Εκτός των Τειχών: Σχεδόν μυστική η παρουσίαση του master plan για το ΟΑΚΑ – Όχι τυχαία
Κοινωνία

Εκτός των Τειχών: Σχεδόν μυστική η παρουσίαση του master plan για το ΟΑΚΑ – Όχι τυχαία

Με αφορμή την παρουσίαση του master plan ανάπλασης του ΟΑΚΑ, την Τρίτη 20 Ιουλίου 2021, στον χώρο των ολυμπιακών αθλητικών εγκαταστάσεων στο Μαρούσι, παρουσία του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, από τον υφυπουργό Αθλητισμού, Λ. Αυγενάκη, η δημοτική κίνηση Εκτός των Τειχών Αμαρουσίου σημειώνει ότι «πρόκειται για μία φιέστα, που έλαβε χώρα σχεδόν μυστικά, και αυτό δεν είναι τυχαίο».

Ειδικότερα, τα μέλη του συνδυασμού αναφέρουν τα εξής στη σχετική ανακοίνωση:

Την Τρίτη 20 Ιουλίου το απόγευμα ο πρωθυπουργός μαζί με τον υφυπουργό Αθλητισμού Λ. Αυγενάκη παρουσίασαν το νέο master plan «ανάπλασης» του ΟΑΚΑ, ενώ καλεσμένη ήταν και η δημοτική αρχή Μαρουσιού.

Η φιέστα ήταν σχεδόν μυστική, αφού τα πρώτα δημοσιεύματα που την ανέφεραν εμφανίστηκαν λίγες μόλις ώρες προτού αυτή λάβει χώρα.

Μέσα στον χώρο του ΟΑΚΑ υπήρχαν περιπολικά, κλούβα και αρκετοί αστυνομικοί, οι οποίοι, καθώς πλησίαζε η ώρα της φιέστας άρχισαν να μην επιτρέπουν στον κόσμο να μπαίνει στους ανοιχτούς χώρους. Τόσο δημοφιλής αισθάνεται ο πρωθυπουργός και η κυβέρνηση -έχουν άλλωστε έρθει αντιμέτωποι με την κατακραυγή του κόσμου σε μια σειρά Δήμων που έχουν τολμήσει, το τελευταίο διάστημα, να επισκεφθούν.

Η φιέστα του Μητσοτάκη και του Αυγενάκη μόνο έτσι στα μουλωχτά θα μπορούσε λοιπόν να γίνει. Στην είσοδο του ΟΑΚΑ πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση διαμαρτυρίας με σύνθημα «Όχι στο ξεπούλημα του ΟΑΚΑ – Αθλητικό κέντρο δημόσιο και ελεύθερο για όλο τον λαό».

Οι κάτοικοι του Αμαρουσίου, αλλά και των γύρω περιοχών, όπως το Ηράκλειο, η Νέα Ιωνία και αλλού, επισκέπτονται το ΟΑΚΑ για τη βόλτα και την άθλησή τους. Ιδιαίτερα μέσα στην περίοδο της καραντίνας, η εργατική τάξη εκτίμησε ακόμα περισσότερο τους δημόσιους ανοιχτούς χώρους που ήταν η μόνη διέξοδος.

Το master plan δεν έχει σκοπό να αναβαθμίσει τις ολυμπιακές εγκαταστάσεις προς όφελος αυτής της εργατικής τάξης. Σκοπό έχει να εντείνει την εμπορευματική δραστηριότητα της περιοχής και να ενοποιήσει τη ζώνη υπερτοπικών χρήσεων που απλώνεται από το Mall μέχρι τη Λ. Κηφισιάς κι από κει μέχρι την Κύμης και το ΟΑΚΑ.

Μέσα σε αυτό το πλάνο εντάσσεται και το Καζίνο, κι ας παριστάνει η δημοτική αρχή ότι «αντιστάθηκε» στη μετεγκατάστασή του.

Ως αριστερή ριζοσπαστική δημοτική κίνηση Εκτός των Τειχών, θα συνεχίσουμε τη δράση ενάντια στο ξεπούλημα του ΟΑΚΑ, αλλά και όλες τις επιθέσεις σε βάρος των δημόσιων χώρων της πόλης μας, σε συντονισμό με τις κινήσεις πολιτών, τα δημοτικά σχήματα και τα εργατικά σωματεία του Μαρουσιού και των όμορων Δήμων. Καλούμε όλες και όλους να παλέψουμε μαζί ενάντια στο ξεπούλημα του ΟΑΚΑ.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet