Εκτός των Τειχών Αμαρουσίου: Μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων ΟΑΕΔ τώρα
Κοινωνία

Εκτός των Τειχών Αμαρουσίου: Μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων ΟΑΕΔ τώρα

Τη στήριξή της στους εργαζόμενους του Δήμου Εργασίας μέσω προγραμμάτων Κοινωφελούς Εργασίας του ΟΑΕΔ εκφράζει η παράταξη Εκτός των Τειχών.

Μετά τη συζήτηση του θέματος κατά την τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Αμαρουσίου η παράταξη, επικεφαλής της οποίας είναι ο δημοτικός σύμβουλος Δημήτρης Πολυχρονιάδης, εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση:

Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλες και όλους – Μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων ΟΑΕΔ τώρα!

Την Τρίτη 1 Οκτώβρη, στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Αμαρουσίου, εργαζόμενοι και εργαζόμενες του ΟΑΕΔ ζήτησαν τον λόγο στα πλαίσια της διαδικασίας της «Ημέρας του πολίτη». Το αίτημα που απεύθυναν στο Δημοτικό Συμβούλιο ήταν να βγάλει ψήφισμα που να αναφέρει ότι οι συμβασιούχοι ΟΑΕΔ στις υπηρεσίες του Δήμου καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες, ώστε αυτό να βοηθήσει στη δικαστική μάχη που δίνουν για τη μονιμοποίησή τους, καθώς και να δεσμευτεί ο Δήμος ότι δεν θα προσβάλει την απόφαση του δικαστηρίου αν αυτή είναι υπέρ της νομιμοποίησής τους.

Αρνητική ήταν η αρχική στάση του δημάρχου, ο οποίος τόνισε ότι το κατά πόσον καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες είναι αντικείμενο του δικαστηρίου. Ο δήμαρχος στην ουσία λέει ότι δεν έχουν οι Δήμοι καλύτερη εικόνα για τις ανάγκες των πολιτών και των υπηρεσιών τους, καθώς και για το έργο που προσφέρουν οι εργαζόμενοι. Την καλύτερη εικόνα την έχουν τα δικαστήρια! Φρόντισε δε να επιτεθεί στη δημοτική μας κίνηση, η οποία στήριξε ολόψυχα το αίτημα με τις τοποθετήσεις του δημοτικού συμβούλου αλλά και τη μαζική παρουσία στη συνεδρίαση.

Παρά την αρνητική αυτή στάση, οι εργαζόμενες και οι εργαζόμενοι πέτυχαν μια πρώτη νίκη, κερδίζοντας να περάσει ομόφωνα ψήφισμα υπέρ τους. Θα χρειαστεί αυτή η μάχη να συνεχιστεί. Αφ’ ενός για να αναγνωρίσει ο Δήμος το αυτονόητο, καθώς το «πάγιες και διαρκείς ανάγκες» αφαιρέθηκε τελικά από το ψήφισμα.

Αφ’ ετέρου για να υλοποιηθεί το αίτημα που δεν είναι άλλο από το δικαίωμα όλων σε μια αξιοπρεπή ζωή: τη μόνιμη και σταθερή εργασία. Είναι ένα αίτημα για το οποίο παλεύουν χιλιάδες εργαζόμενοι και εργαζόμενες σε όλες τις άκρες της χώρας. Είναι το αίτημα για να σταματήσει η ελαστικοποίηση της εργασίας που οδηγεί σε ακόμα πιο σκληρή εκμετάλλευση. Και είναι πάνω από όλα το αίτημα που υπογραμμίζει ότι τα λεφτά πρέπει να πηγαίνουν στις ανάγκες της εργατικής τάξης – περισσότερες κοινωνικές και δημοτικές υπηρεσίες, κράτος πρόνοιας, σχολεία, νηπιαγωγεία, συγκοινωνίες, όλα όσα χρειαζόμαστε.

Το δημοτικό σχήμα Εκτός των Τειχών το δηλώνει ξεκάθαρα: όχι μόνο καλύπτουν πράγματι πάγιες και διαρκείς ανάγκες οι εργαζόμενοι ΟΑΕΔ, αλλά οι υπηρεσίες του Δήμου χρειάζονται κι άλλες προσλήψεις. Στεκόμαστε στο πλευρό των συμβασιούχων ΟΑΕΔ και θα στηρίξουμε με κάθε μέσο, εντός και εκτός του Δημοτικού Συμβουλίου, τον αγώνα για τη μονιμοποίηση.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet