Δημιουργείται Κοινωνικό Γηροκομείο
Κοινωνία

Δημιουργείται Κοινωνικό Γηροκομείο

Η δημιουργία Πρότυπου Δημοτικού Κοινωνικού Γηροκομείου, όπου θα φιλοξενούνται και θα παρέχονται δωρεάν ιατρικές υπηρεσίες σε ανασφάλιστους και άπορους συμπολίτες, παράλληλα με την επέκταση και ενίσχυση του Κέντρου Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων Ατόμων με νόσο Αλτσχάιμερ, βρίσκονται στα άμεσα σχέδια του δημάρχου Αμαρουσίου, προέδρου του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών Γιώργου Πατούλη.

«Στόχος μας είναι να βρισκόμαστε στο πλευρό κάθε συμπολίτη μας, κάθε ηλικιωμένου, ανεξάρτητα από την οικονομική κατάστασή του, προσφέροντας τη στήριξη και τη φροντίδα που έχει ανάγκη, ώστε να μην νοιώθει μόνος και αβοήθητος» υπογράμμισε ο κ. Γ. Πατούλης στην εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο κεντρικό ΚΑΠΗ Αμαρουσίου, από την Εταιρεία Νόσου Αλτσχάιμερ και Συναφών Διαταραχών.

Ο δήμαρχος, αναφερόμενος στο Κέντρο Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων Ατόμων με νόσο Αλτσχάιμερ, που λειτουργεί με πρωτοβουλία του στο Μαρούσι, σημείωσε ότι «αποτελεί σημείο αναφοράς για τους δημότες, αλλά και τους πολίτες όμορων Δήμων, καθώς είναι η μοναδική κοινωνική υποστηρικτική δομή πρωτοβάθμιας φροντίδας στα Βόρεια Προάστια, με Κέντρο Ημέρας και Ιατρείο Μνήμης.»

«Θέτοντας ως προτεραιότητά μας την εξυπηρέτηση των πολιτών, που κάτω από τις αντίξοες σημερινές οικονομικές συνθήκες, περισσότεροι από ό,τι στο παρελθόν απευθύνονται στο Κέντρο για την πραγματοποίηση εξειδικευμένων εξετάσεων, προγραμματίζουμε την παραχώρηση μεγαλύτερου χώρου για τη λειτουργία του Κέντρου και την ενίσχυσή του με περισσότερους επαγγελματίες της υγείας», πρόσθεσε ο κ. Γ. Πατούλης.

Στην εκδήλωση επίσης μίλησε για την «επιδημία» του 21ου αιώνα, τη νόσο Αλτσχάιμερ, η πρόεδρος της Εταιρείας Νόσου Αλτσχάιμερ και Συναφών Διαταραχών Παρασκευή Σακκά, η οποία αναφέρθηκε στην πρόληψη, στους παράγοντες κινδύνου και στους τρόπους αντιμετώπισης της νόσου.

Επίσης, η συντονίστρια του Κέντρου Αλτσχάιμερ στο Μαρούσι, Λένα Μαριώτη, αναφέρθηκε στις υπηρεσίες που προσφέρει το Κέντρο αφενός μεν στους πάσχοντες από Αλτσχάιμερ και άλλες μορφές άνοιας, και αφετέρου στο οικογενειακό και υποστηρικτικό τους περιβάλλον, καθώς και στη δωρεάν πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας που προσφέρει σε όσους πολίτες απευθύνονται στο Κέντρο για την πρόληψη και έγκαιρη διάγνωση της άνοιας. Ακολούθως ανέπτυξε την Επιδημιολογική Μελέτη που διεξάγεται στον Δήμο Αμαρουσίου, σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Αθηνών.

Χαιρετισμό στην εκδήλωση απηύθυνε ο πρόεδρος του ΟΚΟΙΠΑΔΑ Νικόλαος Κάββαλος, ενώ παρούσα ήταν και η αντιπρόεδρος του Οργανισμού Ρένα Χαλιώτη.

Την εκδήλωση συντόνισε η υπεύθυνη των προγραμμάτων του ΚΑΠΗ Γιάννα Κομνηνού.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet