ΔΑΣ ΟΤΑ: «Η διοίκηση του Δήμου αποτελεί το μακρύ χέρι των κυβερνήσεων»
Print Friendly, PDF & Email
Κοινωνία

ΔΑΣ ΟΤΑ: «Η διοίκηση του Δήμου αποτελεί το μακρύ χέρι των κυβερνήσεων»

Για «ξεπούλημα» των τεχνικών υπηρεσιών του Δήμου Αμαρουσίου από τον δήμαρχο Γιώργο Πατούλη, κάνει λόγο η παράταξη του Σωματείου Εργαζομένων Δήμου Αμαρουσίου ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ.

Η παράταξη καλεί τους εργαζομένους να παρευρεθούν στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου που θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 30 Οκτωβρίου 2014 και να «δώσουν δυναμική απάντηση» στη διοίκηση του Δήμου, όπως μας ενημερώνει η ακόλουθη ανακοίνωση.

Ο δήμαρχος Αμαρουσίου δεν πρόλαβε να αναλάβει τα καθήκοντα του ως πρόεδρος της ΚΕΔΕ και έσπευσε να δώσει το στίγμα της πολιτικής που θα ακολουθήσει. Μετά λοιπόν το ξεπούλημα της φιλαρμονικής και τους «εθελοντές» στο ωδείο, σειρά στα ξεπουλήματα παίρνουν οι τεχνικές υπηρεσίες όπως ο οδοκαθαρισμός, η καθαριότητα των κτιρίων και των πλατειών και φυσικά το μέλλον κρίνεται αβέβαιο για το ποιες υπηρεσίες θα ακολουθήσουν.

Η πολιτική των ιδιωτικοποιήσεων στον Δήμο Αμαρουσίου δεν ξεκινά σήμερα, ξεκίνησε το προηγούμενο διάστημα με τις δουλεμπορικές ΜΚΟ, με τις Κοινωνικές Συνεταιριστικές Επιχειρήσεις όπου δρούσαν στις συγκεκριμένες υπηρεσίες και όπου πάντα υποστηρίζαμε ότι οι εν λόγω επιχειρήσεις αποτελούν τον προθάλαμο των ιδιωτικοποιήσεων, η διοίκηση του Δήμου έρχεται να επιβεβαιώσει τα λεγόμενα μας αλλά και να διαψεύσει τον εαυτό της. Ελπίζουμε την επόμενη φορά να μην μας ξαναπεί ότι κινούμαστε στη σφαίρα της φαντασίας διότι οι θέσεις μας και οι απόψεις μας καθημερινά τις επιβεβαιώνει η ίδια η ζωή.

Οι ιδιωτικοποιήσεις, τα ξεπουλήματα των υπηρεσιών, εντάσσονται στη γενικότερη πολιτική των κομμάτων της συγκυβέρνησης αλλά και των κομμάτων του ευρωμονοδρόμου όπου στο όνομα των αναδιαρθρώσεων θέλουν τη δημιουργία ενός μικρότερου κράτους, ευέλικτου, αυταρχικότερου στην υπηρεσία της κερδοφορίας του μεγάλου κεφαλαίου όπου οι εργαζόμενοι δεν θα έχουν κανένα δικαίωμα και θα δουλεύουν στην καλύτερη των περιπτώσεων για 500 ευρώ.

Δεν υπάρχει αμφιβολία για τον ρόλο της διοίκησης του Δήμου Αμαρουσίου ότι αποτελεί το μακρύ χέρι των κυβερνήσεων και προς αυτήν την κατεύθυνση ο δήμαρχος δίνει τα διαπιστευτήριά του στην κυβέρνηση που τον επέλεξε για πρόεδρο της ΚΕΔΕ.

Καλούμε τους φορείς της πόλης, τους δημότες να μην επιτρέψουν το ξεπούλημα καμιάς υπηρεσίας αφού θα ξανακλιθούν να βάλουν πιο βαθιά το χέρι στην τσέπη για υπηρεσίες που ήδη τις πληρώνουν ακριβά.

Καλούμε τους συναδέλφους έχοντας την εμπειρία από εργολάβους, να μην επιτρέψουν το ξεπούλημα καμιάς υπηρεσίας αλλά να δώσουν δυναμική απάντηση στη διοίκηση του Δήμου με την παρουσία τους στο Δημοτικό Συμβούλιο που θα πραγματοποιηθεί τη Πέμπτη 30/10/2014 αλλά και στο ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ την 1/11/2014 στο ΣΥΝΤΑΓΜΑ ενάντια στην κυβερνητική πολιτική, την πολιτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Απαιτούμε:

  • Να αποσύρει τώρα η διοίκηση του Δήμου τα συγκεκριμένα θέματα. Καμιά ιδιωτικοποίηση υπηρεσιών. Υπηρεσίες δημόσιες στην υπηρεσία των συμφερόντων των εργαζομένων και όχι των εργολάβων.
  • Να προχωρήσει τώρα στη μονιμοποίηση όλων των εργαζομένων με ελαστικές σχέσεις εργασίας χωρίς όρους και προϋποθέσεις.
  • Να πει όχι στην αξιολόγηση και των επανέλεγχο των συμβάσεων όπου απώτερος στόχος είναι το παρά πέρα ξεπούλημα υπηρεσιών.

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ
Παράταξη του Σωματείου Εργαζομένων του Δήμου Αμαρουσίου 

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2021
Powered by Wisenet