Δεκάδες άτομα υποβλήθηκαν σε έλεγχο πνευμονικής λειτουργίας
Κοινωνία

Δεκάδες άτομα υποβλήθηκαν σε έλεγχο πνευμονικής λειτουργίας

Περισσότερα από πενήντα άτομα υποβλήθηκαν σε δωρεάν έλεγχο πνευμονικής λειτουργίας στον δεύτερο κύκλο σπιρομετρήσεων που διενεργήθηκε στο Δημοτικό Πολυιατρείο Αμαρουσίου.

Ο έλεγχος πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο των προγραμμάτων πρόληψης που υλοποιεί ο Δήμος Αμαρουσίου σε συνεργασία με το Εθνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων Προαγωγής της Υγείας (ΕΔΔΥΠΠΥ).

Τις σπιρομετρήσεις διενήργησε η πνευμονολόγος Αννέζα Ρούσου, η οποία σε 14 άτομα που βρέθηκαν με χρόνια αναπνευστικά προβλήματα έδωσε συμβουλές για περαιτέρω  εξετάσεις. Στο έργο της συνέδραμαν οι εργαζόμενες στο Δημοτικό Πολυιατρείο Στέλλα Κορκίδη και Καίτη Σεβαστή, παρούσης της προέδρου του Οργανισμού Κοινωνικής Πολιτικής & Αλληλεγγύης Ελένης Λέκκα-Καλαντζάκη.

Ο δήμαρχος Αμαρουσίου, πρόεδρος του ΕΔΔΥΠΠΥ Γιώργος Πατούλης, με πρωτοβουλία του οποίου υλοποιείται το πρόγραμμα, στο μήνυμά του αναφέρει, σύμφωνα με ανακοίνωση του Δήμου, ότι «ο Δήμος Αμαρουσίου σε συνεργασία με το ΕΔΔΥΠΠΥ παρέχει την ευκαιρία σε όλους να συμμετέχουν δωρεάν σε προγράμματα πρόληψης, ευαισθητοποιώντας και ενημερώνοντας το κοινό για την αξία της έγκαιρης διάγνωσης για τη διατήρηση και την προαγωγή της υγείας».

Συνολικά τον μήνα Μάιο, σύμφωνα με την ανακοίνωση, περισσότερα από 100 άτομα υποβλήθηκαν δωρεάν σε έλεγχο πνευμονικής λειτουργίας.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet