήμου Αμαρουσίου και τον ίδιο τον δήμαρχο προσωπικά να σταματήσει κάθε διαδικασία εκποίησης των υπηρεσιών του Δήμου. Να σταματήσει να γίνεται ντίλερ των εργολάβων και των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων.

Καλούμε όλους τους δημότες και τους φορείς του Δήμου Αμαρουσίου, να μην επιτρέψουν καμιά ιδιωτικοποίηση γιατί αυτοί θα καλεστούν να πληρώσουν το μάρμαρο. Καλούμε και τους εργαζόμενους του Δήμου Αμαρουσίου να βρίσκονται σε αγωνιστική ετοιμότητα. Δεν θα επιτρέψουμε σε κανέναν την εκποίηση των υπηρεσιών».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet