ΕΚΤΟΣ ΤΩΝ ΤΕΙΧΩΝ: “Και με την γκλαμουριά και με την… αλληλεγγύη”
Κοινωνία

ΕΚΤΟΣ ΤΩΝ ΤΕΙΧΩΝ: “Και με την γκλαμουριά και με την… αλληλεγγύη”

Με μια… αιχμηρή ανακοίνωση, η Αριστερή Ριζοσπαστική Δημοτική Κίνηση ΕΚΤΟΣ ΤΩΝ ΤΕΙΧΩΝ… βάλλει κατά του δημάρχου Αμαρουσίου Γιώργου Πατούλη για την “11η Δράση διάθεσης εγχώριων αγροτικών προϊόντων”. Ειδικότερα, η παράταξη της ελάσσονος μειοψηφίας του Δημοτικού Συμβουλίου κατηγορεί, μεταξύ άλλων, τον δήμαρχο ότι “διεκδικεί το μονοπώλιο στην αλληλεγγύη”. Ακολουθεί η σχετική ανακοίνωση,

Γ. Πατούλης: Και με την γκλαμουριά και με την «αλληλεγγύη». Και με τα μνημόνια και με τα «λαϊκά» παζάρια. «Έχει για όλους ο μπαξές», οι εταιρίες και οι τσιφλικάδες να ΄ναι καλά!

Το πρόγραμμα για τις 9 Νοέμβρη ανακοινώθηκε, ως συνήθως, εν χορδαίς και οργάνοις με τον βαρύγδουπο τίτλο «11η Δράση εγχώριων αγροτικών προϊόντων από τον Δήμο Αμαρουσίου». Η έμφαση στα εγχώρια και τους μικρούς παραγωγούς συγκίνησε κάθε πικραμένο, αφού η μεγάλη ποικιλία αγαθών περιλαμβάνει ΚΑΦΕ  από Ελληνικά χωράφια(!) «Ριζόπουλου», «ΑΛΙΕΥΜΑΤΑ ΥΠΕΡΨΥΓΜΕΝΑ» με καλαμαράκια Ατλαντικού, γαρίδες Αργεντινής κ.λπ., σε τιμές που βρίσκει κάθε καταναλωτής με μια μικρή έρευνα αγοράς παντού και οπωσδήποτε στα περισσότερα εξειδικευμένα καταστήματα τροφίμων της πόλης.

Να επισημάνουμε τη βεβαίωση περί «χημικών ελέγχων και πιστοποιήσεων» που διαθέτουν (γιατί άμα το μαρουλάκι δεν έχει υποστεί χημική ανάλυση και δεν συνοδεύεται με ISO της Ε.Ε. δεν έχει νοστιμιά…), όλα αυτά τα εγχώρια προϊόντα των «παραγωγών» που θα προσφέρονται στο «Πατούλειο» παζάρι και τα οποία όπως διαπιστώσαμε από τις τιμές τους συμπεριλαμβάνουν και το κέρδος του εμπόρου που απουσιάζει επίσημα από τέτοιες δράσεις και φυτοζωεί στην αγορά του Μαρουσιού. Όσοι γνωρίζετε μικρούς ή ανεξάρτητους παραγωγούς που έχουν τη δυνατότητα αγοράς αντίστοιχων πιστοποιητικών ποιότητας κ.λπ. να μας τους γνωρίσετε.

Να μην ξεχνάμε, για να κατανοήσουμε το μέγεθος της υποκρισίας,  την επίθεση Πατούλη/Κράτους σε προηγούμενη αντίστοιχη δράση που είχαν οργανώσει οι «Αλληλέγγυοι Δρόμοι» αλλά τότε «ο δήμαρχος των δράσεων» έδρασε με την αστυνομία, μοιράζοντας πρόστιμα και αφαιρώντας άδειες στους παραγωγούς που προσέτρεξαν στο αντίστοιχο κάλεσμα. «Ουαί υμίν γραμματείς και φαρισαίοι υποκριταί» κατά τα άλλα και “θεοσεβούμενε” κ. δήμαρχε που θες να έχεις το μονοπώλιο στην «αλληλεγγύη»!

Εν κατακλείδι: Με μια έρευνα σε ενώσεις παραγωγών και συνεταιρισμούς διαπιστώνουμε ότι όλα τα προϊόντα της «11ης Δράσης» προσφέρονται σε αντίστοιχες ή και χαμηλότερες τιμές από τα προσφερόμενα στο παζάρι του φερέλπιδος δήμαρχου. Άνθρακες λοιπόν ο θησαυρός αγαπητοί συμπολίτες. Η επόμενη «Δράση», καθότι πλησιάζουν εορτές θα έχει να κάνει με φιλανθρωπικά γκαλά, γκουρμέ πιάτα και κυρίες με ακριβές τουαλέτες. Λυπούμαστε, εκεί δεν θα είστε καλεσμένοι …

Ως ΕΚΤΟΣ ΤΩΝ ΤΕΙΧΩΝ θεωρούμε ότι η κρίση που δημιούργησε η πολιτική των Μνημονίων, του Κράτους και του Καλλικράτη, που υπηρετεί εδώ και χρόνια ο Πατούλης, δεν μπορεί να περάσει ή να διορθωθεί με ενέργειες ψευτοαλληλεγγύης τύπου «όλοι μαζί μπορούμε να βάλουμε πλάτη», που διοργανώνει κατά καιρούς ο Αλαφούζος, σε αγαστή συνεργασία με τον δήμαρχο. Η κρίση και η φτώχεια δεν διορθώνονται, αλλά εξαλείφονται μόνο όταν ανατραπούν αυτοί που τις προκάλεσαν.

ΔΟΜΕΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΑΠΟ ΤΑ ΚΑΤΩ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ!

ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΤΗΝ ΕΚΑΝΑΝ ΚΑΙ ΚΕΡΔΟΦΟΡΟΥΝ ΕΙΣ ΒΑΡΟΣ ΜΑΣ!

ΚΑΝΕΙΣ ΝΑ ΜΗΝ ΣΤΗΡΙΞΕΙ ΤΙΣ ΦΙΕΣΤΕΣ ΨΕΥΤΟΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΤΟΥ ΠΑΤΟΥΛΗ!

Αριστερή Ριζοσπαστική Δημοτική Κίνηση ΕΚΤΟΣ ΤΩΝ ΤΕΙΧΩΝ

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet