Διακοπή ρεύματος στη ΔΟΥ Αμαρουσίου – Παρέμβαση Ν. Βαλαβάνη
Κοινωνία

Διακοπή ρεύματος στη ΔΟΥ Αμαρουσίου – Παρέμβαση Ν. Βαλαβάνη

Από το πρωί της Τρίτης 21 Απριλίου 2015 έχει διακοπεί η παροχή ρεύματος στο Κέντρο Ελέγχου Φορολογουμένων Μεγάλου Πλούτου στο Μαρούσι. Η εντολή για διακοπή στην ηλεκτροδότηση εκδόθηκε από τη ΔΕΗ λόγω οφειλών από εταιρίες που στεγάζονται στο ίδιο κτίριο με την εφορία, υπό ένα κοινό «ρολόι». Η Νάντια Βαλαβάνη ζήτησε να δοθεί άμεση λύση, επικαλούμενη διαφυγόντα έσοδα για το δημόσιο.

Όπως πληροφορείται το in.gr, στο Κέντρο Ελέγχου Φορολογουμένων Μεγάλου Πλούτου υπάρχει γεννήτρια, αλλά τροφοδοτεί μόνο τα φώτα και τις πρίζες ασφαλείας στο κτίριο. Σε κάθε περίπτωση, λόγω της πολύωρης διακοπής ρεύματος, κανένας ηλεκτρονικός υπολογιστής ή server δεν λειτουργεί στο κτίριο από χθες το μεσημέρι.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το Κέντρο Ελέγχου Φορολογουμένων Μεγάλου Πλούτου ασχολείται με υποθέσεις όπως η Λίστα Λαγκάρντ, τα εμβάσματα στο εξωτερικό, οι off shore, η μεγάλη ακίνητη περιουσία, ενώ εκτελούνται εντολές του οικονομικού εισαγγελέα.

Σύμφωνα με τα όσα δήλωσε στο Mega η αναπληρώτρια υπουργός Οικονομικών, ενδεικτικά, το πρωί της Τετάρτης επιχειρηματίας που ήθελε να ρυθμίσει οφειλές ύψους 2 εκατ. ευρώ δεν εξυπηρετήθηκε λόγω της διακοπής ρεύματος. Η κ. Βαλαβάνη έκανε λόγο για πρόβλημα με τα έσοδα του Δημοσίου -σε μια ευαίσθητη για τα ταμειακά διαθέσιμα της χώρας περίοδο.

Η κ. Βαλαβάνη ανέφερε ότι η εντολή για διακοπή ρεύματος στο κτίριο εκδόθηκε από τη ΔΕΗ, καθώς οι εταιρίες που στεγάζονται σε αυτό έχουν οφειλές ύψους 1,4 εκατ. ευρώ για το ηλεκτρικό ρεύμα. Η ίδια σημείωσε ότι ενώ ο διαχειριστής προχώρησε σε ρύθμιση με τη ΔΕΗ για το οφειλόμενο ποσό τον Δεκέμβριο, οι δόσεις δεν έχουν καταβληθεί.

Η κ. Βαλαβάνη, που επικοινώνησε η ίδια με τον πρόεδρο της ΔΕΗ προκειμένου να διευθετηθεί το ζήτημα, κάλεσε τον διαχειριστή του κτιρίου να καταβάλει όποιο ποσό έχει συγκεντρωθεί από τους οφειλέτες στη ΔΕΗ προκειμένου να επανέλθει η ηλεκτροδότηση άμεσα.

Η ίδια προειδοποίησε με λήψη μέτρων εάν ο διαχειριστής του κτιρίου δεν σπεύσει να διευθετήσει το θέμα, καθώς το δημόσιο χάνει έσοδα.

Η αναπληρώτρια υπουργός Οικονομικών εξέφρασε την εκτίμηση ότι οι συστεγαζόμενες με τη ΔΟΥ εταιρίες δεν πλήρωναν το ηλεκτρικό ρεύμα, καθώς θεώρησαν ότι η ΔΕΗ δεν θα διακόψει την παροχή λόγω της λειτουργίας της εφορίας στο ίδιο κτίριο και υπό το ίδιο «ρολόι».

Πηγή: in.gr

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet