ΕΚΤΟΣ ΤΩΝ ΤΕΙΧΩΝ: Δεσμεύσεις για την Αγ. Φιλοθέη
Κοινωνία

ΕΚΤΟΣ ΤΩΝ ΤΕΙΧΩΝ: Δεσμεύσεις για την Αγ. Φιλοθέη

Τις δεσμεύσεις της δημοτικής παράταξης ΕΚΤΟΣ ΤΩΝ ΤΕΙΧΩΝ, στην οποία είναι επικεφαλής, για την περιοχή της Αγίας Φιλοθέης εκφράζει ο υποψήφιος δήμαρχος Αμαρουσίου Δημήτρης Πολυχρονιάδης στην ανακοίνωση που ακολουθεί:

Στο πλαίσιο της συνάντησης–συζήτησης που διοργάνωσε το Δ.Σ. του Εξωραϊστικού Συλλόγου «Αγίας Φιλοθέης» Αμαρουσίου με τη συμμετοχή όλων των υποψηφίων δημάρχων–επικεφαλής δημοτικών κινήσεων που διεκδικούν την ψήφο των πολιτών του Αμαρουσίου στις επικείμενες δημοτικές εκλογές, η οποία έγινε στον χώρο του 7ου Δημοτικού Σχολείου Αμαρουσίου την Κυριακή 27 – 4 – 2014, η δημοτική μας κίνηση εκπροσωπήθηκε από τον επικεφαλής (υποψήφιο Δήμαρχο Αμαρουσίου) Δημήτρη Πολυχρονιάδη και τον υποψήφιο Δημοτικό Σύμβουλο (με τον συναδυασμό ΕΚΤΟΣ ΤΩΝ ΤΕΙΧΩΝ) Αναστάσιο Σπυρόπουλο (Πολιτικό Μηχανικό).

 Στα θέματα – προβλήματα που ετέθησαν από το Δ.Σ. του Συλλόγου της «Αγίας Φιλοθέης» και τους κατοίκους της περιοχής η τοποθέτηση του εκπροσώπου της Αριστερής Ριζοσπαστικής Δημοτικής Κίνησης ΕΚΤΟΣ ΤΩΝ ΤΕΙΧΩΝ Δ. Πολυχρονιάδη ήταν η ακόλουθη:

Δεσμευόμαστε για:

  • Τη μαχητική και ανυποχώρητη διεκδίκηση γύρω από το ζήτημα της ένταξης στο σχέδιο πόλης της περιοχής του κτήματος ΔΗΛΑΒΕΡΗ ως περιοχής αμιγούς κατοικίας (και μόνο), με την απόδοση στην περιοχή της Αγίας Φιλοθέης της απαραίτητης εισφοράς σε γη, ώστε να ισοσταθμιστεί το αρνητικό ισοζύγιο σε χώρους πρασίνου (ελεύθερους κοινόχρηστους χώρους) που αντιμετωπίζει η περιοχή. Οποιαδήποτε άλλη διευθέτηση είναι παράνομη και στρέφεται ενάντια στα συμφέροντα των κατοίκων της περιοχής Αγίας Φιλοθέης, η οποία είναι ήδη υπερκορεσμένη πολεοδομικά από χρήσεις υπερτοπικού χαρακτήρα (Νοσοκομεία ΥΓΕΙΑ – ΜΗΤΕΡΑ) που επιβαρύνουν την περιοχή περιβαλλοντικά.
  • Την άμεση εκβολή από τον χώρο δημόσιας γης που έχει καταλάβει παράνομα ιδιοκτήτης εργοστασίου μαρμάρων έναντι του 7ου Δημοτικού Σχολείου Αμαρουσίου, οι εργασίες του οποίου ενοχλούν το σχολείο και τους κατοίκους της γειτονιάς, δυσκολεύοντας τη διάνοιξη του δρόμου που διέρχεται μπροστά από το ομώνυμο Δημοτικό Σχολείο.
  • Την απαγόρευση της παραχώρησης (ανέγερσης κτηρίων) υπερτοπικών χρήσεων γης κάθε είδους στην περιοχή της «Αγίας Φιλοθέης».
  • Την άμεση λύση στο ζήτημα του Μετοχίου της «Αγίας Φιλοθέης» το οποίο δεν ανήκει σε κανέναν ιδιώτη, αλλά είναι αρχαιολογικός χώρος (αναγνωρισμένος) και αποτελεί πολιτιστικό και θρησκευτικό μνημείο της περιοχής, η χρήση του οποίου πρέπει να αποδοθεί στους κατοίκους της περιοχής άμεσα και χωρίς καμία επιβάρυνση για τον Δήμο Αμαρουσίου.
  • Τη μαχητική διεκδίκηση από τα νοσοκομεία της περιοχής (ΥΓΕΙΑ – ΜΗΤΕΡΑ) των ανταποδοτικών τελών που οφείλουν στην περιοχή της Αγίας Φιλοθέης, αναφορικά με την επένδυση με ίδια μέσα για την εξεύρεση χώρων και την ανέγερση χώρων στάθμευσης αυτοκινήτων που θα εξυπηρετούν τους εργαζόμενους και τους επισκέπτες χρήστες των νοσοκομείων και δεν θα επιβαρύνουν την περιοχή. Διεκδικούμε ακόμα από τα νοσοκομεία της περιοχής τη δρομολόγηση ιδιόκτητων (δικών τους) λεωφορείων τα οποία θα μπορούσαν να μεταφέρουν δωρεάν τους εργαζομένους τους και τους επισκέπτες τους από κεντρικά σημεία – σταθμούς των αστικών συγκοινωνιών της περιοχής, ώστε να αποφεύγεται η χρήση των Ι.Χ. αυτοκινήτων που επισκέπτονται και σταθμεύσουν στην περιοχή εξαιτίας, της ύπαρξης και λειτουργίας των νοσοκομείων (ΥΓΕΙΑ – ΜΗΤΕΡΑ).
  • Την ανάπτυξη του πράσινου στην περιοχή και την επισκευή του γηπέδου μπάσκετ της περιοχής, ώστε να αποτελέσει ο χώρος αυτός το κέντρο της πολιτιστικής και αθλητικής ζωής της γειτονιάς.
  • Την άμεση διεκδίκηση της ανέγερσης του νέου Γυμνασίου και Λυκείου της περιοχής Αγίας Φιλοθέης στον χώρο που έχει επιλεγεί, χωρίς όμως να σταματήσει η λειτουργία του κέντρου ελέγχου σπόρων του Υπουργείου Γεωργίας (η Δημοτική Αρχή Πατούλη κακώς ολιγώρησε και χάθηκε η ευκαιρία της ανέγερσης του σχολείου το 2007 σε άλλο οικόπεδο που είχε εξευρεθεί τότε).
  • Τη διεκδίκηση για τη διάνοιξη της οδού Ερυθρού Σταυρού και την κατασκευή πεζοδρομίων στην περιοχή.
  • Την επαναφορά της δωρεάν χρήσης για όλους τους χρήστες της Δημοτικής Συγκοινωνίας Αμαρουσίου, καθώς και την ενίσχυσή της, ώστε να αποφεύγεται η χρήση των αυτοκινήτων από όσους θέλουν να επισκεφθούν την περιοχή της Αγίας Φιλοθέης, η οποία υποφέρει από την έντονη κυκλοφορία και την έλλειψη χώρων στάθμευσης.

Θα παλέψουμε όλοι μαζί για να μείνει το Μαρούσι τόπος για να ζει κανείς, ενάντια στις αδηφάγες ορέξεις του κατασκευαστικού – εργολαβικού κεφαλαίου και στην ανοχή που επέδειξαν και επιδεικνύουν σ΄ αυτό οι Δημοτικές Αρχές της πόλης του Αμαρουσίου.

ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΓΙΑ ΝΑ ΕΠΙΣΤΡΕΨΕΙ Ο ΔΗΜΟΣ ΑΜΑΡΟΥΣΙΟΥ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΩΝ ΔΗΜΟΤΩΝ – ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΤΟΥ – ΣΤΙΣ ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΤΙΣ 18 ΜΑΗ 2014 ΡΙΧΝΟΥΜΕ ΨΗΦΟ ΡΗΞΗΣ & ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ – ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΕΚΤΟΣ ΤΩΝ ΤΕΙΧΩΝ

Δημήτρης Πολυχρονιάδης

Αιρετός & Ανακλητός Εκπρόσωπος στο Δημ. Συμβούλιο Αμαρουσίου

Υποψήφιος Δήμαρχος Αμαρουσίου

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet