Κινητοποίηση για 8o Γυμνάσιο-9ο Λύκειο
Κοινωνία

Κινητοποίηση για 8o Γυμνάσιο-9ο Λύκειο

Όπως μας ενημερώνει ο Δήμος Αμαρουσίου, “Ένα ακόμη μεγάλο βήμα έγινε στην κατεύθυνση της κατασκευής του βιοκλιματικού σχολικού συγκροτήματος στην Αγία Φιλοθέη”, καθώς, με επικεφαλής τον δήμαρχο Γιώργο Πατούλη, αιρετοί, κάτοικοι, φορείς, καθηγητές και μαθητές του 8ου Γυμνασίου και 9ου Λυκείου της περιοχής πραγματοποίησαν δυναμική κινητοποίηση μπροστά από την είσοδο του Σταθμού Ελέγχου Σπόρων του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

Με σύνθημα «Θέλουμε εδώ και τώρα σχολείο στην Αγία Φιλοθέη», οι συγκεντρωθέντες κάτοικοι, εκπρόσωποι του Εξωραϊστικού & Εκπολιτιστικού Συλλόγου Αγίας Φιλοθέης Αμαρουσίου «Ο Άγιος Γεώργιος» και άλλων φορέων της περιοχής, και η σχολική κοινότητα, έδωσαν το «παρών» μπροστά από τον Σταθμό Ελέγχου Σπόρων, διεκδικώντας να επιτραπεί η είσοδος στον χώρο στους αρμόδιους μηχανικούς, προκειμένου να μπορέσει να ολοκληρωθεί η απαραίτητη γεωτεχνική μελέτη που θα επιτρέψει την κατασκευή του σχολικού συγκροτήματος, βάσει βιοκλιματικών χαρακτηριστικών και την ένταξή του σε ευρωπαϊκό πρόγραμμα χρηματοδότησης. Τελικώς, κατόπιν επικοινωνίας του δημάρχου με τον γενικό γραμματέα του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης Μόσχο Κορασίδη, δόθηκε από τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Αθανάσιο Τσαφτάρη η εντολή να μπει το συνεργείο στον χώρο και να πραγματοποιήσει τις απαραίτητες μετρήσεις του εδάφους.

«Ενωμένοι σήμερα κάναμε ένα ακόμη μεγάλο βήμα στην κατεύθυνση της ανέγερσης ενός σύγχρονου σχολικού συγκροτήματος που θα στεγάσει το 8ο Γυμνάσιο και το 9ο Λύκειο Αγίας Φιλοθέης και του σχολικού κλειστού γυμναστηρίου. Χάρη στη νέα μας κοινή δυναμική κινητοποίηση φέραμε το υπουργείο προ των ευθυνών του και δώσαμε το πράσινο φως για την ολοκλήρωση της γεωτεχνικής μελέτης. Όπως όλοι μαζί όλα αυτά τα χρόνια διεκδικήσαμε και πετύχαμε την παραχώρηση του οικοπέδου από την ΚΕΔ στον Δήμο, για να μπορέσει να κατασκευαστεί το σχολικό κτήριο, είμαστε αποφασισμένοι να συνεχίσουμε το ίδιο δυναμικά και να μην επιτρέψουμε κανέναν να σταθεί εμπόδιο, ώστε το σχολείο να πάρει σάρκα και οστά» δήλωσε ο δήμαρχος Αμαρουσίου.

Της κινητοποίησης Δήμου και κατοίκων είχαν προηγηθεί επανειλημμένες άκαρπες προσπάθειες συνεννόησης με τους ιθύνοντες του Σταθμού Ελέγχου Σπόρων, που εξακολουθεί να στεγάζεται σε οίκημα εντός του ήδη παραχωρηθέντος από την ΚΕΔ στον Δήμο οικοπέδου.

Παρόντες στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας ήταν ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Επαμεινώνδας Γαρδέλης, οι αντιδήμαρχοι Βασίλης Κόκκαλης, Σπύρος Σταθούλης, Δημήτρης Σμυρνής, Νίκος Πέππας, οι δημοτικοί σύμβουλοι Κωνσταντίνος Αντωνόπουλος, Δημήτρης Καρλαύτης, Επαμεινώνδας Κατσιγιάννης, Ελένη Λέκκα, Ρένα Χαλιώτη, Αθανάσιος Βελής, Δημήτρης Πολυχρονιάδης, και Λευτέρης Μαγιάκης, ο αιδεσιμολογιώτατος πρεσβύτερος Ι.Ν Υπαπαντής του Κυρίου στην Αγία Φιλόθεη πατέρας Θεοφάνης Τσαμπικούνης, εκπρόσωποι φορέων της περιοχής κ.ά.

Σχετικά άρθρα

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet