Ενημερωτική εκδήλωση για την ψωρίαση στο δημαρχείο Αμαρουσίου
Κοινωνία

Ενημερωτική εκδήλωση για την ψωρίαση στο δημαρχείο Αμαρουσίου

Το Σωματείο Υποστήριξης Ασθενών με Ψωρίαση και Ψωριασική Αρθρίτιδα «Καλυψώ», συνεχίζοντας την πανελλαδική του δράση για την ενημέρωση του κοινού, διοργανώνει ενημερωτική εκδήλωση, με θέμα «Η ψωρίαση στη ζωή μας».

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 27 Ιανουαρίου 2018, στις 18:30, στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου του δημαρχείου Αμαρουσίου (Βασ. Σοφίας 9 & Δ. Μόσχα) και τελεί υπό την αιγίδα του Δήμου Αμαρουσίου.

Σκοπός της εκδήλωσης είναι η ενημέρωση του κοινού και η αποστιγματοποίηση της νόσου, καθώς πρόκειται για ένα νόσημα μη μεταδοτικό, και σπάνια απειλητικό για τη ζωή. Επιφέρει, ωστόσο, τεράστια ψυχολογική επιβάρυνση στους ασθενείς, καθώς, συχνά, η λανθασμένη ή ελλιπής ενημέρωση, οδηγεί στην αυτοαπομόνωση και τον κοινωνικό αποκλεισμό. Υπάρχουν πολλοί τρόποι αντιμετώπισης της ψωρίασης με τους οποίους μπορούν οι πάσχοντες να ωφεληθούν και να βελτιώσουν σε μεγάλο βαθμό την ποιότητα ζωής τους.

Όπως σημειώνεται σε σχετική ανακοίνωση του Δήμου, η εξάλειψη της προκατάληψης και του φόβου που υπάρχει για τη νόσο προϋποθέτει σωστή και έγκυρη πληροφόρηση. Το κοινό που θα συμμετέχει στην ανωτέρω εκδήλωση θα έχει την ευκαιρία να ενημερωθεί για τα νεότερα επιστημονικά δεδομένα σχετικά με τη νόσο, τους σύγχρονους τρόπους αντιμετώπισης και θεραπείας, αλλά και να υποβάλει συγκεκριμένα ερωτήματα στους διακεκριμένους ειδικούς ομιλητές και να συνομιλήσει με εκπροσώπους και συνεργάτες του Σωματείου «Καλυψώ».

Ομιλητές:

  • Θεογνωσία Βέργου, δερματολόγος – αφροδισιολόγος, διδάκτωρ Πανεπιστημίου Αθηνών, ακαδημαϊκή υπότροφος ΕΚΠΑ.
  • Μελίνα Σκούφου, συντονίστρια Ομάδων Ψυχικής & Σωματικής Έκφρασης «Καλυψώ».
  • Κώστας Λούμος, πρόεδρος Σωματείου Υποστήριξης Ανθρώπων με Ψωρίαση «Καλυψώ».

Η είσοδος θα είναι ελεύθερη.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2023
Powered by Wisenet