Ενημέρωση, εργαστήρια και δράσεις για τις Πρώτες Βοήθειες στο Μαρούσι
Print Friendly, PDF & Email
Κοινωνία

Ενημέρωση, εργαστήρια και δράσεις για τις Πρώτες Βοήθειες στο Μαρούσι

Παρουσία του δημάρχου Αμαρουσίου, Θεόδωρου Αμπατζόγλου και του προέδρου του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, Αντώνη Αυγερινού, πραγματοποιήθηκε στην πλατεία ΗΣΑΠ την Κυριακή 13 Σεπτεμβρίου 2020, η εκδήλωση ενημέρωσης για τη σπουδαιότητα των Πρώτων Βοηθειών σε καταστάσεις έκτακτης ανάγκης, με την ευκαιρία του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Α’ Βοηθειών, από το Περιφερειακό Τμήμα Πεύκης του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού και με την υποστήριξη του Δήμου Αμαρουσίου.

Ο κ. Α. Αυγερινός σε δηλώσεις του ευχαρίστησε τον κ. Θ. Αμπατζόγλου για την οργανωτική υποστήριξη του Δήμου στην εκδήλωση, που σκοπό έχει να εξοικειωθούν και να εκπαιδευτούν οι τοπικές κοινωνίες  στην παροχή πρώτων βοηθειών. «Με τον δήμαρχο Αμαρουσίου μάς συνδέει μακρά φιλία», ανέφερε ακόμη ο πρόεδρος του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού και «είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος που βρίσκεται σε αυτή τη θέση, καθώς με τις ικανότητές του το Μαρούσι, ως μητροπολιτικός Δήμος, μπορεί να προσφέρει πολλά και να βοηθήσει στο κοινωνικό μας έργο».

Από τη δική του πλευρά ο κ. Θ. Αμπατζόγλου ευχαρίστησε τον πρόεδρο του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού για την τιμητική παρουσία του στο Μαρούσι και, μιλώντας για τη δράση ενημέρωσης, δήλωσε ότι «παρέχονται χρήσιμες πληροφορίες, όχι μόνο για καταστάσεις έκτακτης ανάγκης, αλλά και στην καθημερινότητα, εκεί που η ταχεία και σωστή παρέμβαση μπορεί να αποτρέψει μια αναπηρία ή να σώσει μια ζωή». Επιπλέον ο δήμαρχος Αμαρουσίου προανήγγειλε τη σειρά και άλλων δράσεων που ευαισθητοποιούν και ενημερώνουν την κοινωνία και ιδίως τα παιδιά, με αφορμή και την έναρξη της νέας σχολικής περιόδου. Σε αυτό το πεδίο, ανέφερε ο δήμαρχος «το Μαρούσι, με την ισχυρή Πολιτική Προστασία που διαθέτει και τις κοινωνικές του δομές, μπορεί να πολλαπλασιάσει, με τη συνεργασία του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, τις δυνάμεις του και να συστήσει μία εκπαιδευμένη ομάδα εθελοντών που θα ενεργεί τόσο προληπτικά σε επίπεδο ενημέρωσης, όσο και επιχειρησιακά. Σε αυτό το πλαίσιο θα εργαστούμε από κοινού το επόμενο διάστημα και σύντομα θα παρουσιάσουμε τις επόμενες ενέργειές μας».

Στο χώρο της εκδήλωσης μοιράστηκαν ενημερωτικά φυλλάδια του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, ενώ παράλληλα έλαβαν χώρα και δράσεις και εργαστήρια Α’ Βοηθειών για παιδιά και ενήλικες και έγιναν επιδείξεις διασωστικών ενεργειών.

Παρόντες στη δράση ενημέρωσης ήταν ακόμη ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, Δημήτρης Σμυρνής, οι αντιδήμαρχοι Στέφανος Τσιπουράκης, Γιάννης Νικολαράκος και Επαμεινώνδας Κατσιγιάννης και η υπεύθυνη Δημοσίων Σχέσεων, Ρένα Χαλίωτη.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2020
Powered by Wisenet