Δωρεάν ή μειωμένου κόστους φοίτηση σε φροντιστήρια εξασφάλισε ο Δήμος Αμαρουσίου
Print Friendly, PDF & Email
Κοινωνία

Δωρεάν ή μειωμένου κόστους φοίτηση σε φροντιστήρια εξασφάλισε ο Δήμος Αμαρουσίου

Ο Δήμος Αμαρουσίου προσφέρει και τη νέα σχολική χρονιά θέσεις φοίτησης, δωρεάν ή μειωμένου κόστους, σε φροντιστήρια Μέσης Εκπαίδευσης και Ξένων Γλωσσών για τους μαθητές των ευπαθών οικογενειών, σε συνεργασία με τους ιδιοκτήτες φροντιστηρίων της πόλης, οι οποίοι προσφέρουν συγκεκριμένο αριθμό θέσεων και για συγκεκριμένες τάξεις.        

Μέσω του θεσμού του «κοινωνικού φροντιστηρίου», οικογένειες του Αμαρουσίου που αντιμετωπίζουν κοινωνικές ή οικονομικές δυσκολίες μπορούν να καλύψουν μέρος των εκπαιδευτικών αναγκών των παιδιών τους.

Το πρόγραμμα υλοποιείται από το Γραφείο Κοινωνικής Στήριξης του Οργανισμού Κοινωνικής Πολιτικής και Αλληλεγγύης του Δήμου Αμαρουσίου (ΟΚΟΙΠΑΔΑ), υπό την επίβλεψη του προέδρου του, Πέτρου Κόνιαρη

Ο δήμαρχος Αμαρουσίου, Θεόδωρος Αμπατζόγλου, συγχαίρει, μέσω ανακοίνωσης, τους ιδιοκτήτες φροντιστηρίων για την πολύτιμη βοήθειά τους στους μαθητές και για το υψηλό αίσθημα κοινωνικής ευθύνης και υπογραμμίζει:
«Όλα τα παιδιά πρέπει να έχουν ίσες ευκαιρίες στη μόρφωση και στη δυνατότητα να αναπτύξουν τις ιδιαίτερες ικανότητές τους. Η νέα γενιά βρίσκεται στο επίκεντρο των προτεραιοτήτων μας. Χρέος μας να προσπαθήσουμε να εξασφαλίσουμε σε κάθε παιδί της πόλης μας τη δυνατότητα πρόσβασης σε δομές και υπηρεσίες, που θα του παρέχουν τα εφόδια να οραματιστεί και να κτίσει το μέλλον του ως αυριανός ενήλικας πολίτης».

Οι γονείς που ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν τα παιδιά τους στο πρόγραμμα μπορούν να υποβάλουν τη σχετική αίτηση στο Γραφείο Κοινωνικής Στήριξης (Παλαιολόγου 9, 2ος όροφος, Μαρούσι), από την Παρασκευή 13 μέχρι την Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου 2019 και από τις 9:30 π.μ. έως τις 12:30 μ.μ., μαζί με τα ακόλουθα, απαραίτητα δικαιολογητικά:

  • Φωτοτυπία ταυτότητας γονέα – κηδεμόνα.
  • Τελευταίο εκκαθαριστικό έτους 2019 (φορολογικό έτος 2018).
  • Αντίγραφο πρόσφατης οικογενειακής κατάστασης (πιστοποίηση πολυτεκνίας ή μονογονεϊκότητας).
  • Απόφαση τυχόν αναπηρίας σε μέλος της οικογένειας.
  • Κάρτα τυχόν ανεργίας μέλους της οικογένειας.
  • Οποιοδήποτε άλλο έγγραφο που πιστοποιεί την κατάταξη της αιτούσας οικογένειας σε ευάλωτη κοινωνική θέση.

Για επιπρόσθετες πληροφορίες οι πολίτες μπορούν να καλούν στους αριθμούς τηλεφώνου: 213 2031920, 213 2031921, 213 2031922, 213 2031927, 213 2031929.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2021
Powered by Wisenet