Εθελοντική αιμοδοσία πραγματοποιείται στο Μαρούσι το τριήμερο 7-8-9 Φεβρουαρίου
Print Friendly, PDF & Email
Κοινωνία

Εθελοντική αιμοδοσία πραγματοποιείται στο Μαρούσι το τριήμερο 7-8-9 Φεβρουαρίου

Τριήμερο εθελοντικής αιμοδοσίας διοργανώνει ο Οργανισμός Κοινωνικής Πολιτικής και Αλληλεγγύης του Δήμου Αμαρουσίου, με την τήρηση όλων των μέτρων πρόληψης και ασφάλειας των συμμετεχόντων στην αιμοδοσία από τη λοίμωξη covid-19, σύμφωνα με τα πρωτόκολλα του ΕΟΔΥ.

Η αιμοδοσία θα πραγματοποιηθεί στο δημαρχείο (Βασ. Σοφίας 9 και Δ. Μόσχα) τις ακόλουθες ημέρες και ώρες:

  • Δευτέρα 7 Φεβρουαρίου 2022 από τις 14:00 έως τις 19:30.
  • Τρίτη 8 Φεβρουαρίου 2022 από τις 9:00 έως τις 13:30.
  • Τετάρτη 9 Φεβρουαρίου 2022 από τις 14:00 έως τις 19:30.

Η δημοτική αρχή αναφέρει ότι «η εθελοντική προσφορά αίματος είναι έμπρακτη έκφραση της κοινωνικής αλληλεγγύης προς το συνάνθρωπο. Με τη συμμετοχή μας στην 39η Εθελοντική Αιμοδοσία του Δήμου Αμαρουσίου ενισχύουμε τη Δημοτική Τράπεζα Αίματος, ώστε να μπορεί να ανταποκριθεί στην αυξημένη ζήτηση σε φιάλες αίματος από συμπολίτες μας που έχουν ανάγκη από μετάγγιση».

Για την αποφυγή συνωστισμού και την καλύτερη τήρηση των μέτρων ασφάλειας οι εθελοντές αιμοδότες παρακαλούνται να κλείσουν ραντεβού στην τηλεφωνική γραμμή της αιμοδοσίας: 213 2031940.

Την αιμοληψία αναλαμβάνει κινητό συνεργείο του Νοσοκομείου «Φλέμινγκ», στο οποίο συμμετέχει επιστημονικό προσωπικό, διασφαλίζοντας την τήρηση των υγειονομικών κανονισμών για την προστασία των αιμοδοτών.

Τα μέλη της Δημοτικής Τράπεζας Αίματος εφοδιάζονται με κάρτα εθελοντή αιμοδότη του υπουργείου Υγείας. Με την κάρτα αυτή το μέλος εξασφαλίζει σε περίπτωση ανάγκης μονάδες αίματος για τον ίδιο ή τους συγγενείς του.

Σημειώνεται ότι οι εθελοντές αιμοδότες κατά την προσέλευσή τους στο δημαρχείο πρέπει να έχουν μαζί τους την αστυνομική ταυτότητα και να γνωρίζουν τον ΑΜΚΑ.

Ο δήμαρχος Αμαρουσίου, Θεόδωρος Αμπατζόγλου, απευθύνει πρόσκληση σε όλους που μπορούν να δώσουν αίμα να συμμετέχουν στην εθελοντική αιμοδοσία του Δήμου Αμαρουσίου: «Η εθελοντική προσφορά αίματος αποτελεί κορυφαία πράξη κοινωνικής αλληλεγγύης και αγάπης προς το συνάνθρωπο που δοκιμάζεται. Σας προσκαλώ να συμμετέχετε στην 39η εθελοντική αιμοδοσία του Δήμου μας, διαθέτοντας λίγα λεπτά από το χρόνο σας, ώστε όλοι μαζί να κρατήσουμε αναμμένη τη φλόγα της ελπίδας για ζωή στους συμπολίτες μας που έχουν ανάγκη από μετάγγιση αίματος».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2022
Powered by Wisenet