ΕΝΟΤΗΤΑ: “Ασέβεια Γ. Πατούλη προς γονείς και δασκάλους”
Κοινωνία

ΕΝΟΤΗΤΑ: “Ασέβεια Γ. Πατούλη προς γονείς και δασκάλους”

Ο συνδυασμός ΕΝΟΤΗΤΑ ΑΝΑΤΡΟΠΗ & ΕΡΓΟ για το Μαρούσι, με υποψήφιο δήμαρχο τον Λευτέρη Μαγιάκη, προέβη σε ανακοίνωση σχετικά με κατάργηση από τον δήμαρχο Αμαρουσίου Γιώργο Πατούλη της αίθουσας συνεδρίασης του συλλόγου εκπαιδευτικών πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης και μετατροπής σε αποθήκη της αίθουσας της Ένωσης Γονέων Αμαρουσίου στον αθλητικό χώρο που βρίσκεται στις Εργατικές Κατοικίες. Ο κ. Γ. Πατούλης πραγματοποίησε εγκαίνια του αθλητικού χώρου, και σύμφωνα με την ανακοίνωση του συνδυασμού του κ. Λ. Μαγιάκη, εγκαινίασε ένα γήπεδο που υπήρχε στην περιοχή επί 40 χρόνια (βλέπε δημοσίευμα Εγκαινιάστηκε χώρος άθλησης στις Εργατικές Κατοικίες).

Ακολουθεί η ανακοίνωση:

Αήθης ενέργεια Πατούλη

Ασέβεια προς τους γονείς και τους δασκάλους της πόλης
Ο κ. Πατούλης κατάργησε την αίθουσα συνεδρίασης του συλλόγου εκπαιδευτικών πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης και μετέτρεψε σε αποθήκη την αίθουσα της Ένωσης Γονέων Αμαρουσίου

Ο κ. Πατούλης κατάργησε την αίθουσα συνεδρίασης του συλλόγου εκπαιδευτικών πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης και μετέτρεψε σε αποθήκη την αίθουσα της Ένωσης Γονέων Αμαρουσίου

Την περασμένη Κυριακή 4 Μαΐου 2014, ο απερχόμενος δήμαρχος Αμαρουσίου κ. Πατούλης εγκαινίασε «έναν ανακατασκευασμένο και αναβαθμισμένο πολυχώρο άθλησης και αναψυχής», όπως μας πληροφόρησε το γραφείο τύπου του.

Τι έκανε στην πραγματικότητα ο απερχόμενος δήμαρχος;

Πήγε σε ένα γηπεδάκι μπάσκετ που υπάρχει τα τελευταία 40 χρόνια στην περιοχή των Εργατικών κατοικιών της πόλης. Έβαψε το δάπεδο και έβαλε διχτάκια στις μπασκέτες.

Εδώ και μια δεκαετία, στις άκρες του χώρου υπάρχουν αίθουσες που στεγάζουν την «Ένωση Γονέων», τον σύλλογο εκπαιδευτικών πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης της περιοχής και τον σύλλογο Ποντίων.

Ο απερχόμενος δήμαρχος, προκειμένου να δημιουργήσει αίθουσα πινγκ – πονγκ και σκάκι, άδειασε την αίθουσα όπου στεγάζεται ο σύλλογος εκπαιδευτικών πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης και στοίβαξε τα έπιπλα στην αίθουσα της «Ένωσης Γονέων».

Με αυτόν τον περίτεχνο τρόπο η απερχόμενη διοίκηση δείχνει έμπρακτα τόσο στους δάσκαλους της περιοχής, όσο και στους γονείς των παιδιών που φοιτούν στα δημόσια σχολεία της πόλης, τον απεριόριστο σεβασμό της.

Χωρίς καμία προηγούμενη συζήτηση, «αποφασίζοντας και διατάσσοντας» η απερχόμενη διοίκηση Πατούλη, «πέταξε στον δρόμο» τον σύλλογο των εκπαιδευτικών πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης και μετέτρεψε σε αποθήκη επίπλων και οικιακών συσκευών την αίθουσα όπου συνεδρίαζε η «Ένωση Γονέων Αμαρουσίου».

Μέσα στην πρεμούρα που έχει ο απερχόμενος δήμαρχος Πατούλης να δείξει έργο στη γειτονιά των Εργατικών πολυκατοικιών, εγκαινιάζει γήπεδα 40 χρόνων, μετατρέπει αίθουσες συλλόγων σε αθλητικές με την απόθεση ενός τραπεζιού πινγκ – πονγκ και βέβαια με μια μεγάλη ταμπέλα, μια πολύχρωμη κορδέλα και έναν «βαρυσήμαντο» λόγο.

Οι γονείς όμως των μαθητών του Αμαρουσίου, θεωρούν άκρως προσβλητική την ουσιαστική κατάργηση του χώρου όπου μπορούσαν να συνεδριάζουν και να συζητούν τα προβλήματά τους, αντί της επισκευής του, όπως επανειλημμένα ζητάνε εδώ και χρόνια.

Ο κ. Πατούλης όμως δεν ενδιαφέρεται για τη λειτουργία και συμβολή των γονιών και των δασκάλων στην κοινωνική ζωή της πόλης.

Επειδή δεν τον λιβανίζουν και δεν του δίνουν συγχαρητήρια για κάθε αυτονόητη ενέργειά του, θέλει να τους τιμωρήσει. Θέλει να δημιουργήσει προβλήματα στη λειτουργία τόσο της Ένωσης Γονέων όσο και του συλλόγου των εκπαιδευτικών πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης. Επειδή βλέπει πως η λήξη της θητείας του πλησίασε και τον Σεπτέμβριο του 2014 θα αποτελεί παρελθόν για την πόλη, προσπαθεί να δημιουργήσει τετελεσμένα με μια εκδικητική ενέργεια.

Η μελλοντική διοίκηση του δήμου, με δήμαρχο τον Λευτέρη Μαγιάκη, θα αποκαταστήσει το γηπεδάκι του μπάσκετ, σε αποκλειστικά αθλητικό χώρο, με αποδυτήρια και τουαλέτες. Θα εξασφαλίσει στην Ένωση Γονέων και στον σύλλογο εκπαιδευτικών πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης αίθουσες εντός του δημαρχείου. Από αυτές που υπάρχουν στη διάθεση κάποιων ημετέρων δημοτικών συμβούλων χωρίς ουσιαστικό αντικείμενο εργασίας.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet