Δωρεάν μετρήσεις οστικής πυκνότητας στο Avenue
Κοινωνία

Δωρεάν μετρήσεις οστικής πυκνότητας στο Avenue

Από την Πέμπτη 27 Μαρτίου έως και το Σάββτο 29 Μαρτίου 2014 θα πραγματοποιηθούν μετρήσεις οστικής πυκνότητας σε άντρες και γυναίκες στο εμπορικό κέντρο Avenue (Λ. Κηφισίας 41-47, Μαρούσι) στο πλαίσιο της επιδημιολογικής μελέτης OSTRIA της ELPEN και σε συνεργασία με τον Σύλλογο Σκελετικής Υγείας «Πεταλούδα».

Συγκεκριμένα, θα πραγματοποιηθούν δωρεάν μετρήσεις από εξειδικευμένο προσωπικό (ορθοπεδικοί και παθολόγοι) σε γυναίκες και άνδρες από 45 ετών και άνω, σε μετεμμηνοπαυσιακές γυναίκες, καθώς και σε ενήλικες σε χρόνια αγωγή με κορτιζόνη ή που έχουν οικογενειακό ιστορικό οστεοπόρωσης, με δύο υπερσύγχρονα μηχανήματα υπερήχων της ELPEN, τα οποία η εταιρεία χρησιμοποιεί για τις ανάγκες της κλινικής μελέτης OSTRIA.

Στόχος των ειδικών, ερευνητών και ιατρών, είναι η ευαισθητοποίηση και η ενημέρωση του πληθυσμού για την οστεοπόρωση αλλά και τη σκελετική υγεία. Ως εκ τούτου, με βάση τις ενδείξεις από τις μετρήσεις οι ιατροί θα συμβουλεύουν κάθε εξεταζόμενο για τα επόμενα βήματα που θα πρέπει να ακολουθήσει όπως περαιτέρω εξετάσεις ή κλινικός έλεγχο. Επιπρόσθετα, εξειδικευμένοι επιστήμονες θα συμβουλεύουν το κοινό για την κατάλληλη διατροφή και άσκηση με στόχο την επίτευξη ολοκληρωμένης σκελετικής υγείας.

Στο πλαίσιο της μελέτης OSTRIA έχουν ήδη πραγματοποιηθεί, σε 120 διαφορετικά κέντρα, περισσότερες από 5.000 μετρήσεις από τον Νοέμβριο 2011 έως σήμερα .

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet